reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Malucha i Mamy :)

reklama
Kochane marcówki.

Nie udzielam się tutaj, bo niestety brakuje czasu na wszystko. Nadal pracuję zawodowo (i oby jak najdłużej) i jedynie zaglądam na forum ciężarówek po in vitro, jednak w chwilach wolnych zaglądam i tutaj. Skończyłam właśnie zmagania z wyprawką i zostało mi jeszcze parę drobiazgów do kupienia.
Jeśli mogę coś doradzić, to poczytajcie blog sroki, są tam analizy poszczególnych produktów chemicznych dla niemowląt. Z własnego doświadczenia wiem, jak jest to w przypadku produktów do higieny jamy ustnej (jestem stomatologiem) i produkty najbardziej propagowane w telewizji i w sklepach są najczęściej nic nie warte. Także zanim kupicie "chemię" dla dzieci poczytajcie ten blog Sroka o....: analiza

dziewczyny może natknęłyście się jeszcze w jakiejś aptece na krem fissan ?? matko jak ja go uwielbiałam !! i ten jego zapach... no ciążę mi przypomina :-pjakiś czas temu wycofali ze sprzedaży,na allegro też nie ma i teraz na drugą ciążę nawet nie ma gdzie kupić:-(. Szukałam we wszystkich chyba internetowych aptekach. znalazłam w jednej ale za wysyłkę życzą sobie ponad 20zł :szok: krem drugie tyle więc wyjdzie łącznie jakieś 50 zł :szok: Może wy spotkałyście gdzieś jeszcze ??

reklama
Jaspis, ja miałam dla dwójki frotowe i były ok. Szczerze mówiąc, to nawet nie wiedziałam, że są bawełniane na gumkę ;)
Tylko frota zalana mlekiem (jak się np. dziecku uleje) robi się po wyschnięciu momentalnie sztywna i ostra. A nie zawsze od razu zauważysz, że coś nie tak. Podobnie po paru praniach - już nie jest tak przyjemna jak nowa.
No i frota jest ciepła. Na zimę ok, ale w lecie dzieci mi się pociły.
Myślę, że bawełna będzie lepsza. Ale jakbym miała frotowe w dobrej jeszcze jakości, to bym nie zmieniała :)

Do góry