reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

ja mam sterylizator do mikrofali ale równie dobrze jest po prostu wrzucić butelki i smoczki na chwile do gotującej wody i efekt ten sam.
KAma butelki tej firmy są u mnie bardzo popularne ale niestety nigdy ich nie mialam wiec nie umiem powiedziec jak sie sprawdzają.
Tweenie miałam kocyk podobny do tego niebieskiego i nie sprawdził sie za bardzo, moze dlatego ze byl za duzy i mała ginęła mi w nim i ciągle sie zaplątywała

Ostatnia edycja:
reklama
tweenie zajebiaszczy ten kocyk- chyba kupię:-)
kama ja też chyba sobie daruję sterylizator? wrzątek chyba styknie, zwłaszca, że nie używam mikrofali i sie jej pozbyłam, więc musiałabym osobne urządzenie kupić anie np do mikofali właśnie, a te butelki to MAM BABY, właśnie wczoraj wyczytałam na necie dobre opinie o nich i chyba zamiast dr browna je właśnie kupię, koleznaki synek miał kolki pomimo antykolkowych tomme tippee, więc te odpadły u mnie, chociaż początkowo je miałam kupić

a dzisiaj wyciągnęłam D na zakupy i jestem spokojniejsza troszkę, bo zakupiłam pierdołki niezbędne: podkłady, pieluszki tetrowe, flanelowe,huggiesy, okrycia kąpielowe, wkladki laktacyjne, nakładki na sutki, ceratki do łożeczka i do przewijania, fridę i inne takie, ale najbardziej miażdżący zakup, to stanik do karmienia-jest dziwno-paskudowy:-) ale cóż zrobić:-) jednym słowem jestem uboższa o 300 zł i bogatssza o niezwykle seksowną bieliznę:-D

ja też sterylizatora nie kupuję, bo wszystkie mamy, jakie znam mówią, że i tak się tego nie używa:-) a co do stanika, to kupię tuż przed porodem,bo wtedy chyba piersi będą najbardziej obfite, zbliżone do tych "z laktacją";-)

Ewcik, koszule kupowałam po 30zł, rampersy były po 39zł za dwupak.

Aisim, Tweenie
, ja w ogóle nie kupowałam nigdy pościeli do wózka, miałam przykryty flanelową poduszką, a zimą kocykiem polarowym, żeby miło się Majce leżało.
Ale poduszki w ogóle nie używałam, kołderki tylko zimą w łóżeczku, latem przykrywałam ją kocykiem lub pieluszką, a jak było zimniej to rozłożonym rożkiem.

kropa udane zakupy;-)

Ja kocyk do wózka kupię do okrycia raczej ale nie zapinany a'la śpiworek bo taki kocyk u Emi mi się nie sprawdził, tylko mnie potem drażniły troczki i sznurki a i tak go nie zapinałam nigdy bo Emi wolała swobode i w sumie też jej nie chciałam jakoś krępować:-pale mała podusia do wózeczka by się przydała więc nie wiem czy tego kompletu nie kupię jednak bo nie wiem nawet czy samą podusię mozna kupić:sorry2:

Butelek żadnych nie kupuję aby nie zapeszyć:-p
A do sterylizacji używałabym wrzątku gdyby coś.

ewelad pozazdrościłam Ci tej sexi bielizny, chyba niebawem też zakupię:-)

Oglądałam też pościele dzisiaj jeszcze i chyba jednak kupię 120x90 jak z Emi bo ta większa potem pozwijana taka w łóżeczku o wymiarach 120x60 jest i bałabym się że się mała zamota.

ja też zakupiłam 2 butle z tomme tippee, tak jak tweenie :tak:

kropa ale boskie to łóżeczko, gdzie kupiliście?

Ewcik, my z tego łóżeczka to tylko pościel zakupiliśmy, i to niekompletną ;) Ale rzeczywiście, łóżeczko fajne :)
Co do butelek, dostałam jedną z laktatorem Tommee Tippee a drugą też TT ze sterylizatorem do mikrofali (koleżanki mi wytłumaczyły, że jak ma się twardą wodę, to po kilku "wygotowaniach" butelki się nie nadają do użytku - robi się na nich taki okropny nalot :( ) i to na początek wystarczy :)

reklama
tweenie podoba mi się bardzo ten konik:tak:chociaż z przesyłką i tak wyjdzie 80zł:dry: zastanawiam się nadal nad tą karuzelą z fishera z misiami, ale nie wiem, czy kasy nie szkoda..

Do góry