reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mamy i maleństwa

siedzę na badaniach (ah ta pyszna glukoza) a tu dzwoni kurier, że ma dla mnie łóżeczko!:-) mąż odebrał, więc jak wrócę to opowiem wrażenia, czy się opłaca :)

reklama
Ja to chyba wyprawkę ubraniowa już mam tylko kombinezon, najgorszte to wszystko teraz uprac i spasowac :0. A mam tego tyle w szawce podwójnie poskladane, bo komody jeszcze nie mam.
To ubranka od 0-3 reszta na strychu.

Załączniki

• 1441023428793.jpg
    1441023428793.jpg
    32,8 KB · Wyświetleń: 68
zozolka super:) mi jutro brat ma przywiezc 3 worki ubrań dla małej toteż troche sie tam pewnie tego nazbiera a te pierwsze najmniejsze juz sobie kupilam i wlasciwie tez brakuje mi juz tylko kombinezonu i jakiejs cieplejszej bluzy czy sweterka ale bez kapturka.
Dziewczyny powiedzcie wy mi jaki materac kupujecie dla maluchów? bo mi w kazdym sklepie doradzaja inaczej i w koncu chyba wezme ten najzwyklejszy piankowy na poczatek:/ gryka i kokos czesto ponoc uczulaja (a ja jestem alergikiem wiec i mala moze byc) na poczatek nie chce tez brac jakiegos bardzo drogiego bo nawet nie wiadomo czy mala bedzie chciala spac wogole w lozeczku i coraz bardziej zastanawiam sie nad tym zwyklym na ktorym jeszcze my sie wychowalismy:/ a jakie jest wasze zdanie?

Olciastrzelce mam gryke kokos łóżeczko u nas służyło niecale 2lata koncem marcaje rozebralismy, a Zachwile he skręcić trzeba na nowo :D.

Ostatnia edycja:
olciastrzelce - ja też mam gryka kokos po starszym i taki materacyk będzie miał też młody.
Na pewno nie bierz gąbkowego! Ale piankowe już są chyba ok - szczególnie z takiej grubszej pianki (myślę o takich co w IKEI sprzedają).

Aż mi troche głupio bo dla Zodi jeszcze nic, kompletnie nic nie kupiłam. Sporo rzeczy mamy po Marysi, i jakoś w ogóle sie nie moge za to zabrać :(

Dziewczyny bron Was przed kupnem materaca gryka-kokos pojecia nie macie jakie robale sie w tym mnoza :szok: My mielismy lozeczko klups plus super extra materac polecial do smieci po paru miesiacach . Od tej pory i lozeczka i matercace tylko z ikei juz nigdy nie zaufam polskiej firmie.

zozzolka wow to ja mawet polowy z tego nie mam :-)

Dreddka spokojnie nadgonisz :tak:

Jesli komus nie odpisalam czy cos to przepraszam nadrobie :tak: zle sie czuje od paru dni.

Porannakawa szok!!!! Robaki???? A jak je wykrylas? Bo u mnie żadnych takich nie ma... Albo nie widzę... A też lozeczko klups mam. :/

Szkrabek to lozeczko mielismy przy moim 11latku , moze teraz maja juz inna technike produkcji..ale tak sie zzrazilam ze nigdy wiecej. Wykrylismy bo mial pogryziona buzie rece noge ale glownie z jednej strony bylam pewna ze to alergia ale nie dawalo mi to spokoju czemu z jednej strony:szok: Mielismy w tym czasie hodowle psow i akurat byly szczenieta i myslalam ze moze odd nich. Ktoregos wieczoru maly zwymiotowal w lozeczku i jak wlaczylam swiatlo zeby przebrac przescieradlo to takie czarne i srebrne robale fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu :angry::angry: to cholersto w nocy wylazilo. Pocytaj w necie mase tematow o tym bylo. Nie wiem od czego to zalezy czy od firmy czy czego> Olek nam czesto ulewal moze polecialo cos na ten wsad .

tu masz 1 lepszy temat Robaki na materacu gryczano-kokosowym - Rodzina i dziecko bez ogłoszeń - Forum Gdańsk, Gdynia, Sopot.

Ostatnia edycja:
reklama
siedzę na badaniach (ah ta pyszna glukoza) a tu dzwoni kurier, że ma dla mnie łóżeczko!:-) mąż odebrał, więc jak wrócę to opowiem wrażenia, czy się opłaca :)

I jak łóżeczko? Warto było kupić?

Ja to chyba wyprawkę ubraniowa już mam tylko kombinezon, najgorszte to wszystko teraz uprac i spasowac :0. A mam tego tyle w szawce podwójnie poskladane, bo komody jeszcze nie mam.
To ubranka od 0-3 reszta na strychu.
:-D ulala jak to ładnie wygląda, chyba wezmę się i ja niedługo za wygrzebywanie ubrań po Ninie :-)

Dziewczyny powiedzcie wy mi jaki materac kupujecie dla maluchów? bo mi w kazdym sklepie doradzaja inaczej i w koncu chyba wezme ten najzwyklejszy piankowy na poczatek:/ gryka i kokos czesto ponoc uczulaja (a ja jestem alergikiem wiec i mala moze byc) na poczatek nie chce tez brac jakiegos bardzo drogiego bo nawet nie wiadomo czy mala bedzie chciala spac wogole w lozeczku i coraz bardziej zastanawiam sie nad tym zwyklym na ktorym jeszcze my sie wychowalismy:/ a jakie jest wasze zdanie?
Ja kupowałam KOKOS-PIANKA-GRYKA i się sprawdził. Co do alergii nie mam doświadczenia, więc nic nie pomogę czy faktycznie uczula gryka i kokos czy nie

Aż mi troche głupio bo dla Zodi jeszcze nic, kompletnie nic nie kupiłam. Sporo rzeczy mamy po Marysi, i jakoś w ogóle sie nie moge za to zabrać :(
:-p nie martw się nie jesteś sama :-D czas jeszcze jest :-)

A ja w ramach zakupów dla dziecka przyjrzałam dziś kilka stron z rzeczami dla dzieci :-p ale jakieś takie wszystko nie takie jak trzeba ;-) więc póki co nic nie dokupuję, może zbiorę sie po tym jak przejrzę czego mi brakuje

Do góry