reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

reklama
Vanilka a idź Ty z tymi cenami tam :p
a wiesz może ile kosztują tam nowe śpioszki i body z długim rękawem z jakiś lepszych firm - gap, M&S, early days, mothercare, next? :)

kupiłam właśnie parę drobiazgów - 3 śpioszki, jedno bady, nakładki na piersi, pudełko na smoczek, pieluszki flanelowe itp i ponad 150 zł poszło :/ M się przewróci, jak paczkę zobaczy... Całe szczęście, że mi na konto nie zagląda :p

Tweenie ja się nie znam na zagranicznych ciuszkach ale ja te firmy które ty wymieniasz mam w paczce która wylicytowałam w styczniu dla Tymka i wyszło mnie 7zł za sztukę. Wiem ze nie najtaniej ale ostatnio koleżanka z pracy oświeciła mnie ze te firmy wcale nie sa takie tanie. Zobacz moze ci wpadnie do oka. Kobita co chwilę robi takie paczki łacząc te ciuszki dla wszystkich dzieci o róznych rozmiarach i tak raz na 1-2 dni wrzuca nowa aukcję. wiec musisz sobie popatrzeć i moze wrzuci coś co ciebie zainteresuje. Nie wiem z kąd ona bierze te ciuchy i nie wnikam ale rewelacja. Jak paczka przyszła to trzy dni ją przegądałam.
~ MALEŃKI CHŁOPCZYK ~ JESIEŃ/ZIMA ~ 0-3m ~ (1049047670) - Aukcje internetowe Allegro
~ MALEŃKI CHŁOPCZYK ~ EXTRA FIRMÓWKI ~ 0-3-6m ~ (1040208007) - Aukcje internetowe Allegro
Tu masz akurat dla chłopaczyka ale dla dziewczynek tez sa - równie śliczne.

Jeżeli chodzi o zakupy to duże zeczy kupowałam przez alegro ale małe stwierdziłam ze pojdziemy do sklepu i wiecie co- ceny takie same jak na allegro przynajmniej w SŁONIU.
Kupiłam :
-2 smoczki nuka
-podkłady poporodowe
-łańcuszek do smoczka
- proszek dzidziuś biały + kolor
-watę
-wkładki laktacyjne
-majtki poporodowe- kupiłam rozmiar 38 choć noszę 36 i musze powiedziec ze po otworzeniu w domu jednej sztuki to jak dla mnie rozm 34 wiec bede musiała kupić jeszcze raz rozm jakiś XXL :-D
Resztę takich drobnych rzeczy kupimy sobie na początku czerwca.

Kupiłam jeszcze na rynku koszulę do karmienia po porodzie- rozpinaną do połowy- 15zł :)

Ja uaktualniłam swoją listę tego co mam kupić i zostało mi jeszcze parę sztuczek do zakupienia, nie wiem jak to wyszło ale mam tylko 2 pajacyki:szok: i to takie liche więc muszę kupić jakieś porządniejsze... do tego śpiochy jeszcze jakieś i od razu kombinezonik:tak: Strasznie choruję za jakąś taką malusią sukieneczką, choć wiem że pewnie i tak jej nie założę to i tak kupię:-) Albo kupię większą i będzie sobie czekała, nie wiem dokładnie ale i tak kupie:-D
Ostatnio zerwałam się z koleżankami szybciej ze szkoły i pokazały mi w Polkowicach ciekawy sklep, Textil-Market czy jakoś tam, jest tam pełno ciuszków dla dzieciaczków, od bodzików, skarpetek i czapeczek po dresiki, kurteczki, bluzy, polarki, i to od rozmiarów 52 do dużych dzieci:-) Ceny też są boskie, nie widziałam jeszcze takich rzeczy w tak małych cenach, więc w sobotę jadąc do szkoły zerwę się szybciej i lecę na zakupy:-D

Ehhh muszę jeszcze kupić kilka rzeczy kosmetycznych, min. gąbkę do wanienki, prześcieradło do łóżeczka (mam problem bo mam łóżeczko 140x70 i nigdzie na miejscu dostać nie mogę, jedynie na zamówienie), asporator do noska i inne bajery...

reklama
misslena też mam na 140 łóżeczko i na allegro jest sporo tych prześcieradeł, można powybierać :) W niektórych sklepach dziecięcych też są

Do góry