reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

Co do sterylizatora- ostatnio miałam dwa- nie używałam żadnego- może 1 czy 2 razy, bo...
1. Mała okazała się ssakiem piersistym i butelki nie były nam potrzebne, 2. Smoków też nie chciała i docelowo ssała może miesiąc w nocy ale też nie wyparzałam- (ile linczów od starszego pokolenia dostałam) ale pleśniawek w życiu nie zaznałyśmy :rofl2:

Pieluszki, najbardziej podpasowały mi new born- są do 5kg, może faktycznie na miesiąc ale mają fajną "zawartość" takie granulki które robią sie ciężkie jak kamień po oddaniu moczu, ale i pierwsze rzadkie kupki po prostu "wsysają"- żadne inne pieluchy takich właściwości nie mają (przynajmniej te które testowałam) Od haggisów- córa miała uczulenie, happy- jakoś mi nie "leżały" a raczej córci na pupie uleżeć nie mogły ;-). Podobno dobre są pieluchy z biedronki. DObre i tanie- kilka razy już spotkałam się z tą opinią ale sama nie próbowałam

reklama
Co do sterylizatora- ostatnio miałam dwa- nie używałam żadnego- może 1 czy 2 razy, bo...
1. Mała okazała się ssakiem piersistym i butelki nie były nam potrzebne, 2. Smoków też nie chciała i docelowo ssała może miesiąc w nocy ale też nie wyparzałam- (ile linczów od starszego pokolenia dostałam) ale pleśniawek w życiu nie zaznałyśmy :rofl2:

Pieluszki, najbardziej podpasowały mi new born- są do 5kg, może faktycznie na miesiąc ale mają fajną "zawartość" takie granulki które robią sie ciężkie jak kamień po oddaniu moczu, ale i pierwsze rzadkie kupki po prostu "wsysają"- żadne inne pieluchy takich właściwości nie mają (przynajmniej te które testowałam) Od haggisów- córa miała uczulenie, happy- jakoś mi nie "leżały" a raczej córci na pupie uleżeć nie mogły ;-). Podobno dobre są pieluchy z biedronki. DObre i tanie- kilka razy już spotkałam się z tą opinią ale sama nie próbowałam

Co do pieluszek biedronkowych tez słyszłam bardzo dobre opinie ale oni ni mają takich na noworodka
Z lidla podobno tez niczego sobie!!

Ja kupiłam jedna paczkę new born z pampersa 2-5kg i takie same z huggisa. Na poczatek starczy a przetestuje i te i te, a co dalej to sie zobczy!!
Widziałam tez new born z bella i nawet maja wyciete miejsce na pepuszek!!

Sterylizatora nie kupuję, bo nastawiam się na karmienie piersią, a w najgorszym wypadku wrzatek wystarczy!

a ja słyszałam (koleżanki stosowały), że pieluchy z tesco są bardzo fajne. Ale nie te ceratowane z jednej strony, tylko takie jak pampersy i reszta.

patipaula ja new born kupię 2-5kg ze 2 paczki bo podejrzewam że moja mała będzie chudzinką jak Emi i uzywałm dośc długo tych najmniejszych:tak:z innymi markami będę kombinowała kiedy będzie starsza bo przynajmniej z Emi najlepiej pampersy mi się sprawdzały i nawet jak używałam potem innych przewaznie miałam od wypadku pampersy i wracałam do nich kiedy wydawało mi się że jakies podrażnienie się kluje.No ale to było 10lat temu, teraz pewnie są lepsze te wszystkie pieluchy:-p

agatha to ja jadę dzis do 5-10-15, może humor sobie poprawie:-)

czesc dziewczyny widze ze zakupy ida pelna para u was ja nadal czekam w sumie nie wiem na co ale mysle aa moze za wczesnie ale chyba nie ma na co czekac czas leci szybko poza pudelkiem ciuszkow nie mam nic . Wiem co chce kupic ale czekam zbieram opinie moze poradzicie ile sztuk ubranek najlepiej miec zeby nie przesadzac :)

a ja byłam dzisiaj w m1, ale do reala nie zajrzałam, a wczoraj kupiłam komplet: czapeczka=niedrapki=śliniaczek za 14,99 tylko ze wzgl na czapeczkę, bo inne były po 20 zł-chyba przegięcie za taki skraweczek szmatki:-) i poszukuję białych skarpetusi i też jest kłopot, bo wszędzie kolorowe:-) zakupiłam też wczoraj pierwsze różowe bodziaki 2 szt. bo ja za różem nie przepadam więc dotąd wszystkie inne kolory były , ale stwierdziłam-niech ma to moje dziecię:-)

reklama
A jeszcze sobie przypomniałam, że mój synek na początku zużył tak mało pieluszek bo kupki były raz na dzień, raz na 2 dni...a przecież bywa, ze kupa jest po każdym karmieniu...i wtedy pieluchy idą jak woda, no ale tego już nie zaplanujemy. W sumie ja wychodzę z założenia, że w końcu są sklepy, więc M pojedzie i kupi jak będzie brakować:tak:

Do góry