pieszczoszka1988
Jestem mamusią
nie dawali a swoich rzeczy dla dziecka też nie mogłam mieć :/
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To współczuję :-( To mogli chociaż pomoc Ci w ogarnieciu pazurków... brak słów czasami na to co w szpitalach się dziejenie dawali a swoich rzeczy dla dziecka też nie mogłam mieć :/
Tormentiolu z tego co kojarzę się u niemowląt nie stosuje.@Małgoś86 tak jak obiecałam to piszę na pewno dziewczyny będą coś dodawać jeśli chodzi o pielęgnację to ja kupuje:
-sudocrem
-tormentiol
-linomag
-octenisept
-gazy i gaziki
-oliwka
-emolium do kąpieli
-mokre chusteczki
-proszek lub żel lovela
-ręcznik z kapturkiem (kilka sztuk)
-czapeczka żeby założyć po kąpieli
-niedrapki
-nożyczki lub cazki do pazurkow
-miekka szczoteczka do włosów
oczywiście mogło mi cos wyleciec z głowy teraz.
Wanienke kupuje ze stelazem tym razem z firmy tega (ten większy rozmiar) bo nie mam już hokerow w domu ani taboretow przewijaka nie będę używała bo malo uzywalam przy córce ale wiem, ze duzo osób nie wyobraża sobie higieny bez niego
Mi tez mama tym dupsko smarowała jak byłam mała, ale ja swojej córce smarowałam bezpieczniejszymi środkami.Ja uzywalam u corki, nie slyszalam ze nie wolno, nic jej nie jest, jak miała ok 6 miesięcy to w lecie uzywalam normalnie. Oczywiście nie non stop ale jak była potrzeba
Ja też, zwłaszcza że mam zamiar (ale czy się uda?) listopad/grudzień przeprowadzić się do nowego domku ;-)Ja też zakupy zostawiam na ostatnie tygodnie :-)
Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom
jak okazja to brać a coJestem walnięta poszłam znowu do namiotu (zbieractwo to choroba) kupiłam kocyk za 8.49 zł [emoji23] musiałam !!! Mąż już siły nie ma do mnie :d nie zachwycił mnie jakoś szczególnie ale za 8.49 grzech było nie kupić taki nawet w domu żeby mieć na codzień jutro pokaże zdjęcie bo został w aucie a ja jestem w pidzamie. I ręcznik duży za 6.99 taki mieciutki żeby mieć nowy do szpitala ha ha [emoji23] [emoji16]
A co to za namioty? W każdej Biedronce są?Jestem walnięta poszłam znowu do namiotu (zbieractwo to choroba) kupiłam kocyk za 8.49 zł [emoji23] musiałam !!! Mąż już siły nie ma do mnie :d nie zachwycił mnie jakoś szczególnie ale za 8.49 grzech było nie kupić taki nawet w domu żeby mieć na codzień jutro pokaże zdjęcie bo został w aucie a ja jestem w pidzamie. I ręcznik duży za 6.99 taki mieciutki żeby mieć nowy do szpitala ha ha [emoji23] [emoji16]