reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Malucha i Mamy :)

Najlepsza na rozstepy jest zwykla oliwka dziecieca np. Bambino :) 2/3 razy dziennie. Ja bym nie wydawala kasy na kremy po 100-200zl, jak ktos ma miec rozstepy to i tak bedzie mial i zadne kremy nie pomoga bo to juz mamy w genach. Ja poprzednia ciaze co wieczor przy prysznicu masowalam brzuch szorstka gabka a pozniej duuuzo oliwki na noc na brzuch, biodra, pupe i uda, rano znow nakladalam oliwke na brzuch i jeszcze raz czasem w dzien popudniu. Moja mama ma po 2 ciazach w rozstepach cale cialo od piersi po uda. Na jej brzuchu nie znajdzie sie gladkiego miejsca bez rozstapow, a tyla malo bo po 13-15kg. Ja mam jedynie z 5 malutkich na dole brzucha i troszke na dole plecow przy pupie

reklama
Ja mam krem na rozstępy perfecta mama i super nawilża skórę i nie pozostawia tłustej warstwy, mam też oliwkę z rosmana z serii babydream, ale używam jej (jak nie chce mi się smarować kremem) na mokro po kąpieli i potem się wycieram bo nie lubię tej tłustej warstwy po oliwce. Te dwie rzeczy stosuje naprzemiennie.

Teraz spojrzałam na opakowanie perfecty i mam to dokładnie http://www.aptekagemini.pl/dax-perfecta-mama-intensywny-preparat-przeciw-rozstepom-150ml.html

Ostatnia edycja:
ja też mam z rossmanna emulsję do ciałą dla ciężarnych i nią się smaruję, a w poprzedniej ciąży niczym specjalnym się nie smarowałam, ot zwykły balsam i rozstępów nie miałam, a przytyłam 20 kg. No ale tak jak mówi Aneta to raczej sprawa genów, moja mama też jest gładka i nie wie co to rozstępy.

AnetaNorwegia dobrze mówisz! ja używałam w poprzedniej ciąży drogich kremów na rozstępy(mustela,vichy) i za bardzo mi to nie pomogło (jedynie w opróżnieniu portfela;p), mam to w genach do tego doszła masa ciała i duże dziecko i rozstępy się pojawiły. Teraz używam BioOil i też fajny i wydajny jest kosztuje 36 zł w superpharm starcza na ok miesiąc. Wybielił mi bardzo te już istniejące tak że ich w zasadzie nie widać:)

Zwykła oliwka tez jest ok ale dla mnie za tłusta- ten bio oli bardzo szybko się wchłania i nie ma uczucia "tłustości".

witajcie... ja też się smarowałam w pierwszej ciązy i oliwką i specjalnymi kremami na rozstępy, masowałam gąbką brzuch kilka razy dziennie i nic mi nie pomogło, na szczęście szybko wyblakły i są prawie niewidoczne. uważam że nie ma to sensu, jak ktoś jest podatny na rozstępy to nic nie pomoże. pozdrawiam

kup to co będzie akurat w drogerii w promocyjnej cenie bo to nie ma wiekszego znaczenia. ja uzywałam:
oliwka w żelu J&J albo Penaten, Gerber, Pharmaceris, Perfecta Mama, Bielenda, Ziaja (dla mnei za gesta konsystencja) i niezbyt regularnie samrowalam sie - rozstepu nie mam zadnego; nawet zwyklym kremem mozesz sie smarowac bo to chodzi tylko zeby skora byla nawilzona i natluszczona a przez to bardziej elastyczna

reklama
Do góry