reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

Wlasnie co do wozka to ja sie zastanawiam czy ta gondola jest potrzebna czy wystarczy fotelik ktory mozna przyczepic do stelarza?

reklama
Wiecie co ja jestem zdania ze potrzebny wozek, czy wyjsc do lekarza czy gdziekolwiek. Rodzimy na sama zime wiec jestem zdania ze wozek bedzie potrebny od samego poczatku. No i do gondoli to tez jestem na tak :)
Ale moze wypowie sie jakas mama bardziej doswiadczona ??:)

Moim zdaniem gondola jak najbardziej będzie potrzebna - trzeba będzie z dzieckiem od czasu do czasu na spacer wyjść (wiadomo nie od razu, ale ja sobie nie wyobrażam przesiedzenia całej zimy w domu) a taki maluszek tylko w gondolce będzie mógł być odpowiednio okryty ...

A czy planujecie może zakup adaptera do pasów bezpieczeństwa?
Zastanawiam się czy to się przydaje bo ja sobie nie wyobrażam jazdy bez zapiętych pasów ...

Ja myslalam o nosidelku ktore mozna przyczepic do spacerowki, ktora sie calkiem na plasko otwiera, niekoniecznie z gondola. Ale jeszcze nie szukalam.. mysle ze bede raczej uzywany kupowac..

Mam inne pytanko, siostra dala mi troche ubranek dla dzidzi, w srod nich byly takie koszulki (kaftaniki?) zapinane pod pupa, ale z krotkim rekawkiem. skoro rodzimy w listopadzie.. a do tego moje mieszkanie jest dosyc chlodne, to czy w ogole przydadza mi sie one? Czy lepiej wziac tylko te z dlugim?

Lepiej wziasc te dlugie,ale wiadomo pare z krotkimi tez mozesz zostawic mozesz je zalozyc a na to jakas cieplejsza bluzeczke :)

Zaszalałam i zrobiłam dzisiaj zakupy ciuszków "ciążowych"...
Może nie do końca ciążowych, bo kupowałam w zwykłych sklepach, ale dzięki temu mogę je nosić i teraz, i jak już brzuszek urośnie...
A z typowo ciążowych to kupiłam sobie dżinsy w H&M, ale chyba jeszcze trochę poczekam zanim je założę... Na razie ciągle mieszczę się w moje stare ciuszki... :-)

rob zdjecia i nam pokazuj te ciuszki swoje :)

Aj ja tez musze sie wybrac na zakupki ciazowe, bo wlasnie policzylam swoje spodnie i mam 17 par jeonsow, 3 pary dresow i jedne sztruksowe i mieszcze sie tylko w 2 pary jeansow w dresy to w 2 pary a o sztruksowych to moge zapomniec.I nie mam w czym normalnie chodzic juz.

Ostatnia edycja:
No wlasnie ja tez sie zastanawiam z tym wozkiem i gondolą.Poniewaz bede rodzic w Irlandii i bedziemy tu pewnie z 2 miesiace po poporodzie.Problem bedzie z transportem do Polski a taki fotelik byl by poreczniejszy.Niby niektore te spacerowki rozkladaja sie na plasko, jakby dziecko szczelnie owinac czy to nie bylo by to samo?
Wiem ze kombinuje ale to moje pierwsze dziecko i nie mam doswiadczenia w tych sprawach, latwiej by nam bylo kupic juz w Polsce taka spacerowke.A do jakiegos lekarza i tak samochodem to nosidelko sie bardziej sprawdza.

Mnie się wydaje że gondola jest wygodna...też ostatnio powiedziałam do W. że na przyszłą wiosnę to już bejbi będzie można do spacerówki wrzucić więc może nie trzeba gondolki.
Ale zaraz sobie pomyślałam, ze my w sumie dużo jeździmy...i np jak się wybierzemy do znajomych to taka gondolka może być praktyczna. Dodatkowo liczę że zima będzie łaskawa i umożliwy spacery. A wiadomo że w tym foteliku to dziecko takie pozwijane.

Elzu jasne że są potrzebne. Na takie bodziaki później ubierasz normalne ciuszki.

reklama
Chyba macie racje z ta gondola ja zaczelam sie poprostu zastanawiac czy bede jej uzywala czesto, ale w sumie jak juz kupie 3 w 1 to bedzie maly koszt samej gondoli

Do góry