Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja jakbym miała kupować w 9 to chyba mąż albo by kupował sam, albo na zakupy musiałby mnie wozić taczką.Kiedy chcesz wszyscy piszą, że najlepiej w drugim trymestrze i zgodzę się z tym. Moja końcówka ciąży przypadała na lipiec/sierpień na najwieksze upały, a ja ledwo funkcjonowałam wtedy, nie mówiąc o prasowaniu ubranek. Dla mnie 5 miesiąc jak najbardziej jest ok, bo w drugim trymestrze to ja mogłam góry przenosic, w 3 byl spadek formy, więc warto ten czas jakoś produktywnie wykorzystać skoro nie będzie trwał wiecznie
Jak jest poród wcześniej, aż tak, że trzeba na to uważac, to zwykle po porodzie jest czas na takie zakupyJa jakbym miała kupować w 9 to chyba mąż albo by kupował sam, albo na zakupy musiałby mnie wozić taczką.
Mam znajomą, która ciągle "miała czas" i jak jej powiedzieli, żeby się miała na baczności, bo może być poród wcześniej to ona jeździła po województwie za używanym wózkiem i latała po sklepach. Ogólnie nie poleca, bo mówi, że była w mega stresie.
No ale to nie był jakiś bardzo wczesny poród. Tylko ok. 3 tygodni... To było na zasadzie, że może sie spodziewać niedługo, gdzie większość kobiet i tak już czeka. W sensie "o ja, jestem w ciąży i zostały 3 tygodnie"Jak jest poród wcześniej, aż tak, że trzeba na to uważac, to zwykle po porodzie jest czas na takie zakupy