reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

reklama
Kazdy ma swoje ja tez wiele rzeczy osobistych nie kupie uzywanych

co do laktatora to mozna dokupic nakladki (chyba tak sie nazywaja) nowe bo mozna zmienic i jesli komus odpowiada to moze miec i uzywany ja licze ze dostane na Baby Shower :)

A juz myslalam ze ona tylko do mnie sie przyczepila, zostalam ostatnio zjechana przez nia ze kupilam uzywany laktator -((

ninia no co Ty, do Ciebie też???? no tego kurde nie doczytałam no, hihi, ja też słyszałam ze mozna dokupic nakładki wiec ja w tym problemu nie widze :)))

nie no....musze cos napisać bo normalnie mnie tu wkurza jedna osoba, która juz na wątku o wózkach mnie wkurzyła,a teraz znów przesadza, chodzi o niejaką eijf!!!!

więc eijf pisze do Ciebie-wcześniej ścięłaś sie na wątku o wózkach chyba z tweenie bo ona coś tam napisała o sardynkach a Ty wielce obrażona, teraz jak ewelad czy tweenie piszą ze miło by było coś od kogoś dostać to piszesz że jak one mogą szukać sponsorów,a one tylko poprostu by chciały cos dostać,bo każda z nas tu pisze ze coś dostanie,więc się nie dziwie dziewczynom ze by też chciały, bo to miłe a Ty wielce urażona co one wypisują.... dobrze odpisały m.in ania pestka, oczekiwanie czy ewcik,popieram dziewczynki :)

eijf z nami na głównym wątku nie piszesz tylko wcinasz się na wątkek z wózkami i zakupami żeby sie pochwalić jaki to wózek bugaboo kupujesz, jakie meble drogie kupujesz, jak wszystkie inne rzeczy kupujesz sama, fajnie ze Cie na to wszystko stać, ale to przechwalanie to mi juz wychodzi czterema literami!!!!
każda a nas się chwali jak coś kupi,owszem,bo to sprawia nam wiele radości,ale zauważ ze nawet z rzeczy kupionych z ciucholandu i drobnostek które możemy od kogoś dostać sie cieszymy, więc stara nie siej tu zamętu,bo my tu piszemy z sobą zeby sobie doradzać, pomagac, a Ty tylko zamęt siejesz i udajesz najmądrzejszą..... to chyba na tyle...
Dopiero to przeczytalam :)
Tez czytalam tej laski posty i smialam sie pod nosem :)
A najlepsze jest to ,ze na ogolnym nic nie pisze ale na wozkach czy tutaj prawi morale !!
Ja lubie patrzec na Wasze nowe zakupy..i niewazne czy nowe ,urzywane ..drogie ,tanie ..kazdy wie ile ma w portfelu na ile kogo stac :)

No widzisz kochana do mnie tez :blink:. Ale ja sie nie przejmuje :-) slodko pierdzaca nie jestem, chociaz stac mnie na nowa rzecz to wole zaoszczedzic pare groszy i odllozyc dzieciom na ksiazeczki bankowe :-). W Danii mamy naprawde fajne ciucholandy i za grosze mozna kupic naprawde super ubranka dla bobaska :-). T o jest moje trzecie dziecko takze wiem jak dzieciaczki szybko wyrastaja :-).

Dopiero to przeczytalam :)
Tez czytalam tej laski posty i smialam sie pod nosem :)
A najlepsze jest to ,ze na ogolnym nic nie pisze ale na wozkach czy tutaj prawi morale !!
Ja lubie patrzec na Wasze nowe zakupy..i niewazne czy nowe ,urzywane ..drogie ,tanie ..kazdy wie ile ma w portfelu na ile kogo stac :)

Uwazam ze nie musi pisac na ogolnym bo ja tez nie pisze na ogolnym a udzielam sie na innych ale nie ublizam innym

kazdy wie na co go stac ja jestem zasady ze uzywana rzecz mozna kupic ale jak jest 50% nowej jesli jest drozsza nie kupuje bo wole dolozyc i kupic nowa :)
czatuje teraz na allegro na lozeczko ktore musze kupic do PL i wariuja z cenami za lozeczko te ktore mi sie podoba krzycza 250-300 zl + przesylka a nowe kosztuje 400 zl + przesylka wiec juz wiem ze kupie nowe

No widzisz kochana do mnie tez :blink:. Ale ja sie nie przejmuje :-) slodko pierdzaca nie jestem, chociaz stac mnie na nowa rzecz to wole zaoszczedzic pare groszy i odllozyc dzieciom na ksiazeczki bankowe :-). W Danii mamy naprawde fajne ciucholandy i za grosze mozna kupic naprawde super ubranka dla bobaska :-). T o jest moje trzecie dziecko takze wiem jak dzieciaczki szybko wyrastaja :-).
Mam podobne podejscie!!
w uk tez sa super mega wypasione rzeczy dla dzieci i tanie ...mogla bym kupic ale wole zaoszczedzic i kupic urzywane w bdb.stanie !!Kupilam wozek urzywany :)choc moglam nowke ale wiem ,ze mlody zaraz wyrosnie i nowy bede kupowac.. poza tym mam juz jednego synka ktory tez ma potrzeby ..pieniadze mam na co wydawac ...
Ale jesli kogos stac na nowe wszystko niech kupuje !!!Jak pisalam wyzej kazdy wie ile ma kasy w portfelu na co moze sobie pozwolic :)

Anetka, ja rzadko bardzo podczytuję wątek zakupy, bo po prostu w porównaniu z Wami jestem TOTALNIE w szczerym polu, chyba z 3 ciuszki mam i to wszystko. Aż doła załapałam jak podczytuję w co wy się zaopatrzyłyście, ja pewnie znowu wszystko na raz i na ostatnią chwilę:-(

Anetka, miałam dokładnie te same myśli co Ty, ale odważyłaś się jako pierwsza, a chyba większość się podpisuje dwoma rękami pod tym co napisałaś na temat Ejif..... JUż jak zobaczyłam pierwszy wątek odnośnie wózka to domyśliłam się z kim my tu mamy do czynienia, ale cóż niektórzy poprawiają sobie swoje ego poprzez zakupy.

Ja też lubię kupować i na pewno wkrótce wpadnę w szał zakupów, ale dla własnej przyjemności a nie chwalenia się, ze wszystko muszę mieć najlepsze i najdroższe... Jeśli ktoś sądzi, że dziecko będzie przez to mądrzejsze lub zdrowsze to się myli i tyle... Znam w realu dzieci, które zawsze miały wszystko "lepsze i droższe" i niestety za dobrze na ich temat nie mogę się wypowiedzieć - chodzi mi o wychowanie i poczucie wyższości.

Co do kosmetyków: moją Maję Nivea uczulało i nie kupuje teraz. U nas sprawdziło się najbardziej: mydło zwykłe Bambino, i oliwka oraz Oilatum do kąpieli od czasu do czasu. Pudru w ogóle nie używaliśmy, do pupy Ziajka krem do pupy, a na zaczerwienioną pupkę (co rzadko miało miejsce) Sudocrem.
Teraz jakiś płyn do mycia zakupię (może ten Penaten) a resztę jak powyżej.

No i na pewno będę szukać niani (może możecie coś polecić, ale działającą w jedną stronę: że ja słyszę bobasa) i laktator ( mnie ręczne doprowadzały do szewskiej pasji, ręka odpadała a leciało tylko na początku:-( i na pewno zakupię elektryczny).

Kurcze dobrze,że ktoś w końcu poruszył ten temat,bo ja miałam nerwy jak czytałam te przechwałki.Generalnie ten wątek bardzo mi się przydaje. Dodałam już wielu polecanych sprzedawców do ulubionych i czekam na remont, żeby później to wszystko kupić. Uwielbiam okazje i staram się łowić jakieś używane rzeczy i nie widzę w tym problemu. Ale czasami to mnie trafiało, jak czytałam o najnowszych modelach lub rzeczach, których nie ma w Polsce...

Ostatnia edycja:
reklama
Kurcze dobrze,że ktoś w końcu poruszył ten temat,bo ja miałam nerwa jak czytałam te przechwałki.Generalnie ten wątek bardzo mi się przydaje. Dodałam już wielu polecanych sprzedawców do ulubionych i czekam na remont, żeby później to wszystko kupić. Uwielbiam okazje i staram się łowić jakieś używane rzeczy i nie widzę w tym problemu. Ale czasami to mnie trafiało, jak czytałam o najnowszych modelach lub rzeczach, których nie ma w Polsce...

a ja lubie czytac o nowosciach i je miec w miare rozsadku sporo rzeczy jest ladniejszych za granica niestety niz w PL

pamietam jak szukalam rowerka w PL dla swojej chrzesniaczki i nie moglam kupic bo wszystkie byly takie smutne a sciagnelam zza granicy i w nizszej cenie :)

Do góry