reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Malenstwa

U mnie nigdzie nie ma mleka Nan HA :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Obeszłam kilka sklepów i aptek i nie było ani puszki. W dodatku nikt nie wie dlaczego :confused2:
Kupiłam w końcu Bebilon Ha i mam nadzieję, że Miśkowi będzie smakowało

Maciuś na zimę miał kombinezon w rozmiarze 80 i był za duży ;-). Michaś jest większy (ma teraz 75cm) i przymierzałam i będzie dobry :happy2:

reklama
No to mój synuś jest malutki bo chodzi jeszcze w rozmiarach 62/68 (ma ok 64-65 cm długości). Ja to kombinezon chyba kupię na 74 (zwany rozmiarem 6-9), bo jak na razie mieścimy się w średniej, kurteczkę na jesień kupiłam mu w rozmiarze 68 i jest za duża tyle co trzeba :-)

No to mój synuś jest malutki bo chodzi jeszcze w rozmiarach 62/68 (ma ok 64-65 cm długości). Ja to kombinezon chyba kupię na 74 (zwany rozmiarem 6-9), bo jak na razie mieścimy się w średniej, kurteczkę na jesień kupiłam mu w rozmiarze 68 i jest za duża tyle co trzeba :-)

I u nas jest identycznie, mały ma ok 64cm, no i ciuszki mamy 62/68, wiec typowy 3-6 jest:-D Oczywiscie załoze mu czasem 74 (ma taką fajną bluze co juz nie moge sie doczekac aż bedzie dobra:sorry2:) ale wtedy musze troche rękawy wywinąć ;-)

Z tymi rozmiarami to zawrót głowy, bo np. :
- mamy dresiki z wójcika rozmiar 68 i jest troszkę duży, ale zuzia na siłę w nim może być ubrana na spacerki
- mamy dresik rozmiar 74 z H&M i spodnie są ok, ale za ciasne już w brzuszku, natomiast bluza jest ok, ale nieco większa
- mamy ubranka kupowane w taki zwykłum prywaciarskim sklepie i rozmiar 68 jest albo dobry albo za mały

uważam, że ogólnie ubrania z H&M są niezaniżone i idą zgodnie z normą, bo co do reszty to mamy różnie z wymiarami. jako, że moja zuzia nie ma małej główki, to jak jej czasami zakładam bluzkę przez główkę rozmiar 68 to nie wchodzi nam, bo tak je czasem dziwnie robią.:happy2:

Ja muszę body kupic z długim rekawem bo wszystkie za małe, chciałam dzis się przejsc bo moje paluszki juz lepiej ale pogoda jakas taka nijaka i boje się, że się rozpada.

Wczoraj spakowałam karton zamałych ubranek na strych:eek:

Jak popatrze ile mamy juz za malych ubranek to az czuje wyrzuty sumienia ze tyle nakupowalam :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
A jesli chodzi o ubranka to Jasio mialby sporo takich ktore bylyby jeszcze dobre gdyby tylko chcialy mu przejsc przez glowe... Męka jest z tymi bluzkami, bluzami i body ktore maja mimo rozpiecia za maly otwor na glowe :wściekła/y:

reklama
Do góry