reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

zakupy dla maluszka :)

@Rossiczka to ja letnie kupiłam 74 :o coś mi się wydaje że ubiorę nie na pierwsze lato lecz kolejne heh. Wogóle mam problem z ciuszkami , rozmiarami nie wiem jaki rozmiar na kiedy :mad:
Nadię rodziłam 5 listopada to w lecie nosiła właśnie 74, ale ona duża była przy porodzie, bo 60 cm i 3700.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ok, ja jestem mamą wyprzedażową. Więc zakupy głównie ciuchów dziecięcych robię dwa razy do roku w styczniu i lipcu.
Takie rzeczy podstawowe jak krótki rękaw, długi rękaw, bluzy, swetry, długie spodnie kupuje i zimą i latem. U takiego Malucha z założeniem na najbliższe pół roku. Rzeczy sezonowe czyli kurtki zimowe, krótkie spodenki etc kupuje na wyprzedaży na przyszły rok.
Więc teraz kupuje rozmiary 56 i 62 dla Młodej bo w styczniu będę kupować rozmiar 68 i trochę 74. W styczniu mam plan kupić też kombinezon większy, a także kurtkę na kolejny rok.
Na lato teraz kupuje 68, bo 74 letnie rzeczy kupię za rok

Ja patrzę w siatkę centylowa i tak oceniam rozmiar :-)

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom

Aż wyciągnęłam zapiski z narodzin synka . Miał 53 cm i 3060 wagi kurcze będzie jak mówię na kolejne lato heh no cóż . Trzeba pójść na zakupy raz jeszcze :-)

@Rossiczka dziękuję. Przydadzą mi się te wskazówki. Czyli od porodu do pół roku rozmiar 60/62 ojojoj a ja jak świr kupiłam taakie dziwnie duże te rozmiary

Aż wyciągnęłam zapiski z narodzin synka . Miał 53 cm i 3060 wagi kurcze będzie jak mówię na kolejne lato heh no cóż . Trzeba pójść na zakupy raz jeszcze :-)

@Rossiczka dziękuję. Przydadzą mi się te wskazówki. Czyli od porodu do pół roku rozmiar 60/62 ojojoj a ja jak świr kupiłam taakie dziwnie duże te rozmiary
Nie, na pół roku też 68 się przyda :-)
Ja ten rozmiar będę kupować w styczniu na wyprzedażach. Bo jak urodze w terminie to 62 rozmiar pewnie do lutego-marca będzie ok. Dlatego teraz kupuje 56 i 62 , bo założyłam że 68 i 74 kupię sobie w styczniu

Rossiczka, ja też korzystam z wyprzedaży. Na siatki centylowe nie patrzę, bo u mnie jeden inaczej się rozwijał i drugi inaczej. Zawsze powtarzam, że dzieli moich chłopców dwa lata i dwa kilo.
Najwięcej kupuję teraz 56 cm i 62cm. Moi chłopcy rodzili się mali (50 cm i 51 cm), a dokładnie tak jak piszesz zimowe wyprzedaże przed nami, poza tym będą jeszcze lepsze bo dostaniemy zimową kolekcję za fajną kasę. Akurat na nasze szkraby.
Tylko tak bym teraz tych letnich kupiła, ale ciężko obstawić ...
Dziś kupiłam bodziaki w pepco za 2,99 , 4.99 zł i czapeczki do szpitala za 3.99 zł.

@zapmarta no mój Tobiasz urodził się w 50 centylu i tak mu zostało. Teraz wagę ma poniżej, a, wzrost powyżej ale nie jakieś ekstramalne odchylenia. Myślę jednak że u półrocznego dziecka można określić z, dużym prawdopodobieństwem w jakim centylu będzie się rozwijać

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny jak myślicie jest sens dokupowania lżejszego kombinezonu?? Jestem zdezorientowana, Maksia mam z wiosny i nie mialam takich dylematów.
next-wyjatkowy-kombinezon-dinozaur-03-m-62-rozmiar-62-wroclaw-432603587.jpg
32e0061b4d8ca66e22082e7b9a4d.jpg

Załączniki

• next-wyjatkowy-kombinezon-dinozaur-03-m-62-rozmiar-62-wroclaw-432603587.jpg
    next-wyjatkowy-kombinezon-dinozaur-03-m-62-rozmiar-62-wroclaw-432603587.jpg
    14,5 KB · Wyświetleń: 558
  • 32e0061b4d8ca66e22082e7b9a4d.jpg
    32e0061b4d8ca66e22082e7b9a4d.jpg
    17,6 KB · Wyświetleń: 566
reklama
Do góry