reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy dla maluszka :)

Czyli na początek wystarczy rożek?I czy na początku takie maleństwo śpi w rożku czy jak?Może wyda się Wam głupie to pytanie,ale to moje pierwsze dziecko i boje się,że coś zrobię nie tak czy czegoś nie kupię.
U mnie na początku sprawdzał się rożek , a potem śpiworek do spania. Kołderka ma ten minus, że dziecko się odkrywa, a dla niemowlęcia może być nawet niebezpieczna. Miałam w swojej pracy przypadek , że niemowle udusiło się przez kołderkę . Kołderka przykryła w nocy buzię I maluszek się udusił. Z tych samych powodów maluszek powinien spać tylko na materacyku bez podusi.

reklama
Ja właśnie zastanawiałam się nad woombie. Chrześniak spał w tym jak zabity ^^ A jak będzie zimno to Go dodatkowow ciach kołderką. Hihihi :) No nic wyjdzie w praniu. Rożek i tak do szpitala muszę jakiś mieć. Dziękuję za opinie :*
Z tymi dzieciakami tak jest, że każde różne.

Ja woombie sprzedalam po trzech dniach, bo u nas była porażka po całości. Z otulaczami i spiworkami do spania to samo. Jak miał miesiąc to Tobiasz spał w body przykryty lekkim kocykiem.

Co do pory roku, to do spania w domu to żadna różnica, bo w domach i tak jest ciepło. Ok latem bywa gorąco, ale poza tym to temperatury wnętrza sa podobne

U mnie na początku sprawdzał się rożek , a potem śpiworek do spania. Kołderka ma ten minus, że dziecko się odkrywa, a dla niemowlęcia może być nawet niebezpieczna. Miałam w swojej pracy przypadek , że niemowle udusiło się przez kołderkę . Kołderka przykryła w nocy buzię I maluszek się udusił. Z tych samych powodów maluszek powinien spać tylko na materacyku bez podusi.
Tylko z tego co.mi wiadomo w odkrywaniu nie ma nic złego. Mój Młody do tej pory śpi na koldrze .

Co do poduszek to one są grozniejsze niż kołdry. Fizjoterapeuta Tobiasza, zawsze powtarzał ss na poduszkę jest pora jak dziecko samo w stanie jest przyjść do naszego łóżka i ja zabrać. Chociaż te płaskie poduszki albo angel wingsy uważał, za dobre. Bardziej chodzi o takie miękkie puszyste.

Smoczek też chroni dziecko przed śmiercią lozeczkowa , bo dziecko nie wpada w głęboki sen, przez ciumkanie

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzięki dziewczyny za wszystkie rady.Nawet nie wiedziałam,że jest coś takiego jak woombie.;)Rożek na pewno kupie i jakaś kołderkę też.Zastanawiam się nad śpiworkiem-jak trafie jakiś fajny to kupię ;)

Z tymi dzieciakami tak jest, że każde różne.

Ja woombie sprzedalam po trzech dniach, bo u nas była porażka po całości. Z otulaczami i spiworkami do spania to samo. Jak miał miesiąc to Tobiasz spał w body przykryty lekkim kocykiem.

Co do pory roku, to do spania w domu to żadna różnica, bo w domach i tak jest ciepło. Ok latem bywa gorąco, ale poza tym to temperatury wnętrza sa podobne
Ja zdaję sobie sprawę że każde dziecko jest inne. Z szumisiami też są dwa obozy dzieci. Jedne śpią jak zaklęte a drugie płaczą bo je denerwuje ^^

Nasze mieszkanie jest zimne, nawet w zimie. Sama śpię w grubej piżamie, bluzie, pod kołdrą i pod kocem ^^ A i tak buzie mam lodowatą [emoji14] Ciągnie nam od piwnic. Zawsze mamy mega dopłaty za ogrzewanie, a jest tak naprawdę lekko ciepło (w dzień). W tym roku chcemy kupić nowe termostaty. Może coś pomogą :)

Aspiratora nie używałam tak samo jak termometra ale jakby teraz była konieczność na pewno termometr laserowy.

Byłam dziś na lumkach boziulku tam na obniżce -50% ja straciłam 80 zl a u kobiety do której pojechałam po kombinezon zaostawiłam 220 na kolejne fatałaszki. Od dziś już mam wszystko i więcej nie kupuje z ciuszków przynajmniej

20170821_183258.png

A to nasz wózek :) już kupiony, zamówiony.

Załączniki

• 20170821_183258.png
    20170821_183258.png
    52,8 KB · Wyświetleń: 448
reklama
My kupimy elektryczny aspirator, ale taki na bakterie. Termometr mam taki jak w szpitalach, nie wiem jak sie nazywa. Jeszcze trzeba mi termometr do kąpieli. Zapomniałam o tym

Do góry