reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

tetina jeśli zależy Ci na rtęciowym to poszukaj jeszcze w aptekach może gdzieś znajdziesz, one przestały być produkowane ale jeszcze je sprzedają do wyczerpania zapasów, jak jeszcze pracowałam to u mnie w aptece były jeszcze w sprzedazy a teraz to już nie wiem bo się nie pytałam ale możesz poszukać. Elektroniczne to jak pisałam wczesniej bez przerwy ktoś przychodził że nie działaja i co za bubel to jest. Sama mam dwa w domu ale nie uzywam bo wskazują ciągle 35, 5 :/

reklama
ja mam elektroniczny taki pod pachę, albo do pupy, jak dla mnie beznadzieja. zakańcza pomiar wczesniej, niz zostal dokonany, tak więc mierzę po 3 razy i dopiero za 3 jest ok (porownywalam z tym rteciowym)

A bo co termometr to inny sposób działania :-D U mnie np. było tak, że po każdym pomiarze nawet mi nie dochodziło do 36. Myślałam, że taki już mam organizm... A tu się okazuje, że jak on zadźwięczy, to trzeba jeszcze ze 3 minuty potrzymać pod pachą... Dopiero przy nowym termometrze z instrukcją obsługi zaczęła mi nawet tym starym wychodzić normalna tempka :-D

O ja pierdziu nie brałam pod uwagę takiego drogiego :-D

Ostatnia edycja:
no moj elektroniczny to ma napisane ze po sygnale dzwiekowym nalezy odczytac pomiar. ale pomiar jest zawsze zanizony. dlatego ja trzymalam go z 2 minuty, potem wlaczalam i pomiar wtedy mial dobry.

chyba jednak bede szukac takiego szpitalnego, pielegniarskiego na podczerwien.

kurcze, odnosnie termometrow, to w szpitalach maja takie fajne, ze nawe do czola nie muszą dotykac, on juz z odleglosci odczytuje temperaturę. ciekawe po ile takie są, muszę zglębic temat
tiffi, a co to za kosz wikllinowy jest? pokaz jakiegos linka (moze sie tez zafiksuje;)

ja wczoraj kupilam w koncu ten avent laktator, na dokladkę dolozylam kubek niekapek (to w prawdzie na " przyszlosc", ale przesylka w jednej cenie obu)

Marta - moze o ten ci chodzi ten jest bezdotykowy - ja sie na niego zdecydowalam licytujemy go wlasnie

http://www.allegro.pl/item1047298502_termometr_bezdotykowy_thermofocus_nowosc_krakow.html

madzik ja też własnie obczaiłam gazetkę z lidla:-) a jeszcze powiem, że w wioskowej biedronce u mnie na działce też jest dużo rzecy dla dzieciaczków i bardzo tanie, a dosyć fajne- np. komplecik spodenki+bluzeczka z dł. rękawkiem za 5 zeta, albo śpioszki, albo pajacyk też za 5 zł, fajne myjeczki frotowe za grosze:-) nie wiem czy to standardowa oferta, bo tylko jak tam jestem, to zagladam do biedroneczki:-) ja zakupiłam oczywiście:-D

sasanka1,wlasnie taki termometr by mi pasował! jak tylko dostanę następna wypłatę, to go kupię!, dzięki za linka!!!
madzik, super ta oferta lidla, chyba się wybiorę....

reklama
mysza no ja sama nie wiem jaki kupić, a szkoda wydać pieniądze na jakieś g... a potem się okaże, że musisz kupić inny bo ten się nie nadaje
sasanka ciekawe na ile wiarygodne sa te termometry, ale cena hmmmm

Dziewczyny no właśnie widziałam, że jakiś jest w lidlu ale czy on jest w miarę ok???

Do góry