reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mam i maluchów :)

jak ktos ma zmywarke to jest to zbedne. ja mialam taki sterylizator firmy canpol do mikrofalowki, a tak naprawde to wyparzalam butelki w misce wlewajac wrzatek.

reklama
a co do ubranek i pieluch to ja kupilam mlodej za 7 zl tshirt sliczny brzoskwiniowy, pieluch w moim tesco nie bylo, jednak na cotygodniowe zakupy pojade do wiekszego tesco i moze cos tam bedzie.

koshka dokładnie wyjęłaś mi to z ust :)

Moja Mała jest długo wyczekiwanym dzieckiem ale staramy się z mężem nie zwariować pod względem gadżetów i innych rzeczy bo moi znajomi oszaleli jak wkoncu zaszła w ciąże i kupowali wszystko co się dało, a połowa i tak nie była potrzebna , ja mam wydaje mi się rozsądniejsze podejście , zresztą większość kumpeli sa już mamami wiec doradzały co potrzebne jedyne moje skrzywienie że musze mieć i to nie podlega dyskusji jest monitor oddechu

Dziewczyny nie wiem czy przegapilam ale jesteśmy na etapie szybkich zakupów póki nie zakazali mi spacerować..
Aspirator typu gruszka czy ten z rurką co się wysysa? Nie powiem, mój K.lekko się zniesmaczyl :p i ja też mimo, że czytałam, że gilki nie przechodzą..
Nożyczki czy cążki?
I ostatnie pytanie: różnica między butelkami szklanymi a plastikowymi? Różnica między smoczkami dla nich silikonowy a lateksowymi?

zor aspirator ten z rurką lepszy, grucha się sprawdziła przy końcówce kataru..... nożyczki ok, cążki do mini pazurków ciężka sprawa....
butelki miałam tylko plastikowe więc nie doradzę ale ostatnio wraca moda na szklane że ekologiczne i mniej szkodliwe dla dziecka, łatwiejsze w utrzymaniu czystości itp... tylko dźwigać trzeba... a i tak mamy co nosić:tak:

ale to moja subiektywna opinia:tak:

Dorex a uzywasz takiego aspiratora gdzie sama odciagasz czy pod odkurzacz? Ja zamowiłam katarek plus a mąż obawia się pod odkurzacz podłączać, z drugiej strony słyszałam że jak samemu się odciąga to łatwo złapać chorobę od maluszka

reklama
Do góry