reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zakupy dla maluszka :)

To prawda, bardzo ładny wózek i cenę też ma przystępną

Ja mam peg perego i jego się składa jedną ręką, może dlatego quinny wydał mi się skomplikowany. Spacerowke mamy baby jogger. Gdybym teraz miała kupować to wybrałbym baby jogger i dokupila gondole.
Peg perego super jakość etc, ale jednak te duże spacerówki to nie dla mnie. Tylko rok pouzywalam ten wózek

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A dzisiaj zaszłam do ciuchlandu i nie mogłam się powstrzymać :) wpadły mi maleńkie bodziaki w ręce i pajacyk :)
1493988805-aaaaaa.jpeg
1493988815-aaaaaa.jpeg

m3sx3e3kt8upoqjd.png
Ja dzisiaj też byłam ale nie mieli nic ciekawego :/ a jak byłam w dzień zrobienia testu to mieli mnóstwo białych cudenek aż pomyślałam że fajnie by było mieć maluszka [emoji23] wieczorem zrobiłam test i zonk [emoji1]

Ja czekam na wyprzedaże i rusze na polowanie. Wciąż liczę, że może dziewczyna będzie to będę mogła rozwinąć skrzydła. Bo chłopięce to mam , więc tylko coś bym tam dokupić musiała

Ja czekam na wyprzedaże i rusze na polowanie. Wciąż liczę, że może dziewczyna będzie to będę mogła rozwinąć skrzydła. Bo chłopięce to mam , więc tylko coś bym tam dokupić musiała

Też mam taką cichą nadzieję, mam synka to by się przydała dziewczynka, ale bym stroiła :p

M@gda moje ulubione firmy gdzie są prawdziwe przeceny w stylu zachodnim to Okaidi i Tape o'leil

Lubię też h&m , reserved tam jednak na wyprzedaże nie liczę, bo wszystko znika w szybkim tempie. Tak samo jest w Zarze.

Super jakościowo sa tez ubranka z KappAhl i Endo, jednak tam jak coś to takie zniżki rzędy 25 %

Podsune Wam swoją wyprawkę.

Kosmetyki do pielęgnacji
Kąpieli, szampon, balsam balneum
Linomag do pupy
Talk
Gaziki
Patyczki do uszu że stoperami
Duże kwadratowe waciki kosmetyczne
Myjka z delikatnego materiału frotte
3 ręczniki kapielowe
Poduszka na przewijak z Ikei do tego komplet 4 pokrowcow
Pieluszki muslinowe 5 sztuk
Miałam też 3 flanelki z Ikei przydały sie
2 kocyki cienkie
1 kocyk gruby
Śpiworek na zimę
Czapeczki 2 szt cienkie
Niedrapki 2 szt

Zestaw nożyczki cazki
Czopki z paracetamolem
Termometr
Frida do noska
Coś na kolke warto mieć nie wiadomo kiedy się przyda
Espumisan
Smoczek

To z takich organizacyjno pielęgnacyjnych na start. Może i coś pominekan ale najważniejsze rzeczy są.

Ja na pewno kupuje
-emolium balsam, płyn do kąpieli i krem specjalny (najlepszy na trądzik niemowlęcy)
-płyn do prania bobini ( ma najlepszy skład)
-patyczki ze spirytusem do pępka
- waciki, patyczki, podkłady do przewijania etc
-zestaw do pielęgnacji sztoteczka, nożyczki i cążki
- pieluchy 10 sztuk ( 5 bambusowych i 5 bawelnianych)

Oprócz ubranek
- spiworek do wózka i fotelika
- kombinezon
- rożki 2 sztuki
- 2,3 kocyki
-kokon niemowlęcy
- 3 ręczniki z ikea z kapturkiem
- pościel 2 komplety
- 4 prześcieradła

Niedrapek nie kupuje, bo neurolodzy odradzaja. Zaleca się aby od pierwszych dni zmysł dotyku się rozwijał

Na pewno na liście będzie
- laktator elektryczny
- 2 małe butelki
- smoczek naturalny

U.Mnie komoda z przewijakiem wciąż jest w użyciu więc polecam. Co do stelazy do wanienek moim zdaniem nie sa odpowiednio stabilne (oprócz beabe ale to już kosztuje ) my kapalismy na stole

Oliwek nigdy nie używałam, bo.dermatolog męża odradzal.
Jako zasypka mąka ziemniaczana
-

Ja na pewno kupuje
-emolium balsam, płyn do kąpieli i krem specjalny (najlepszy na trądzik niemowlęcy)
-płyn do prania bobini ( ma najlepszy skład)
-patyczki ze spirytusem do pępka
- waciki, patyczki, podkłady do przewijania etc
-zestaw do pielęgnacji sztoteczka, nożyczki i cążki
- pieluchy 10 sztuk ( 5 bambusowych i 5 bawelnianych)

Oprócz ubranek
- spiworek do wózka i fotelika
- kombinezon
- rożki 2 sztuki
- 2,3 kocyki
-kokon niemowlęcy
- 3 ręczniki z ikea z kapturkiem
- pościel 2 komplety
- 4 prześcieradła

Niedrapek nie kupuje, bo neurolodzy odradzaja. Zaleca się aby od pierwszych dni zmysł dotyku się rozwijał

Na pewno na liście będzie
- laktator elektryczny
- 2 małe butelki
- smoczek naturalny

U.Mnie komoda z przewijakiem wciąż jest w użyciu więc polecam. Co do stelazy do wanienek moim zdaniem nie sa odpowiednio stabilne (oprócz beabe ale to już kosztuje ) my kapalismy na stole

Oliwek nigdy nie używałam, bo.dermatolog męża odradzal.
Jako zasypka mąka ziemniaczana
-

moje dziecko nie miało niedrapek w szpitalu ( a troche w nim bylismy ) i twarz miała niesamowicie zdrapaną :/

reklama
A to w szpitalu nie mieli ? Nie wszystkie dzieci mają szponki. Wiadomo, że jak są to niedrapki sa rozwiązaniem.

Do góry