reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Malenstwa

reklama
Kupiłam Piotrkowi śpiochy na 74, bo mi z wszystkiego powyrastał i nie miał w czym spać i kurcze nie może w nich do końca nóg wyprostować :wściekła/y: Albo ta numeracja jest jakaś idiotyczna albo moje dziecko wydłuża się z każdym dniem coraz bardziej :confused:

Z tymi rozmiarami to różnie, zależy od producenta. Emilka nosi ubranka od 62 do 80 i nieraz te 62,68 są większe niż te 80. Więc jak kupuje na oko to zawsze biorę takie, które na pewno są za duże - zawsze do nich kiedyś dorośnie.

prawda z tą numeracją to jak z dużym lotkiem, trafi się albo nie, ja też kupuje wieksze bo jak ostatnio kupilam na 68 to były śpiochy za małe i body też wiec córcia nosi teraz 74, body w sam raz spiochy lekko za duże ale to lepiej chociaż pomacha nóżkami sobie swobodniej

Z tą numeracją to się wykończy można. Nigdy nie wiadomo, bo wszystko zależy od firmy.
Kuba jest doś dużym facetem i szybko wyrasta z wszystkiego, dziś zakupiłam ciepłe śpioszki na 74 co by swobodnie nogi prostował.
Najlepsza była moja siostra, która wymyśliła że w prezencie na chrzciny kupi mu kombinezon na zimę. No niby świetnie, tylko zadał mi pytanie za 100 pkt - Na jaki wzrost mu kupic??
No równie dobrze mogła zapyta jakie będą numery w totolotka :-D

W końcu kupiła na 86 zobaczymy do zimy jeszcze trochę.

Ja kupiłam dziś kozaczki, bo w mniejszym kombinezonie brakuje butków. Do tej pory Maks nie nosił żadnych, najchętniej dalej bym to praktykowała. Wzięłam ze sklepu 3 pary butów no i nie mogłam żadnych założyć, normalnie tragedia:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Wzięłam rozmiar 12-18 miesięcy, bo innych nie mogłam mu na nogę wcisnąć i tak nie jestem z nich do końca zadowolona:-(

my wskoczyliśmy już w rozmiar 80 :tak: mniejszych juz nie mam po co kupowac...
a wczoraj i dzisiaj było u nas naprawdę zimno pomimo pięknego słoneczka wiec muszę rozejrzeć sie za kombinezonem ....jak narazie rajstopki, cieple spodenki i kurteczka, ciepły pokrowiec na nóżki i kocyk dają rade :tak:

reklama
Ja ostatnio kupiłam kombinezon w rozmiarze 80. Emi prawie utopiła się w nim, no ale zima długo więc pewnie jeszcze do niego dorośnie.

p1010653qx1.jpg

Do góry