reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

Madzik, to wcześnie robisz zakupy ale szczerze mówiąc... czas tak szybko "leci"... Dobrze, że kupiłas oilatum i sudokrem- to przyda Ci się na pewno!!! Co do nivea- wiem że wiele dzieci ma na nią uczulenie ( dowiedziałam się tego na podwórku, gdzie mama po mamie rękę do góry podnosiła jak po latach o uczuleniu na nivea rozmawiałyśmy). Moja córka należała do tego grona, a szkoda ze tak późno na to wpadłam, bo ją tak obsypywało, ze lekarze sądzili że to alergia pokarmowa i rezygnowałam z wszystkiego po kolei do jedzenia. Odstawiałam płyn do kąpieli i... wszystko grało...
Penaten też używałam- nie pamiętam jakiś skórnych rewelacji więc chyba dobry był :)

reklama
ja chyba jednak i tak spróbuję nivea.. też się co prawda zastanawiałam jeszcze nad penathenem lub bubchen.. sama już nie wiem:baffled:

Ewcik, pewnie ze spróbować zawsze można! Ale z tego co pamiętam- dziwne, bo np krem nie uczulał tylko najgorzej płyny do kąpieli (chusteczki do pupy też nivea kupowałam i było ok)

nie wiem, muszę pomyśleć i poczytać opinie, ale też chciałabym już kupić, żeby chociaż to potem mieć z głowy;-)

a ja, będąc dziś na mieście, wstąpiłam do księgarni i kupiłam w promocji 2 książki-były razem zapakowane i kosztowały...tylko 19,90:szok:

DSC03870..jpg

Ewcik; BARDZO DOBRE KSIĄŻKI! jedne z najlepszych o dzieciach. Jeszcze dla tych mam które będą miały problem z uspieniem maleństwa polecam: "Uśnij wreszcie"-Side Flexigrid. Zresztą jak ktoś ma ochotę na wersję elektroniczną- ślijcie maile- podeślę :)

Ostatnia edycja:
wiem, dlatego też kupiłam:-) zakupiłam jeszcze ostatnio książkę Giny Ford " Jak usypiać? wszystko o zdrowym śnie niemowląt i maluszków". Też bardzo fajna.
no a co do tych dwóch pozycji, to normalnie zapłaciłabym za nie w sumie ponad 60zł.. a tak tylko 19.90:-D

jakoś mam uraz to nivejki, sama mam po niej problemy skórne i też słyszałam, że często uczula, tak samo jak johnson& johnson. Czy jak to się pisze :p

szukam linka do tego penatenu

reklama
Do góry