reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Malucha i Mamy :)

reklama
Kochane marcówki.

Nie udzielam się tutaj, bo niestety brakuje czasu na wszystko. Nadal pracuję zawodowo (i oby jak najdłużej) i jedynie zaglądam na forum ciężarówek po in vitro, jednak w chwilach wolnych zaglądam i tutaj. Skończyłam właśnie zmagania z wyprawką i zostało mi jeszcze parę drobiazgów do kupienia.
Jeśli mogę coś doradzić, to poczytajcie blog sroki, są tam analizy poszczególnych produktów chemicznych dla niemowląt. Z własnego doświadczenia wiem, jak jest to w przypadku produktów do higieny jamy ustnej (jestem stomatologiem) i produkty najbardziej propagowane w telewizji i w sklepach są najczęściej nic nie warte. Także zanim kupicie "chemię" dla dzieci poczytajcie ten blog Sroka o....: analiza

dziewczyny może natknęłyście się jeszcze w jakiejś aptece na krem fissan ?? matko jak ja go uwielbiałam !! i ten jego zapach... no ciążę mi przypomina :-pjakiś czas temu wycofali ze sprzedaży,na allegro też nie ma i teraz na drugą ciążę nawet nie ma gdzie kupić:-(. Szukałam we wszystkich chyba internetowych aptekach. znalazłam w jednej ale za wysyłkę życzą sobie ponad 20zł :szok: krem drugie tyle więc wyjdzie łącznie jakieś 50 zł :szok: Może wy spotkałyście gdzieś jeszcze ??

reklama
Jaspis, ja miałam dla dwójki frotowe i były ok. Szczerze mówiąc, to nawet nie wiedziałam, że są bawełniane na gumkę ;)
Tylko frota zalana mlekiem (jak się np. dziecku uleje) robi się po wyschnięciu momentalnie sztywna i ostra. A nie zawsze od razu zauważysz, że coś nie tak. Podobnie po paru praniach - już nie jest tak przyjemna jak nowa.
No i frota jest ciepła. Na zimę ok, ale w lecie dzieci mi się pociły.
Myślę, że bawełna będzie lepsza. Ale jakbym miała frotowe w dobrej jeszcze jakości, to bym nie zmieniała :)

Do góry