Mouse, doskonale Cię rozumiem Też mnie czasem kuszą ubranka w sklepach Ale się powstrzymuję, bo i tak sporo tego mamy, a dla Franka już teraz trudno coś używanego w ciucharni kupić, bo przedszkolne dzieci wszystko niszczą prawie do zera. Zostaje allegro, ale z tym też ciężej niż przy niemowlaku...
reklama
jaspis
Fanka BB :)
ewa bardzo dziękuje ci za opinię, póki co jestem bardziej na tak niż na nie. Do tego wózek jest od rodziny męża i mam pewność, że nie wciskaliby nam jakiegoś kitu.
mouse stan wózka jest bardzo dobry, a spacerówka jak nowa. Także jeszcze raz podjedziemy go obejrzeć, załaduję ich synka do wózka i sprawdzę jak w praktyce śmiga.
Ale śliczne te ciuszki. Ach i uwielbiam białe mebelki dla dzieci. Ja pisałam wczoraj na ogólnym o tym, że zamierzamy od przyszłego miesiąca kupować drobne rzeczy co miesiąc. Chyba będzie tak najrozsądniej. Też śledzę allegro i tablicę, ale z ciuszkami czekam na płeć, chociaż najbardziej podobają mi się i tak te unisex
mouse stan wózka jest bardzo dobry, a spacerówka jak nowa. Także jeszcze raz podjedziemy go obejrzeć, załaduję ich synka do wózka i sprawdzę jak w praktyce śmiga.
Ale śliczne te ciuszki. Ach i uwielbiam białe mebelki dla dzieci. Ja pisałam wczoraj na ogólnym o tym, że zamierzamy od przyszłego miesiąca kupować drobne rzeczy co miesiąc. Chyba będzie tak najrozsądniej. Też śledzę allegro i tablicę, ale z ciuszkami czekam na płeć, chociaż najbardziej podobają mi się i tak te unisex
kasiak-l
MAJOWA MAMA 2006
Ja ze względu na to że leżę i nie wiem co będzie na razie nic nie kupuję odkładam sobie 100 - 200 miesięcznie i kupię coś dopiero koło lutego. Ale nie znaczy że nie przeglądam, ta strona podoba mi sie bardzo i już mam wypatrzone pare rzeczy szczególnie kocyk i pieluszki Akcesoria do pielęgnacji i higieny noworodka oraz dziecka - FabrykaWafelkow.pl pewnie na innych stronach są te rzeczy tańsze ale jeszcze nie szukałam. Takie cudowności mi się podobają
Oj widze ze planujecie zakupy..... ja to chyba oprócz kosmetykow, rozka,i przewijaka i oczywiście pieluch tetrowych i flanelowych wszystko mam, choć zapewne wyprawke do szpitala kupie ale ciuszków mam od groma, zwłaszcza tych malutkich....Aaaa no i oczywiście jakies dwie buteleczki kupie i to tyle. Wrazie pytan chętnie doradzę :-)
Niektórzy za 2,3 tygodnie będą na półmetku ciąży i wiele z nas zacznie kompletować powoli wyprawkę myślę ze temat pomocny bo jest wiele doświadczonych mam które mogą coś odradzić albo zachęcić do kupna.
Piszmy co kupić dla dzieciątka zaczynając od ciuszków , kończąc na laktatorach. Napiszmy również niezbędną wyprawkę do szpitala. :-)
Piszmy co kupić dla dzieciątka zaczynając od ciuszków , kończąc na laktatorach. Napiszmy również niezbędną wyprawkę do szpitala. :-)
Może kogoś zainteresuje
Wspólne Odkrywanie
Wspólne Odkrywanie
Jesli chodzi o szpital w jakim ja bede rodzila.
Potrzebne jest dla mamy :
- koszula do porodu
- dwie pizamy do karmienia( wiadomo jak ktos blisko mieszka to moze miec narazie jedna, a potem ktos przyniesie na zmiane )
- majteczki jednorazowe
- wkladki laktacyjne (jak dobrze pamietam z belli mi nie podchodzily bo sie kleily do sutkow i musiałam sutki myc przed kazdym karmieniem z tej waty , polecam napewno Johnsona)
- masc do piersi jakby bolaly i strupy sie pojawily po tych pierwsych karmieniach Bepanthen sie sprawdzil )
- 2* klapki ( jedne pod prysznic)
- skarpetki - bo zaraz po porodzie czesto sie zdarza ze stopy sa lodowate
- podpaski bardzo duze
- podklady pod łózko 2 opakowania po 5 sztuk starczylo mi na czs szpitala a w domu mialam jeszcze jedna paczke
- tamtum rosa do podmywania sie po porodzie (moja sugestia)
- biustonosz do karmienia
- jednorazowa maszynka do golenia (chyba ze sie uda wam przed porodem na spokojnie w domu ogolic)
- szlafrok
- przybory toaletowe
-sztucce i kubek
- aparat lub telefon + ladowarka (wiadomo po co)
Dla dziecka:
- pampersy najmniejsze
- chusteczki pielegancyjne
- sudocrem
- łapki niedrapki(to jak dzidzia by sie bardzo drapala, ale polozna mowila tez ze jak sie podrapie raz czy dwa to nie ma co sie stresowac bo tez dzidzia poznaje siebie przez dotyk)
-smoczek ale niekoniecznie
Jak sie jest przed porodem mozna wziasc ze soba wody niegazowane i cos lekkiego do jedzenia
Dla porodu wspólnego wiadomo cos klapki dla tatusia, jakiś posiłek dla niego, koszulka na zmiane
Potrzebne jest dla mamy :
- koszula do porodu
- dwie pizamy do karmienia( wiadomo jak ktos blisko mieszka to moze miec narazie jedna, a potem ktos przyniesie na zmiane )
- majteczki jednorazowe
- wkladki laktacyjne (jak dobrze pamietam z belli mi nie podchodzily bo sie kleily do sutkow i musiałam sutki myc przed kazdym karmieniem z tej waty , polecam napewno Johnsona)
- masc do piersi jakby bolaly i strupy sie pojawily po tych pierwsych karmieniach Bepanthen sie sprawdzil )
- 2* klapki ( jedne pod prysznic)
- skarpetki - bo zaraz po porodzie czesto sie zdarza ze stopy sa lodowate
- podpaski bardzo duze
- podklady pod łózko 2 opakowania po 5 sztuk starczylo mi na czs szpitala a w domu mialam jeszcze jedna paczke
- tamtum rosa do podmywania sie po porodzie (moja sugestia)
- biustonosz do karmienia
- jednorazowa maszynka do golenia (chyba ze sie uda wam przed porodem na spokojnie w domu ogolic)
- szlafrok
- przybory toaletowe
-sztucce i kubek
- aparat lub telefon + ladowarka (wiadomo po co)
Dla dziecka:
- pampersy najmniejsze
- chusteczki pielegancyjne
- sudocrem
- łapki niedrapki(to jak dzidzia by sie bardzo drapala, ale polozna mowila tez ze jak sie podrapie raz czy dwa to nie ma co sie stresowac bo tez dzidzia poznaje siebie przez dotyk)
-smoczek ale niekoniecznie
Jak sie jest przed porodem mozna wziasc ze soba wody niegazowane i cos lekkiego do jedzenia
Dla porodu wspólnego wiadomo cos klapki dla tatusia, jakiś posiłek dla niego, koszulka na zmiane
Pisalam na ogolnym ale tutaj wkleje linka Teutonia, wózki dziecięce, spacerowe, wielofunkcyjne u nas w Zorach jest ten sklep , fachowa obsluga, doradza, pomoga wybrać ....sklep nie tylko z wozkami ale tez foteliki itp.
Goraco polecam
Goraco polecam
reklama