reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

reklama
Elzu

Jola a jak nie masz przewijaka to są tez fajne i nie drogie takie podkłady do przewijania

Canpol PRZENOŚNY PLASTIKOWY PRZEWIJAK 73x58 cm (1232385805) - Aukcje internetowe Allegro

Myślicie, że można to prać? Raczej nie prawda.
Ja mam z Happy takie podkład kwadratowy z ligniny chyba, ale nie do prania. Sobie też takie coś kupię do tyłek do szpitala. Ceratkę też kupiłam, ale nie będę dziecka kładła bo to zimne. A podkłady poporodowe to są zwykłe wielkie podpaski.

Acha, poradźcie mi. Mam emulsję do kąpania Olilatum i emulsję do ciała Atoperan. Czy to do siebie pasuje i czy powinnam coś jeszcze mieć???????

Witam, ostatnio często podczytuję to forum, jednak z racji mojego samopoczucia nie mam sił pisać, ale dzisiaj sytuacja mnie troszkę zmusiła i może uda się wam pomóc mi. mam takie oto pytanie, zakupiłam taki oto zestaw na allegro allegro.pl/zestaw-startowy-avent-butelki-smoczki-bpa0-k-ow-i1231645383.html tylko coś mi się nie zgadza, bo z opisu wynika, że powinno być w sumie 6 smoczków do butelek, czyli 4 butelki ze smoczkami + 2 zapasowe, a u mnie brak tych zapasowych. Czy ktoś już kupował taki zestaw, jak jest w orginale?
Jeszcze jedno pytanie, może trochę dziwne, ale te butelki mają taki lekko mleczny kolor tego tworzywa, z którego są wykonane. Widziałam w sklepie pojedyńcze i raczej były całkiem przeźroczyste.
Zastanawiam się, czy ten zestaw jest oryginalny.
Czy ktoś kupował taki zestaw w sklepie ? Bardzo proszę o odpowiedź bo nie wiem już czy mam zwracać go czy zostawić.

Dżastin ja kupiłam zestaw startowy na allegro i jest w nim: 4 butelki 6 smoczków do butelek 1 smoczek silikonowy i szczotka, kolor jest taki przezroczysty raczej lekko żółtawy może, te wszystkie zestawy z allegro są sprowadzane z UK, Irlandii... i dlatego kosztują mniej niż w sklepach, ale są równie dobre :)

Udało mi się wreszcie kupić kombinezon :) W Carrefour jest promocja 35 zł, chciałam niebieski ale byly tylko szare :)

Do tego kupiłam jeszcze becik i akcesoria do karmienia :) Wybrałam butelki NUK, bo były tańsze od Aventu a jeśli tak jak planuje będę karmiła piersią to przydadzą się tylko w razie W :)

Załączniki

• DSC02004.JPG
    DSC02004.JPG
    54,5 KB · Wyświetleń: 62
  • DSC02015.JPG
    DSC02015.JPG
    47,8 KB · Wyświetleń: 44
  • DSC02016.JPG
    DSC02016.JPG
    50,4 KB · Wyświetleń: 48
reklama
Dżastin-ja zamawiałam dokładnie taki zestaw...bodajże za 75 zł.....i dodatkowe smoczki były w środku małych buteleczek....a kolor butelek jest przezroczysty...nie wiem czy ten zestaw ,który otrzymałaś jest oryginalny....sprawdz jeszcze raz...czy nie ma smoczków w butelkach....:eek:

Do góry