reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Malucha i Mamy :)

Mnie też ominie zakupowe szaleństwo :-( potrzebuję tylko wózek, 2 beciki, leżaczek, kosz Mojżesza, pieluchy i ubranka na 50cm...reszta jest.

Dobrze mieć też termometr elektroniczny - taki do czoła czy ucha. Lepiej nie w smoczku, bo nie wszystkie dzieci smoczki akceptują.

U mnie bardzo sprawdził się kosz Mojżesza, Maja spała w nim ponad pół roku, mozna go swobodnie przemieszczać po mieszkaniu, a dziecko jest zawsze przy tobie, bardzo się to przydaje kiedy kosz leży przy łóżku.

Warto też kupić mleko, nawet jak chce się karmić piersią, bo różnie bywa... Ja przeżyłam koszmar pierwszej nocy po przyjeździe ze szpitala, jak nie miałam pokarmu, nie miałam mleka modyfikowanego a miałam głodne dziecko :-:)-( Mąż po nocy jeździł i szukał otwartego sklepu, czy apteki.

Ewa świetny ten artykuł :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
To prawda z mlekiem. Też miałam zawsze małą puszkę na wszelki wypadek. Jeśli ma długi termin ważności, a się jej nie otworzy, to się koło połowy roku do kaszek może przydać.

U nas by się kosz nie sprawdził z Nuśką - ona musiała mieć ciszę i spokój przy spaniu, więc spała w łóżeczku, za zamkniętymi drzwiami.

Jeśli ktoś Wam kiedyś powie, że dziecko można nauczyć spać w hałasie, to zaśmiejcie mu się w twarz ;P Mam dwójkę - jedno zasypiało w czasie zabawy na środku dywanu, jeśli było zmęczone; drugie potrzebowało od początku rytuałów, ciszy i spokoju. Wiadomo, że nie idealnej ciszy, bo w bloku takiej nie ma - tym bardziej w lecie przy otwartych oknach, biegających pod oknami dzieciach i Franku hałasującym w drugim pokoju. Ale jednak musiało być względnie spokojnie jak Nuśka zasypiała. Teraz już powoli z tego wyrasta, ale wciąż ma sen lżejszy niż Franek.

Julianna, będziesz chciała kupować małe ciuszki? Bo ja chyba mam po Nuśce jakieś takie maleńkie bodziaki - mogłabym Ci dać. Ja mam nadzieję, że nam się tym razem nie przydadzą :)
Daj znać, czy szukać. Nie wiem w ogóle, ile tego jest...

Ewa doświadczenie z ubrankami mam takie że 56 były dobre po 2 miesiącach, przy dziecku z 40 tygodnia, a bliźniaki lubią sie wykluwać już koło 35 więc musze mieć sporo malutkich. Jak miałabys jakieś 50 to jestem bardzo chętna :tak:

Julianna... daj jakiegoś linka, jak ten kosz Mojżesza wygląda... brzmi super...

Ewa86 zgadzam się z Tobą.. też się z Tobą zaśmieje, jak ktoś powi, że dziecko trzeba do hałasu przyzwyczajać. Tadzik lubie rytm i spokój i dla mnie "przyzwyczajanie" go, że może w hałasie to byłby jakiś bezsens. Szanujemy potrzeby naszych dzieci :)

Julianna, to poszukam w przyszłym tygodniu :) Może we wtorek się dowiem, jaka płeć, i będę dla Szwagierki jakaś mini-wyprawkę z naszych rzeczy przygotowywać. Zobaczę, czy mam jakieś malizny :)

Moja Michelle od malego spala w salonie przy nas w kolysce, tv chodzil i jej nie przeszkadzalo... Ale teraz to musi miec cisze ze nawet auta za oknem jej przedzkadzaja.

Mialam Wam wystawic tutaj ubranka po Michelle ale wlasnie mi sie trafilo i sprzedalam dzisiaj pake 62-74 kolo 100sztuk za 270zl. Wiec bardzo fajna cena i sie nie zastanawialam, pozbylam sie wszszystkiego :)
Jeszcze jutro kolezanka przyjedzie oddac mi pelna reklamowke 62-68 co pozyczyla ode mnie dla corki :) taka duza ze ma 2msc i niektore 68 sa juz za male :O

Dziewczynki, ja zamierzam kupić jeden kombinezon taki typowo zimowy na wyjście ze szpitala i ewentualną wizytę u lekarza, więc chyba lepiej będzie jeśli kupię rozmiar 62 a nie 56 ?

Pewnie dokupię jeszcze drugi kombinezon polarowy, ale już nie taki typowo zimowy to już na pewno rozmiar 62, tylko nie wiem co z tym zimowym :confused:. Czy może jakoś zupełnie inaczej to rozegrać? Pomożecie?

reklama
Do góry