reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mam i maluchów :)

reklama
Do czyszczenia noska używaliśmy fride lepsza niż gruszka jest filtr i napewno nic nsm nie dostanie się do buźki. Ja mialam butelki avent, lovi ale zaczęliśmy z nich korzystac jak miala z 1,5 roku bo byla mega cycowa i herbatki soczki z nich piła nigdy nie wypila mm. Kaszę na gęsto z butli nie lubiła. Wogole butle prawie nie zużyte były bo na bierzaco z kubkow korzystała. Ciekawe jak mala teraz? Mam butle z tommi teepe, jedna 260 i jedna mniejsza te 150ml. Dodatkowo lovi. Na szkole rodzenia dostałam i smoczki silikonowe. Podgrzewacz mam canpol po Idze ale tez malo używany bo nie bylo po co. Teraz nie kupuje tego bo mam dzialajace ale nastawism sie na roczne cycowanie minimum ;-)
Od Nas też dla mamuś i dzidziulkow w brzuszkach najlepszego w Mikołajki :-)

takie czasy że każdy chce zarobić a wiadomo dziecku się nie odmawia. Więc kreują reklamami i artykułami popyt na coś co czasem do głowy by nam nie przyszło kupić. Więc nie można popadać w paranoje i cały sklep wykupić :-D Dużo rzeczy wychodzi w "praniu" bo dzieci jednak niby podobne ale mają swoje fanaberie :-)

dziewczyny jakie macie rozmiary kombinezonów kupione? bo się właśnie zastanawiam i kurcze ten co patrzę h&m 50/56 niby od 0 do 2 mies więc teoretycznie luty i marzec bo potem już raczej nie będzie potrzebny ale nie wiem czy nie za mały jednak :dry:

Ja tez mam 56 i 62 chociaż do końca nie przewidzimy jaki będzie potrzebny. Ostatnio koleżanka mi powiedziała że jej synek, ważący ponad 4kg w momencie porodu (nie pamiętam ile mierzył) ale od poczatku praktycznie nosił 68. Mam nadzieję ze mój nie będzie tak ogromny bo większość rzeczy mam na 62, trochę na 56 a na 68 to kilka sztuk dosłownie

ewa ten 50/56 z H&M wypada większy i myślę że spokojnie do końca zimy starczy, jak chcesz to mogę go jutro zmierzyć i napisać ile ma długości cały i bez kapturka tylko daj znać:tak:

Dzieki dziewczyny za odpowiedzi :-* chyba jednak ten mniejszy wezme i sie zobaczy potem czy trzeba drugi kupic. Dorex tak mi sie wlasnie wydawalo ze te markowe zawsze wieksze bo jak na bodziakach porownuje to czasem 56=68. A i nie musisz mierzyc ;-) dzieki ze mozna na Was liczyc!

Ja mam dwa na 62 choć jeden jest trochę mniejszy. Ogólnie wychodzę z założenia że lepiej trochę za duży niż za mały.
Dowiedziałam się w sklepie ze polscy producenci wózków mają od 20.12 do 7.01 przestój. A czas produkcji to czasem 4tyg. Byłam w szoku że jak się zamówi tuż przed świętami to można i 6tyg czekać przez ten przestój.

reklama
ja nie mam problemów z rozmiarówką bo u mnie w rodzinie rodzą się same dzieci poniżej 3 kg... Ala urodzona w terminie miała 2570 g i Asia też już się na dużą nie zapowiada więc u mnie raczej pewne że 56 będzie za duże niż za małe ;-):tak:

aisha dzięki za info dotyczace wózków, zamawiam tam gdzie ty.... więc najpóźniej za tydzień w sobotę muszę mieć już zamówiony ...

Do góry