reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

tweenie fajowy konik, czego to juz nie wymyślą:-p

ewcik ja zamierzałam kupić karuzelke choć nawet nie wiedzialam wtedy że sa takie na pilota i świecące z wieloma melodyjkami:baffled:ale dostałam akurat taką od szwagierki więc bardzo się cieszę:-)

reklama
Dziewczyny przepraszam jesli powtarzam juz zadane kiedys pytanie. Ile kupujecie pieluch PAMPERS NEW BABY(3-6kg)? Czy nie kupujecie takich?

Mój synek z wagą urodzeniową 3450 miał od razu pampersy 2 (3-6kg) i zużył 3 duże paczki, a później przeszliśmy na pampers 3, teraz planuje kupić na początek dwie paczki pampers 2(3-6kg) i zobaczyć jak sytuacja się rozwinie.

ja kupiłam 1 paczkę pampers NEW BABY 2-5KG 43 SZT, a dalej zobaczę, czy spasuje rozmiar i ta firma akurat, czy może huggies np

My uzywalismy pampers new born 2-5 kg na poczatku, mniejsze latwiej bylo podwinac, by nie draznily pepuszka. Huggiesy tez sa jane, chlonne i ladnie dopasowuja sie do dzidzi. Teraz sa jeszcze podobno bella 2-5, kolezanka mowila ze niezle sa. Z reszta ja na poczatku zuzywalam okolo 12 szt na dobe, tak wiec paczka szybko zleci i mozna wyprobowac inne w razie czego.

Ja używałam pampers 2, nie pamiętam ile, ale ze 2-3 duże paczki, "pierwsze" huggisy mi nie odpowiadały, za to potem to tylko huggies super flex, a pampersy były wg mnie gorsze.

W Makro jest promocja na pampers Jumbo Pack x 2 za 88,80zł, chyba się skuszę :tak:.

Kropa co do wygotowywania w twardej wodzie masz racje potworny nalot sie robi. w PL wogóle tego nie robiłąm bo po jednym razie juz wyglądały paskudnie. ale tu nie mam takiego problemu bo woda w kranie jest czysta jak polska mineralna.

ja kurcze nie pamiętam juz ile pieluch zużywałam i jakich na początku. teraz kupie Libero (tych chyba w Pl nie ma) bo tu są najpopularniejsze. a potem jak mała nie będzie mieć uczulenia to przejdę na pampersy, bo są bardzo tanie. tylko że starsza miała na nie uczulenie wiec nie wiem jak będzie.

reklama
PatiPaula, ja kupię chyba 2 paczki Pampers New Born, a potem już następne. Ale to wszytko zależy jak duże dziecko, Majka miała 2750g i jakiś miesiąc minimum uzywaliśmy New Bornów

A w ogóle weszłam dzisiaj do 5-10-15 i widziałam fajne takie poskładane na 4, na wieszaku kołderki po 19,90 i chyba będą najlepsze na lato i coś takiego właśnie zakupię, nawet do wózka się przyda. Były dzianinowe, coś jak kocyk, zszyte z 2 kwadratów dzianiny bawełnianej - moim zdnaiem rewelacja na lato.
W ogóle było dużo fajnych rzeczy dla maluszków - jakieś cienkie czapeczki, rękawiczki niedrapki itd itp, chyba się tam wybiorę wkrótce i kilka rzeczy zakupię.

Póki co w Realu kupiłam 2 czapeczki cieniutkie za 4,99zł i naprawdę ładne:-)

Ostatnia edycja:
Do góry