reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mam i maluchów :)

elunia a powiedz prosze czym sie kierowac przy zakupie takiego pasa? wczesniej nie mialam ale teraz chyba musze cos kupic. Czy ten z linka jest ok czy lepiej taki tylko na pas ew majtki z wysokim stanem do pasa? Zastanawiam sie czy nie uwiera bardzo albo sie nie zwija...

Ewka sorki ze tak późno piszę. Zdecydowalam jednak zakupic caly gorset taki uciskowy pod spodem fota. Bo balam sie ze te druty beda sie wbijac i zwijac.z iga mialam takue majty pod stanik i do polowy uda i gora trochę sie zsuwala dlatego teraz kupuje opcję z ramiaczkami

Załączniki

• 1417695376014.jpg
    1417695376014.jpg
    19,3 KB · Wyświetleń: 76
reklama
Dziewczyny a co powiecie o śpiworku do wózka? Teściowa chce nam kupić, ale nie wiem czy potrzebny będze, bo mam ''kurtkowy'' kombinezon, do tego przykryje kocem i wydaje mi się że wystarczy, termin mam na początek lutego, ale wiadomo 1sze dziecko, więc może być nawet 2 tyg później... A zanim się zacznie z dzieckiem wychodzić na spacery to miną jakieś 2-3 tyg to będzie koniec lutego albo marzec, więc nie wiem czy to ma sens? Kombinezon mam większy na 63-68 i w razie czego mam cienki, polarowy jeszcze.. A teściowa twierdzi że nawet w kwietniu taki śpiworek mi się przyda.. Ja się nie znam, jestem zielona, ale wydaję mi się to przesadą, w kwietniu już robi się ciepło przeważnie, więc kocyk wystarczy chyba??Bo w tym śpiworku to by się dziecko mogło zapocić..:szok:

Ja też uważam ,że kocyk wystarczy. Też sie zastanawiałam nad śpiworkiem , ale zrezygnowałam.

Odnosnie kocyków chcę kupić ten minky - spiworek i tak mam byl w komplecie z wozkiem. Na zime kombinezon spiwor i przykryty wozek sprawdzal sie doskonale. Mala ubieralam w body krótki rekaw, spiochy w kombinezon spiwor i grało.

Załączniki

• 1417696471872.jpg
    1417696471872.jpg
    21,6 KB · Wyświetleń: 76
Jeżeli chodzi o ubieranie dziecka to podpytałam na szkole rodzenia i powinno się dziecko ubrać w 1 warstwę więcej niż my. Tzn jak my sweter i spodnie, to dziecku jeszcze body do tego. Oczywiście kombinezon i 2 czapeczki (jedna cienka, bawełniana i jedna gruba).
I tak wsadzamy do auta. Po kilku chwilach sprawdzamy na karku jak się dzidzia ma, tzn dotykamy karczku. Jeżeli jest zimny to znaczy że za słabo ubraliśmy malucha, jeżeli spocony, to że za ciepło. A jeżeli jest w temp ciała to jest ok:) Ogólnie dzieci lubią ciepełko:)
Mam zamiar się zastosować i sprawdzać w trakcie.

Jeżeli chodzi o termometry to mówiła położna że te na podczerwień to się nie sprawdzają, bo bardzo oszukują i one na porodówkach mają z tym problem często.
najlepsze są takie które mają kontakt z wnętrzem czyli do uszka, buzi lub tyłka.
Zobaczymy. Na razie mam zwykły elektroniczny i chyba przy nim zostanę. Zawsze można kupić inny.

Ja dostałam piękny kocyk taki puchaty od koleżanek z pracy, więc myślę, że do wózka będzie w sam raz:)

Dzięki Elunia :-) zrobiłam wstępne poszukiwania i tyle tego jest że masakra. A jaka rozpiętość cen! 10 zł i nawet takie powyżej 200:szok: Wolę kupić jeszcze przed porodem bo potem to nie będę miała głowy a jakoś trzeba wyglądać. Do dziś pamiętam słowa teścia że nadal mam brzuch jakbym w ciąży była a to było 2 tyg. po porodzie. Tym razem nie dam się zaskoczyć :-p

Wczoraj zakupiłam w F&F 5 pieluch tetrowych kolorowych przecenionych na 10,20 zł :):):)kb421088.jpg

Załączniki

• kb421088.jpg
    kb421088.jpg
    19,4 KB · Wyświetleń: 75
reklama
Jeszcze kupiłam dwa kompleciki po przecenie jeden przeceniony z 45 na 17,50 a drugi z 49 zl na 24,5020141205_091117.jpg20141205_091107.jpg

Załączniki

• 20141205_091117.jpg
    20141205_091117.jpg
    24,1 KB · Wyświetleń: 81
  • 20141205_091107.jpg
    20141205_091107.jpg
    26,2 KB · Wyświetleń: 81
Do góry