reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mamy i maleństwa

Olciastrzelce, ja niestety też nic więcej nie wiem. Nie wiem nawet czy to będą wypłacały Urzędy Miast, czy ZUS (eeee, chyba nieeee), czy pomoc społeczna :baffled:. Grzebałam na stronie Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej, ale też nic nie znalazłam... Mają czaaaaas :rofl2: . Jak zwykle. Wszystko na kolanie przygotowywane i na hurra wprowadzane.
Gosia, właśnie zastanawiałam się nad tą pozytywką z Fisher Price. Ładna, porządnie zrobiona (no cóż, Fisher Price :-p), ale ta melodyjka... taka jak w dziesiątkach innych zabawek. Jedyny minus jak dla mnie, bo karuzelkę mamy Rain Forest z Fisher Price i tam jest dokładnie ta sama melodia. Co za dużo to niezdrowo :-p. A może jest więcej tych melodyjek? Chcę już teraz kupić jakiegoś grającego miło przytulaka, żeby się Bąbel przyzwyczaił i po tej stronie brzucha się uspokajał przy nim (jak dobrze pójdzie :-p). A może znacie jakieś niebanalne tego typu przytulaki?
Ja czekam na następną wypłatę i kupuję to cudo: SuperZabawka MR B | LULLALOVE . Piękne, mądre i praktyczne :-).

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć Dziewczyny! Super zakupy robicie :-)Jestem mego szczęśliwa, bo dzisiaj przyszedł wózek. 3w1. Bardzo lekko się prowadzi i po prostu bardzo mi się podoba, a miałam obawy, bo z allegro zamawiałam, ale jest idealny jak dla mnie no i w ogóle nie śmierdzi :-) aha i cena przystępna :-D a wagą się nie przejmuję, bo po żadnych schodach nie będę musiała go wnosić :)
A więc moja córeczka będzie się wozić takim sprzętem.

WP_20150925_14_58_05_Pro.jpgWP_20150925_14_58_28_Pro.jpg

A co do tego becikowego... Ja będę miała macierzyński i tu moje pytanie, czy w takim razie na nowych zasadach będzie się należało to jednorazowe 1000 zł?

Załączniki

• WP_20150925_14_58_05_Pro.jpg
    WP_20150925_14_58_05_Pro.jpg
    20,2 KB · Wyświetleń: 83
  • WP_20150925_14_58_28_Pro.jpg
    WP_20150925_14_58_28_Pro.jpg
    19,4 KB · Wyświetleń: 76
Dzag ja Ci moge polecic Whisbear czyli misia szzumisia Whisbear - Szumiący Miś, stworzony z myślą o spokojnym śnie, w przyszlym miesiacu z pewnoscia kupie :tak: Moja kolezanka ma i jest bardzo zadowolona nie musi malemu pusczac w kolko telefonu.

Gosia
swietny ten konik Morski :-D

Sliwka bardzo ladny wozek ! :-) Co to za model? Moj malz stwierdzil ze nasz dlatego smieerdzi bo ma elementy z ecoskory i ona tak brzydko pachnie :no: ale z dnia na dzien jest lepiej :tak:

aaaa co do karuzeli na lozeczko to polecam fisher price ...swoja sprzedalam ale z pewnoscia kupie jeszcze raz .:-) Moje maluchy ja uwielbialy no i plus to ze jest na pilota . $_12.JPG

Załączniki

• $_12.JPG
    $_12.JPG
    22,6 KB · Wyświetleń: 72
Ostatnia edycja:
sliwka właśnie z tego projektu wynika że tylko osoby którym nie przysługuje macierzyński, a pozostałe które mają mniej niż 1000 to mają mieć wyrównane do tego 1000. A ten 1000 jednorazowy to chyba zostanie ale o tym tez nigdzie nie napisali niestety. No cóż trzeba bedzie śledzić co z tego wyjdzie.

Dziewczyny śliczne te wasze wózki:)

Porannakawa to jest wózek polskiej firmy model Cleo, wcześniej nic mi by to nie mówiło :-) Sam stelaż waży 7 kg więc chyba nie za dużo i dostałam gratis śliczną pościel do wózka to już będę miała 3 he he:-)

Olciakurczę ja już się tak na tego dodatkowego tysiączka nastawiłam, tyle rzeczy bym małej kupiła a teraz już sama nie wiem. Trzeba będzie iść do urzędu i dopytać bo taka kasa na ulicy nie leży :) W sumie, gdyby już go nie było, to pracujące mamy tracą, bo wtedy nic od państwa nie dostaną... Mnie ratuje ten macierzyński na szczęście i to będzie chyba ciut więcej niż 1000 zł tak z moich obliczeń wynika :)

Ostatnia edycja:
porannakawa - nie strasz, że eco skóra śmierdzi :szok: mam nadzieję, że jednak nie, bo się załamię :-D

Jeżeli chodzi o misia szumisia - ja tez miałam go kupić, ale kolega mi odradził, któremu sie synek urodził w marcu - powiedział, że ma mnóstwo znajomych którzy kupili te szumisie i w kącie siedzą po kilku użyciach - nie działają tak jak się spodziewali po spotach reklamowych... powiedział mi, że szkoda kasy...

dzag - ta zabawka jest super :-) dzięki za linka - jak ktos się mnie zapyta co kupić maluchowi, podam mu link, bo kurde 80zł to trochę dużo...

Kurcze, ja już chcę tez swój wózek!!! :-D Patrzę na te Wasze cuda, codziennie do kogoś przychodzi już wózek, a ja czekam i czekam ;-)

Co do becikowego to nie pomogę, bo po pierwsze jestem na etacie i się nie załapałam, a to jednorazowe było, ale zależne od dochodów na członka rodziny i też się nie łapaliśmy, więc temat odpuściłam. A teraz jeszcze mnóstwo jakiś zmian nanieśli... :sorry:

To 1000zł miesięcznie to świadczenie rodzicielskie. Becikowe to ta jednorazowa zapomoga od państwa lub od miasta (jeśli takowego udziela).
Porannakawa, Szumisie znam, ale jakoś mnie nie ruszają ;-) Wiem, że na każde dziecko co innego działa, ale te wszystkie.szumy dla mnie osobiście są przereklamowane ;-) Ja Tymkowi nigdy niczym nie szumiałam nad uchem a nie miał problemów z zasypianiem na przykład. Za to do.szału doprowadziły mnie matki w szpitalach (zdażyło się nam parę razy leżeć), które przez pół nocy dziecko uciszały odgłosem suszarki z telefonu.
Właśnie Wolałabym coś z ładną spokojną melodią, bo szumy to Bąbel ma już teraz, a jak pozna melodyjkę, to później "coś" mu będzie podpowiadało, że zna to już z mamusinego brzucha. Tzn gdybyśmy dostali Szumisia to byłoby fajnie :-D Ale nie zanosi się na to, bo nikt w rodzinie w takie zaawansowane sprawy i nowości nie.wchodzi :-p Przejdę się chyba po Smyku, pooglądam, posłucham, a potem w necie tańszego poszukam ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Szkrabek szkoda ze przez neta nie da sie przeslac zapachu :-D ale z dnia na dzien jest lepiej :tak: Co do szumisia jestem w szoku bo same dobre opinie czytalam i kolezanka jest zachycona :tak: ja nie mialam go w zyciu w reku wiec ciezko mi samej ocenic...ale mysle ze sie skuszze najwyzej komus sprezentuje jak sie nie sprawdzi :tak:

Dzag ogolnie malo jest ciekawych zabawek dla takich maluchow :-( Mnie te grajace juz dobijaja :-D bo faktycznie wszedzie ta sama muzyczka ... Co do mr.B swietne sa juz je wczesniej widzialam :tak:

Do góry