reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Malenstwa

My mamy obecnie dwa kombinezony jeden w spadku na 68 powiniem być jeszcze dobry a drugi kupiła mu ostatnio babcia na 80 ciut przyduży ale do zimy dorośnie. Jak zrobię zdjęcia to pokże.
A teraz z innej beczki. Czy wasze dzieci korzystają z huśtawki ? Bo ja bardzo poważnie myślę o jej zakupieniu. Wprawdzie mamy używaną po kuzynach ale dla siedzącego dziecka a Rafał jeszcze nie siedzi a uwielbia jak go kołyszę, huśtam lub bujam. Czasami to aż płaczę od tego bujania w leżaczku bo mam już dość. Myślałam o czymś takim HUŚTAWKA FISHER PRICE DELUX 3w1.WYS 12H @Ekropka@ (253707501) - Aukcje internetowe Allegro
ale huśtawka jest tylko do 9 kg (ciekawe czy nie wytrzyma stelaż czy napęd bujania?)>
No i zstanawiam się jeszcze nad tymi:
SUPER Hustawka dla dziecka - hustawki PROMOCJA (255496770) - Aukcje internetowe Allegro
HUŚTAWKA GRACO DO 13,5kgMELODIE DŹWIĘKI*12kolor (253296745) - Aukcje internetowe Allegro

może któraś z was może mi coś polecić?????

A jak to jest z tymi hustawkami napedzanymi czy samemu też można huśtać czy nie??

reklama
ewula - w programie "Mama i ja" lekarz odradzal te hustawki z napedem. Nie pameitam niestety dlaczego... Ja nie kupuje nie dlatego ze odradzal, ale dlatego ze to jest jednak sporo kasy no a dziecko szybko wyrosnie - jednak te 9kg juz niedlugo bedzie wiec to nie mialoby sensu. Kupilam uzywana hustawke tradycyjna (tylko ciii... - maz nic nie wie....;-)) - razem z przesylka zaplacilam 45zl (to znaczy babka ma ja mi przyslac jak jej dam znac - a dam jej znac jak moj maz pojedzie :-D) - wtedy powiem cos wiecej :-)

my mamy hustawkę fisherprice'a z napedem do 9 kg - tyle ze kupilismy ja na poczatku sierpnia zamiast bujaczka - ogolnie sprawdza sie, mozna malego wsadzic, nastawic hustanie i jest spokoj; tyle, ze ostatnio nie chce juz w niej za dlugo siedziec - max 15 min. - woli jak otoczenie szybciej sie zmienia - na rekach, w pokoju, w kuchni, itd...
chociaz jak jest zmeczony to zdarza mu sie w hustawce usnac

my mamy hustawkę fisherprice'a z napedem do 9 kg - tyle ze kupilismy ja na poczatku sierpnia zamiast bujaczka - ogolnie sprawdza sie, mozna malego wsadzic, nastawic hustanie i jest spokoj; tyle, ze ostatnio nie chce juz w niej za dlugo siedziec - max 15 min. - woli jak otoczenie szybciej sie zmienia - na rekach, w pokoju, w kuchni, itd...
chociaz jak jest zmeczony to zdarza mu sie w hustawce usnac

Cha, skąd ja to znam, u mnie synuś też długo się nie pohuśta, ale jest to jedno z jakis tam urozmaiceń: leżenie na łóżku, na macie, siedzenie w foteliku, na hustawce.
Kiedyś potrafił na niej zasnąć, ale to już przeszłość. A teraz jak nie chce siedzieć, to wyraźnie daje mi do zrozumienia - tak sie pręży i wypina tyłek, ze by wypadł gdyby nie paski.

Myślałam o czymś takim HUŚTAWKA FISHER PRICE DELUX 3w1.WYS 12H @Ekropka@ (253707501) - Aukcje internetowe Allegro
ale huśtawka jest tylko do 9 kg (ciekawe czy nie wytrzyma stelaż czy napęd bujania?)>
No i zstanawiam się jeszcze nad tymi:
SUPER Hustawka dla dziecka - hustawki PROMOCJA (255496770) - Aukcje internetowe Allegro
HUŚTAWKA GRACO DO 13,5kgMELODIE DŹWIĘKI*12kolor (253296745) - Aukcje internetowe Allegro
może któraś z was może mi coś polecić?????

A jak to jest z tymi hustawkami napedzanymi czy samemu też można huśtać czy nie??

My mamy huśtawkę i krzesełko do karmienia 2w1 (Pawełek dostał od chrzestnego) i ona jest podobno do 18 kg. HUśTAWKA ELEKTRYCZNA+KRZESEłKO DO KARMIENIA!!!!! (256972700) - Aukcje internetowe Allegro
Jak na razie się sprawdza się dobrze do zabawienia dziecka, choć obecnie do uspokajania to się już nie nadaje :-(.
Większość huśtawek ma manualne huśtanie.

My mamy huśtawkę i krzesełko do karmienia 2w1 (Pawełek dostał od chrzestnego) i ona jest podobno do 18 kg. HUśTAWKA ELEKTRYCZNA+KRZESEłKO DO KARMIENIA!!!!! (256972700) - Aukcje internetowe Allegro
Jak na razie się sprawdza się dobrze do zabawienia dziecka, choć obecnie do uspokajania to się już nie nadaje :-(.
Większość huśtawek ma manualne huśtanie.

fajną tą huśtawkę i fotelik w jednym dostał Pawełek:tak: i jeszcze trochę mu posłuży

Mnie też się podoba to 2w1. Sama się zastanawiam nad kupnem czegoś podobnego, bo krzesełko do karmienia na pewno będzie potrzebne, a nie mam w domu miejsca na oddzielną huśtawkę.

ewula - w programie "Mama i ja" lekarz odradzal te hustawki z napedem. Nie pameitam niestety dlaczego... Ja nie kupuje nie dlatego ze odradzal, ale dlatego ze to jest jednak sporo kasy no a dziecko szybko wyrosnie - jednak te 9kg juz niedlugo bedzie wiec to nie mialoby sensu. Kupilam uzywana hustawke tradycyjna (tylko ciii... - maz nic nie wie....;-)) - razem z przesylka zaplacilam 45zl (to znaczy babka ma ja mi przyslac jak jej dam znac - a dam jej znac jak moj maz pojedzie :-D) - wtedy powiem cos wiecej :-)

Nie oglądałam co prawda tego programu, ale z tego co się orientuję to lekarze odradzają leżaczki i huśtawki z wibracjami bo to chyba niezdrowo na kręgosłup. A działanie huśtawki z napędem moim zdaniem nie różni się niczym (z punktu widzenia dziecka) od zwykłej.

anieczka - niby tak i pewnie dlatego lekarz w ogole hustawki odradzal - nawet te zwykle... Lepiej wypowiadal sie o bujaniu dziecka na rekach, ale ja dziekuje za cos takiego przy 8kg dziecku....:szok:

reklama
Do góry