reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

reklama
Super zakupy dziewczyny!!
Atabe a Ty upolowałaś jeszcze w bardzo korzystnej cenie ))
Anetka a Twój M to widać ze się cieszy z synka, pogratulować mu gustu i wogóle inicjatywy ze kupił coś sam od siebie!! Mój już od 2 tygodni szuka na allegro karuzeli dla dzidzi i nie umie się za to zabrać !!!

Wczoraj na zajęciach szkoły rodzenia mieliśmy temat pielęgnacji maleństwa. I położna poleciła dwa produkty do kąpieli dziecka w pierwszych dniach - Balneum Hermal i Oilatum. Kazała się kierować zasadą, że im mniej kosmetyków w 1 miesiącu tym lepiej. Po takiej kąpieli nie trzeba natłuszczać już skóry dziecka. Do pielęgnacji pępka 70% spirytus, do oczu sól fizjologiczna, do noska woda morska Marimer. A na odparzenia krem z cynkiem np. sudokrem pamiętając by nie smarować tym kremem w pachwinach!, gaziki lub płatki kosmetyczne.

Atabe - ciuszki piękne, a najbardziej urzekły mnie te brązowe ogrodniczki ;-)
Kama - no to możesz szaleć, ciuszki słodkie :happy2:
Anetko - M się spisał, śliczne ubranka, zwłaszcza buciki:happy2:
Ewa81r - właśnie czytałam na innych wątkach, żeby oszczędzać z kosmetykami, im mniej tym lepiej. Ja też się ograniczę do oilatum i coś w razie W. :tak:

osobiście używałam kosmetyków balneum i są bardzo dobre. ale nie pamiętam już kak cenowo wychodziły. a ktoś coś wie o kosmetykach bubchen (głowy nie dam ze tak się to pisze) widzialam je tu u siebie i zastanawiam sie co one warte??

Tweenie- bardzo fajny zestaw, a cena- naprawdę CI się okazyjnie trafiło :)
Kama- nieśmiało, niesmiało zaczynasz ale... cudowne ciuszki :) NIe lubię specjalnie różu, ale na małych dziewczynach wygląda wyjątkowo słodko :)
Anetka- a ja inaczej napiszę: co tam śliczne ubranka: gratuluję męża- nie każdy sam wejdzie do sklepu ubranka kupować :)

Hej lipcóweczki,
zwłaszcza z Warszawy i okolic :) W Świecie Dziecka jest 50% przeceny na sporo ciuszków letnio -wiosenno-jesiennych: koszulki, spodenki, kurteczki, bluzy na polarze i bez. Ja zakupiłam wczoraj synkowi fajną bluzę dresową na polarku, rozmiar z metki 68 ale moim zdaniem 74 a nawet więcej, za 29 zł :) Do tego krókie bawełniane spodenki z kieszonkami naszytymi i koszulkę z takim fajnym niebieskim krokodylem :) Wybiorę się jeszcze po kurteczkę i spodenki, bo blisko mam :)

reklama
dzieki dziewczyny, no mnie samą M zaskoczył :)

kropa a ten swiat dziecka to jest sieciowy sklep, czy tylko u Ciebie w Warszawie?

Do góry