reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

ja doszlam do wniosku, że nie kupuję szlafroka na 2-3 dni w szpitalu, mam taki włochaty i jego wezmę. Koszulę kupię jedną, drugą mamie podwinę, bo i tak ich potem nie będę używać, bo nie znoszę. A poza tym, ja energicznie śpię i jak się budzę, to tyłek wietrzy się, a koszula cała na szyi owinięta

reklama
ja sobie ten szlafrok upatrzyłam:
100%BAWEŁNA SZLAFROK DAMSKI ZAMEK SZARY HIT! r.L (969747608) - Aukcje internetowe Allegro

chcę coś cienkiego i raczej krótszego niż dluższego. w końcu lato będzie,nie?

Też mi się podobał, nawet się przymierzałam :) Ale mnie doświadczona koleżanka nastraszyła, że mogę się tym zamkiem nie zapiąć (czytaj: nie zmieścić) i na czas po porodzie podobno lepszy taki, co można go przewiązać, nawet jak kilku cm zabraknie ;) A taki i tak sobie kupię, na później ;) Strasznie nie lubię tych grubych, ciężkich frotowych szlafroków :( Po operacji tarczycy przed trzema laty został mi taki:
Margo Justyna szlafrok XL Różne Kolory (972073844) - Aukcje internetowe Allegro
Super jest, ale noszę go notorycznie i trochę zbyt znoszony jak do szpitala :) No i z dopięciem rzeczywiście będzie problem ;)

Kurcze, tweenie, ja z koszulami mam to samo dokładnie, ale w szpitalu naprawdę lepiej się sprawdzają niż piżamy i w odmu na poczatek też, jak musisz wietrzyć krocze.

Kurcze, tweenie, ja z koszulami mam to samo dokładnie, ale w szpitalu naprawdę lepiej się sprawdzają niż piżamy i w odmu na poczatek też, jak musisz wietrzyć krocze.
Ja też piżamowa, ale na liście do szpitala jest ewidentnie zaznaczone, że to mają być koszule - pewnie ze względu na ew. szwy i konieczność wietrzenia krocza, zresztą po cesarce też spodni z gumą się nie włoży. Za to na czas po wygojeniu ran już zakupiłam piżamki z zakłądką z przodu, do karmienia jak znalazł, o taką:
MUZZY_ Piżama_KOPERTOWA _do_karmienia _M_ Szara (964010199) - Aukcje internetowe Allegro
Tylko tańsza była, kurczę, nie tak tanio wcale na tym allegro...

to wolę już z gołym tyłkiem leżeć w domu niż się z tą koszulą użerać. A do szpitala będę miała 2 i tyle. Powiem im, że muszą mnie tak wypisać po porodzie, żeby mi koszul starczyło :p

reklama
Do góry