reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mamy i maleństwa

OlaSzy - koniecznie elektryczny - szczególnie na początek, bo początki są ciężkawe i ręczny niestety zwykle nie zdaje egzaminu. Ląduje na półce i tyle... po prostu szkoda kasy. Później się sprawdza, ale na rozkręcenie laktacji jest do bani :sorry:

reklama
Dzięki dziewczyny za opinie. Jestem zielona w tych sprawach, więc lepiej zapytać pięć razy niż kupować dwa razy :)

a ja dzisiaj mam idealne urodziny :D nie dość, że sama dostaję prezenty to i dla Marysi przyszła kolejna paczka :D tym razem H&M - głównie 62 rozmiar
hm.jpghm2.jpg

Załączniki

• hm.jpg
    hm.jpg
    21 KB · Wyświetleń: 73
  • hm2.jpg
    hm2.jpg
    18,7 KB · Wyświetleń: 72
Dziewczyny a kupujecie body bez rekawkow (na ramiączkach)? Skoro rodzimy w zimę to nie bedzie dzieciczkowi zimno w samym pajacu? dajcie wskazowki, bo ja jestem calkiem niedoswiadczona :)

OlaSzy mamy urodziny w ten sam dzień ;) Wszytskiego najlepszego!

Rumcajsowa hanka mnie siostry edukują w temacie ubierania Maleństwa :-p Body z długim rękawem, a potem pajac, lub kaftanik i śpiochy. A body bez rękawków kupiłam bo mam kilka leginsów i bluzeczek do tego, wiec najpierw body bez rękawków, potem bluzeczka z dł rekawe i ewentualnie swterek lub bluza.... Moze doswiadczone mamuśki sie jeszcze wypowiedzą ;)

Ja raczej będę stawiała na body z długim rękawem. Wojtek urodził się w sierpniu, a i tak ubierałam go na początku w body + pajac na to. Chudy bardzo był i nie miało go co grzać ;) Położna tak nam zaleciła, żeby ubierać.

OlaSzy marcysiaa wszystkiego najlepszego spóźnione ale szczere:-)
Ja laktatora nie kupuje miałam z Maja taki i taki i żaden nie zdal egzaminu a miałam tyle pokarmu ze cala porodowke mogłam obdzielić i jeszcze zostało :-p:-p wiec ja reka sciagalam jak była potrzeba i było ok:tak:
A co do bodow bez rekawkow ja mam jedne duuzo z krótkim i kilka na dluhi rękaw uważam ze w domu bodziak śpioszki plus kocyc albo pod kordelke i wystarczy albo sa takie specjalnie śpioszki do lozeczke wiec tez sa super a na spacer to wiadomo ze cieplej jakas sukienusia lub dresik i kombinezon kiedyś polozna powiedziała mi ze dziecko ubiera się jedno warstwę więcej niż siebie wiec tez tak robiłam z Majeczka :-D:-D

Na poczatku i tak trzyma sie w rożku dziecko to az tak ubierac nie trzeba, ja rodzilam w kwietniu i pajace i różek wystarczyły, bo o potówki nie trudno. Na zewnatrz zaleca sie jedna warstwe wiecej jak sobie.

reklama
Marcysia no popatrz jaka niespodzianka! Wszystkiego najlepszego!:-)
Gosia 25 - mi mama też mówiła, że dziecko ubiera się o warstwę więcej niż my same chodzimy. W domu (mimo, że zima) jest ciepło, więc zwykle chodzę w leginsach i bluzce, więc też nie będę córki ubierać jakbyśmy na Sybirze w namiocie mieszkały :sorry: Raczej i tak w dzień będzie przykrywana kocykiem, na noc w śpiworku.Do gondoli mam też śpiwór z owczej wełny, do tego kombinezon, ciepła czapka, body i pajac i będzie chyba dobrze;-)

Do góry