pieszczoszka1988
Jestem mamusią
nie dawali a swoich rzeczy dla dziecka też nie mogłam mieć :/
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To współczuję :-( To mogli chociaż pomoc Ci w ogarnieciu pazurków... brak słów czasami na to co w szpitalach się dziejenie dawali a swoich rzeczy dla dziecka też nie mogłam mieć :/
Tormentiolu z tego co kojarzę się u niemowląt nie stosuje.@Małgoś86 tak jak obiecałam to piszęna pewno dziewczyny będą coś dodawać
jeśli chodzi o pielęgnację to ja kupuje:
-sudocrem
-tormentiol
-linomag
-octenisept
-gazy i gaziki
-oliwka
-emolium do kąpieli
-mokre chusteczki
-proszek lub żel lovela
-ręcznik z kapturkiem (kilka sztuk)
-czapeczka żeby założyć po kąpieli
-niedrapki
-nożyczki lub cazki do pazurkow
-miekka szczoteczka do włosów
oczywiście mogło mi cos wyleciec z głowy teraz.
Wanienke kupuje ze stelazem tym razem z firmy tega (ten większy rozmiar) bo nie mam już hokerow w domu ani taboretowprzewijaka nie będę używała bo malo uzywalam przy córce ale wiem, ze duzo osób nie wyobraża sobie higieny bez niego
![]()
Mi tez mama tym dupsko smarowała jak byłam mała, ale ja swojej córce smarowałam bezpieczniejszymi środkami.Ja uzywalam u corki, nie slyszalam ze nie wolno, nic jej nie jest, jak miała ok 6 miesięcy to w lecie uzywalam normalnie. Oczywiście nie non stop ale jak była potrzeba
![]()
Ja też, zwłaszcza że mam zamiar (ale czy się uda?) listopad/grudzień przeprowadzić się do nowego domku ;-)Ja też zakupy zostawiam na ostatnie tygodnie :-)
Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom
jak okazja to brać a coJestem walniętaposzłam znowu do namiotu (zbieractwo to choroba)
kupiłam kocyk za 8.49 zł [emoji23] musiałam !!! Mąż już siły nie ma do mnie :d nie zachwycił mnie jakoś szczególnie ale za 8.49 grzech było nie kupić
taki nawet w domu żeby mieć na codzień
jutro pokaże zdjęcie bo został w aucie a ja jestem w pidzamie. I ręcznik duży za 6.99 taki mieciutki żeby mieć nowy do szpitala ha ha [emoji23] [emoji16]
![]()
A co to za namioty? W każdej Biedronce są?Jestem walniętaposzłam znowu do namiotu (zbieractwo to choroba)
kupiłam kocyk za 8.49 zł [emoji23] musiałam !!! Mąż już siły nie ma do mnie :d nie zachwycił mnie jakoś szczególnie ale za 8.49 grzech było nie kupić
taki nawet w domu żeby mieć na codzień
jutro pokaże zdjęcie bo został w aucie a ja jestem w pidzamie. I ręcznik duży za 6.99 taki mieciutki żeby mieć nowy do szpitala ha ha [emoji23] [emoji16]
![]()