reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Malucha i Mamy :)

reklama
Przyszły mi dziś prześcieradła bawełniane - superowe :)
Wkleję link, bo naprawdę są fajne. I kolory jak na zdjęciach.
Ala i As prześcieradło bawełniane z gumką 60x120 (3803793280) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Myślę, że lepiej się sprawdzą niż nasze frotowe - te się już po dwójce dzieci tylko na szmaty nadają ;)

ja u nich zamówiłam pościel i moskitiere teraz czekam na kuriera szkoda tylko że nie pomyślałam o prześcieradle właśnie eh za jedną przesyłką by było no nic trzeba będzie obyć się bez na szczęście mam frotowe :)

Ja zamowie caly komplecik zestaw butelki i smczoki do butelki 2 szt. Kolezanka mi pochwalila ze miala zestaw az 6 butelek zaplacila 80 zl a ja upatrzylam Timmpee Tommpee 60 zl zestaw roznosci ml tylko dwie male sa w tym 150ml., niekapek, 230ml i 330 ml jakas tak.

Czyli rozsądnym minimum są dwie butle. To przynajmniej w tej kwestii mogę być spokojna.

To pytam dalej ;-)
Sterylizator i podgrzewacz :-D Jakieś konkretne polecacie, czy obojętne byle by był?

Przepraszam, że tak pytam ale wiem, że macie większe oświadczenia a ja jestem zielona. Czas jednak w końcu się zabrać za skompletowanie wszystkiego ;-)

Piszecie o tym laktatorze, że zastanawiam się czy jest on potrzebny/ W sumie nie planowałam zakupu czegoś takiego nawet :sorry:

Moniqa, moim zdaniem z tych trzech rzeczy, które wymieniłaś:

laktator, sterylizator, podgrzewacz

najbardziej się przydaje laktator.

Ale to zależy, jak karmisz. Bo jeśli mm, to laktator w ogóle odpada.

Jeśli piersią, to może się przydać na początek albo później - jak będziesz chciała gdzieś wyjść i mleko zostawić.

Sterylizator mam, ale użyłam dosłownie kilka razy. Smoka po prostu zalewam wrzątkiem, a butelek nie używałam, bo karmiłam piersią. A po 9 miesiącu wyparzanie moim zdaniem nie ma większego sensu - myję w zmywarce w 60 albo 70 stopniach. Wtedy już dziecko je z miseczek, pije z bidonów czy kubków, co mu da, że jedną butelkę wyparzę?:)
Gdybym karmiła mm i miała dużo butelek od początku, to pewnie bym używała, bo to jednak wygoda - wrzucasz do mikrofali i nie musisz stać przy gazie i pilnować gotowania.

Podgrzewacza nie mam i nigdy mi nie brakowało. Wodę na mm czy kaszki podgrzewałam w mikrofali. Podobnie obiadki. Nie wierzę w destrukcyjne działanie mikrofal, więc nie miałam z tym problemu :)

reklama
Moniqa mi laktator wogole sie nie przydał....za to bardzo duzo uzywałam podgrzewacza bo dziecko butelkowe i termos srednio sie sprawdzał a sterylizatora nawet nie mam, "sterylizowałam" w garnku z woda albo w mikrofalówce butelki i smoczki :-)

Do góry