reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla mamy i maleństwa

traktorzystka - :szok: ile juz tego masz... Ja na razie butelka i dwa smoczki ;) Ale nadrabiam, bo wczoraj poszły trzy zamówienia na allegro, więc jak mi to wszytsko przyjdzie, to już coś bedzie widać i u mnie, że niedługo spotkanie z córą :-)

reklama
Agak1987, możesz się na początek kierować blogiem, o którym napisała Marcysia: Sroka o.... . Ja też dopiero przy dziecku zostałam uświadomiona, żeby czasem zerkać na składy :-p. Z czasem może się zdarzyć, że nauczysz się czytać składy :-). Na początek po prostu sprawdzaj czy nie ma w składzie kosmetyków parabenów i PEGów. Jak nie ma to super. Rossmanowe kosmetyki są fajne składowo i - dla mnie - super dziecięco pachną. Ale to już wiadomo: kwestia gustu. Ja mojego Tymka do dzisiaj kąpię i myję żelem "od stóp do głów" z Rossmana. Uwielbiam jego zapach później :-). Zaczynaliśmy od płynu do kąpieli Linomag (taki z różową zakrętką). Jednak BabyDream z Rossmana ładniej mi pachniał więc zostaliśmy przy nim. Ja bym zdrowej skóry emolientami nie katowała osobiście. To po prostu parafina w płynie, skóra nie oddycha. Ogólnie - jeśli skóra nie ma specjalnych potrzeb - to im prostsze kosmetyki tym lepiej. Biały Jeleń na przykład. Żadne Johnson&Johnson, Nivea też omijam, jakieś polskie coś - chyba Bambino - też mnie kiedyś zwaliło z nóg.
Jeśli chodzi o uczulenie na pieluszki, o którym piszesz, to właśnie częściej pojawia się przy Pampersach niż "zwykłych" mniej czy też w ogóle niemarkowych. A to ze względu na to, że Pampersy są naperfumowane jak szalone. Swoją drogą - miałyście kiedyś okazję poczuć zapach Pampersa zmieszany z kupą? Jak mnie kupa nie rusza, tak ta mieszanka momentalnie wywołuje u mnie odruch wymiotny, słowo daję :-D.
Do pupy używałam zielony Linomag, a w razie zaczerwienienia jak tylko się zaczynało to Bepanthen albo Sudocrem. U nas jednak lepiej się Sudocrem sprawdzał, również na jakieś problemy na buzi.
Tak przy okazji zapachów to ja do takich zakupów "ponad normę" mogłabym polecić woreczki na zużyte pieluchy :-p, coś takiego:TOREBKI WORECZKI NA ZUŻYTE PIELUCHY 100szt. (5687388597) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. . Przydatne i w domu i podczas spacerów czy wizyt u kogoś w domu. Żeby nie zasmrodzić komuś mieszkania (lekko pachną) i nie nosić pampersa w łapie.Owszem, można mieć i zwykłe woreczki, choćby śniadaniowe. Ale są droższe i nie mają uszu do zawiązywania. Taki gadżet, ale praktyczny ;-).

ja tu niestety nie mam rosmanna wiec nie kupie kosmetykow babydrem a uzywalam z Maja a pieluszki z Maja uzywalam dady z biedroniki i husteczki i bylam bardzo zadowolona a tu tez musze znalesc jakies dobre pieluchy nie pampersa bo tez nie zbyt za nimy przepadam mimo ze sa niedrogie tutaj ale na poczatek kupie takie tak jak pisalam musze popytac kolezanki jakich uzywa bo wiem ze jedna pampersa ale mam ich kilka wiec jest kilka mozliwosci:-)

@porannakawa masz rację ;) ją się pilnuje bo jeden raz wyjelam koszulki za późno. Co ją wyjelam to wolę zostawić dla siebie ;)
Byłam w Tesco dziś i promocja na pampersy jest. Ja akurat zaczynam od Dady. Pampers uczulil bardzo mojego franka i się zrazilam. Do tyłka mam Linomag zielony, jak coś będzie nie tak to Sudocrem mam. Bephanten zostawie na moje piersi ;) przy pierwszym uratował mi życie ;) myślę nad płynami itd. Byłam zdecydowana na Nivea ale tak zachwalacie Rosmana że jeszcze przemyśle;)

Witajcie Drogie Mamy,
Wszystkim Wam życzę szczęśliwego rozwiązania!
Ja co prawda przywędrowałam do Was z zupełnie innej grupy, ale mam dla Was coś co może Was zainteresować.
Mam do sprzedania bardzo ładny, nietuzinkowy wózek po córce, w idealnym stanie, 2w1 z adapterami do fotelików. Jeżeli któraś z Was nie ma jeszcze wózka dla swojego maluszka to zapraszam zainteresowane Panie na stronę allegro: Wózek 2w1 gondola i spacerówka + dodatki MUTSY IGO (5683151529) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Pozdrawiam
Mama_magda

Tak przy okazji zapachów to ja do takich zakupów "ponad normę" mogłabym polecić woreczki na zużyte pieluchy :-p, coś takiego:TOREBKI WORECZKI NA ZUŻYTE PIELUCHY 100szt. (5687388597) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. . Przydatne i w domu i podczas spacerów czy wizyt u kogoś w domu. Żeby nie zasmrodzić komuś mieszkania (lekko pachną) i nie nosić pampersa w łapie.Owszem, można mieć i zwykłe woreczki, choćby śniadaniowe. Ale są droższe i nie mają uszu do zawiązywania. Taki gadżet, ale praktyczny ;-).

A te woreczki, o których piszesz - czy to wszystko jedno jaką firmę się wybierze? Czy specjalnie tą jedną właśnie polecasz? Widziałam BabyOno i wiele innych... i teraz się waham, które wybrać... bo chciałabym jedno opakowanie na próbę kupić.

jupi!!!! Przyszła pierwsza, a zarazem największa z zamawianych przesyłek :D Gęba mi sie cieszy jak głupia :rofl2:

Załączniki

• 20151005_115122[1].jpg
    20151005_115122[1].jpg
    24,7 KB · Wyświetleń: 96
A tak w ogóle, to zamóiwłam sobie kilka rzeczy na tej stronie:
https://www.facebook.com/for.the.love.of.sewing0minky

Pościel do łózeczka plus ochraniacz, rożek, kocyk mały i motylek pod głowę do wózka, kocyk wiekszy i podusia i poduszkę- rogal do karmienia w kształcie zwierzątka . Juz sie nie mogę doczekać tych piękności!!! Wstawie fotki, jak przyjdą te rzeczy, ale to chwilę potrwa bo dopiero dziś złozyłam zamówienie .

No marcysia - ale połów! A te kocyczki, zabawki, pościele są bajkowe! :-) Aż żałuję, że wszystko już mam...

Zadzwonił do nas Pan, ze mamy wózek do odebrania :-D Już się nie mogę doczekać... choć mój mąż teraz w ogóle nie ma czasu, bo od rana do nocy w pracy siedzi... nie wiem kiedy go odbierzemy - ale sam fakt, że już czeka cieszy :tak:

reklama
Aha i jeszcze jedno - to chyba OlaSzy pisała wcześniej - dzis w Lidlu są ubranka i zabawki Fisher Price dla maluszków.

Po lekarzu wstąpiłam i kupiłam dla malca dres i body roz. 74 + spodnie dla straszego i dla siebie ciepłe skarpety :-)

Do góry