reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

Co do sterylizatora- ostatnio miałam dwa- nie używałam żadnego- może 1 czy 2 razy, bo...
1. Mała okazała się ssakiem piersistym i butelki nie były nam potrzebne, 2. Smoków też nie chciała i docelowo ssała może miesiąc w nocy ale też nie wyparzałam- (ile linczów od starszego pokolenia dostałam) ale pleśniawek w życiu nie zaznałyśmy :rofl2:

Pieluszki, najbardziej podpasowały mi new born- są do 5kg, może faktycznie na miesiąc ale mają fajną "zawartość" takie granulki które robią sie ciężkie jak kamień po oddaniu moczu, ale i pierwsze rzadkie kupki po prostu "wsysają"- żadne inne pieluchy takich właściwości nie mają (przynajmniej te które testowałam) Od haggisów- córa miała uczulenie, happy- jakoś mi nie "leżały" a raczej córci na pupie uleżeć nie mogły ;-). Podobno dobre są pieluchy z biedronki. DObre i tanie- kilka razy już spotkałam się z tą opinią ale sama nie próbowałam

reklama
Co do sterylizatora- ostatnio miałam dwa- nie używałam żadnego- może 1 czy 2 razy, bo...
1. Mała okazała się ssakiem piersistym i butelki nie były nam potrzebne, 2. Smoków też nie chciała i docelowo ssała może miesiąc w nocy ale też nie wyparzałam- (ile linczów od starszego pokolenia dostałam) ale pleśniawek w życiu nie zaznałyśmy :rofl2:

Pieluszki, najbardziej podpasowały mi new born- są do 5kg, może faktycznie na miesiąc ale mają fajną "zawartość" takie granulki które robią sie ciężkie jak kamień po oddaniu moczu, ale i pierwsze rzadkie kupki po prostu "wsysają"- żadne inne pieluchy takich właściwości nie mają (przynajmniej te które testowałam) Od haggisów- córa miała uczulenie, happy- jakoś mi nie "leżały" a raczej córci na pupie uleżeć nie mogły ;-). Podobno dobre są pieluchy z biedronki. DObre i tanie- kilka razy już spotkałam się z tą opinią ale sama nie próbowałam

Co do pieluszek biedronkowych tez słyszłam bardzo dobre opinie ale oni ni mają takich na noworodka
Z lidla podobno tez niczego sobie!!

Ja kupiłam jedna paczkę new born z pampersa 2-5kg i takie same z huggisa. Na poczatek starczy a przetestuje i te i te, a co dalej to sie zobczy!!
Widziałam tez new born z bella i nawet maja wyciete miejsce na pepuszek!!

Sterylizatora nie kupuję, bo nastawiam się na karmienie piersią, a w najgorszym wypadku wrzatek wystarczy!

a ja słyszałam (koleżanki stosowały), że pieluchy z tesco są bardzo fajne. Ale nie te ceratowane z jednej strony, tylko takie jak pampersy i reszta.

patipaula ja new born kupię 2-5kg ze 2 paczki bo podejrzewam że moja mała będzie chudzinką jak Emi i uzywałm dośc długo tych najmniejszych:tak:z innymi markami będę kombinowała kiedy będzie starsza bo przynajmniej z Emi najlepiej pampersy mi się sprawdzały i nawet jak używałam potem innych przewaznie miałam od wypadku pampersy i wracałam do nich kiedy wydawało mi się że jakies podrażnienie się kluje.No ale to było 10lat temu, teraz pewnie są lepsze te wszystkie pieluchy:-p

agatha to ja jadę dzis do 5-10-15, może humor sobie poprawie:-)

czesc dziewczyny widze ze zakupy ida pelna para u was ja nadal czekam w sumie nie wiem na co ale mysle aa moze za wczesnie ale chyba nie ma na co czekac czas leci szybko poza pudelkiem ciuszkow nie mam nic . Wiem co chce kupic ale czekam zbieram opinie moze poradzicie ile sztuk ubranek najlepiej miec zeby nie przesadzac :)

a ja byłam dzisiaj w m1, ale do reala nie zajrzałam, a wczoraj kupiłam komplet: czapeczka=niedrapki=śliniaczek za 14,99 tylko ze wzgl na czapeczkę, bo inne były po 20 zł-chyba przegięcie za taki skraweczek szmatki:-) i poszukuję białych skarpetusi i też jest kłopot, bo wszędzie kolorowe:-) zakupiłam też wczoraj pierwsze różowe bodziaki 2 szt. bo ja za różem nie przepadam więc dotąd wszystkie inne kolory były , ale stwierdziłam-niech ma to moje dziecię:-)

reklama
A jeszcze sobie przypomniałam, że mój synek na początku zużył tak mało pieluszek bo kupki były raz na dzień, raz na 2 dni...a przecież bywa, ze kupa jest po każdym karmieniu...i wtedy pieluchy idą jak woda, no ale tego już nie zaplanujemy. W sumie ja wychodzę z założenia, że w końcu są sklepy, więc M pojedzie i kupi jak będzie brakować:tak:

Do góry