reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

ja mam sterylizator do mikrofali ale równie dobrze jest po prostu wrzucić butelki i smoczki na chwile do gotującej wody i efekt ten sam.
KAma butelki tej firmy są u mnie bardzo popularne ale niestety nigdy ich nie mialam wiec nie umiem powiedziec jak sie sprawdzają.
Tweenie miałam kocyk podobny do tego niebieskiego i nie sprawdził sie za bardzo, moze dlatego ze byl za duzy i mała ginęła mi w nim i ciągle sie zaplątywała

Ostatnia edycja:
reklama
tweenie zajebiaszczy ten kocyk- chyba kupię:-)
kama ja też chyba sobie daruję sterylizator? wrzątek chyba styknie, zwłaszca, że nie używam mikrofali i sie jej pozbyłam, więc musiałabym osobne urządzenie kupić anie np do mikofali właśnie, a te butelki to MAM BABY, właśnie wczoraj wyczytałam na necie dobre opinie o nich i chyba zamiast dr browna je właśnie kupię, koleznaki synek miał kolki pomimo antykolkowych tomme tippee, więc te odpadły u mnie, chociaż początkowo je miałam kupić

a dzisiaj wyciągnęłam D na zakupy i jestem spokojniejsza troszkę, bo zakupiłam pierdołki niezbędne: podkłady, pieluszki tetrowe, flanelowe,huggiesy, okrycia kąpielowe, wkladki laktacyjne, nakładki na sutki, ceratki do łożeczka i do przewijania, fridę i inne takie, ale najbardziej miażdżący zakup, to stanik do karmienia-jest dziwno-paskudowy:-) ale cóż zrobić:-) jednym słowem jestem uboższa o 300 zł i bogatssza o niezwykle seksowną bieliznę:-D

ja też sterylizatora nie kupuję, bo wszystkie mamy, jakie znam mówią, że i tak się tego nie używa:-) a co do stanika, to kupię tuż przed porodem,bo wtedy chyba piersi będą najbardziej obfite, zbliżone do tych "z laktacją";-)

Ewcik, koszule kupowałam po 30zł, rampersy były po 39zł za dwupak.

Aisim, Tweenie
, ja w ogóle nie kupowałam nigdy pościeli do wózka, miałam przykryty flanelową poduszką, a zimą kocykiem polarowym, żeby miło się Majce leżało.
Ale poduszki w ogóle nie używałam, kołderki tylko zimą w łóżeczku, latem przykrywałam ją kocykiem lub pieluszką, a jak było zimniej to rozłożonym rożkiem.

kropa udane zakupy;-)

Ja kocyk do wózka kupię do okrycia raczej ale nie zapinany a'la śpiworek bo taki kocyk u Emi mi się nie sprawdził, tylko mnie potem drażniły troczki i sznurki a i tak go nie zapinałam nigdy bo Emi wolała swobode i w sumie też jej nie chciałam jakoś krępować:-pale mała podusia do wózeczka by się przydała więc nie wiem czy tego kompletu nie kupię jednak bo nie wiem nawet czy samą podusię mozna kupić:sorry2:

Butelek żadnych nie kupuję aby nie zapeszyć:-p
A do sterylizacji używałabym wrzątku gdyby coś.

ewelad pozazdrościłam Ci tej sexi bielizny, chyba niebawem też zakupię:-)

Oglądałam też pościele dzisiaj jeszcze i chyba jednak kupię 120x90 jak z Emi bo ta większa potem pozwijana taka w łóżeczku o wymiarach 120x60 jest i bałabym się że się mała zamota.

ja też zakupiłam 2 butle z tomme tippee, tak jak tweenie :tak:

kropa ale boskie to łóżeczko, gdzie kupiliście?

Ewcik, my z tego łóżeczka to tylko pościel zakupiliśmy, i to niekompletną ;) Ale rzeczywiście, łóżeczko fajne :)
Co do butelek, dostałam jedną z laktatorem Tommee Tippee a drugą też TT ze sterylizatorem do mikrofali (koleżanki mi wytłumaczyły, że jak ma się twardą wodę, to po kilku "wygotowaniach" butelki się nie nadają do użytku - robi się na nich taki okropny nalot :( ) i to na początek wystarczy :)

reklama
tweenie podoba mi się bardzo ten konik:tak:chociaż z przesyłką i tak wyjdzie 80zł:dry: zastanawiam się nadal nad tą karuzelą z fishera z misiami, ale nie wiem, czy kasy nie szkoda..

Do góry