reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

kama sliczne zeczy dziadzus zakupił niby drobiazgi ale własnie takie dane od serca najbardziej cieszą

reklama
Ja też używałam proszek i płyn lovela i byłam zadowolona. potem zmieniłam na inny (neutral) ale tego chyba w Pl nie ma. i popieram Rusię, uwaga na J&J moja też ma na nie uczulenie,

Dziweczyny jeśli się zastanawiacie nad termometrem bo widziałam ze sie taki temat przewinął to ja polecam TERMOMETR ELEKTRONICZNY DO UCHA CZOŁA 10w1 (951259209) - Aukcje internetowe Allegro
moja koleżanka używa go 2 rok do dziś. Nie jest ani tani ani drogi ale sprawdzony!! sama taki zakupiłąm, ale jeszcze nie dotarł!!

Mam taki sam termometr, który kupiłam jak Nikuś był mały, temperaturę mierzę na czole w 2 sekundy, jestem z niego zadowolona :tak:.

Ja zdecydowałam się na Jelpa proszek i płyn!!

Osobiście bardzo polecam, płynu po płukania Jelp używam do tej pory i porę w nim wszystko od bielizny, przez pościel, codzienne ubranie, a kończąc na kombinezonach roboczych mojego M. :-D, proszku używałam też dłuuuugo, ale tylko do młodego ubrań, ew. bielizny, teraz piorę w Arielu, wg mnie najlepiej radzi sobie z plamami na dziecięcych ubraniach, choć cudów jak w reklamie też nie ma :dry:.

Powtórzę się jeszcze w sprawie laktatora, ja mam Avent ręczny i bardzo sobie chwalę, mi dobrze ciągnął i ręka się nie męczyła, ale używałam sporadycznie, tylko w przypadku sporego nadmiaru.

ja od poczatku uzywałam płatków mydlanych i uwarzam ze sa bardzo dobre jesli chodzi o to zeby dzidzus sie nie uczulił

co do kosmetyków Johnsona, to prawda, bardzooo uczulają..

dzamenko dobry pomysł z tymi płatkami mydalnymi i na pewno tańszy, niż specjalne proszki:-)

Dziewczyny, ja używałam proszku Dzidziuś, polskiego i byłam bardzo zadowolona, nie uczulał, a dużo tańszy od Jelpów i innych (zamiennie właśnie Jelp kupowałam). Jak mała rok skonczyła to przestałam prać dla niej w osobnym proszku.
Ja się rozkręcę z zakupami jak urządzimy mieszkanko do końca, wówczas zasypię Was zdjęciami:-)

Dzamena a płatki mydlane nie jest trudno wypłukać potem??Chyba zdecyduję się na jelp albo lovela jeszcze z tańszych taki proszek dzidziuś widziałam ale nikt o nim nie pisze..
Jeśli chodzi o j&j to mieliśmy pokaz reklamowy na szkole rodzenia kosmetyków dostaliśmy próbki, a potem jak pan przedstawiciel wyszedł położna doradziła by lepiej nie używać w 1 miesiącu życia dziecka tych kosmetyków - mogą uczulać.

reklama
byłam wczoraj w sklepie i też się teraz nad dzidziusiem zastanawiam, bo 1.5kg kosztuje 13 albo 18 zł (zdążyłam już zapomnieć od wczoraj:/) a jelp ponad 30zł

Do góry