reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

reklama
Eijf, jakos mis ię wydawalo, ze chcesz kupic baletki do baletu, haha, nei wiem dlaczego.
:-D
Buty są sliczne, daj znac, jak malej lezą i czy nie spadają0 czego zawsze się w tego typu butach obawiam, gdy kupuję dla siebie

Nef, chyba w Marinie kupowalismy, tak to się nazywa?

Ja sie wlasnie zastanawiam, czy na jesien jeszcze oni cos wypuszczą. Te brązowe mi odpowiadaja, przynajmniej nie będzie widac, ze są burdne!

marta-hahaha,a ja zwatpilam i zaczelam sie zastanawiac czy to jakas ekstrawagancja czy co:) Sama uzywam slowa balerini ale myslalam ze baletki to tak po "polsku" bardziej bo takie slowo bylo na ich stronie:)
Dam znac .sama nie jestem pewna jak beda lezec ale to ze wzgledu na rozmiar bardziej.Mam w szafie jedne balerinki, ktore specjalnie z tej okazji przymierzylam i nie,nie spadaly.Te nawet nie wydaja mi sie takie wykrojone.No a mala oczywiscie zadowolona ale ona z reguly wszystkie buty zalozy.
Pani przy okazji polecila wkladki gdyby buty byly jeszcze za luzne.Moge wkleic link,kto wie moze komu sie przyda.Wygladaja porzadnie no i niedrogie. GASPAR - skórzane wkładki z profilem Buty dla dzieci

A co do baletek na balet to mam nadzieje ze tez kiedys beda:) podobno balet dobrze wplywa na postawe.Poza tym rozczulilam sie gdy mala podpatrzyla balerine i zakrecila kolko po pokoju

Ostatnia edycja:
nef-nie no co ty:) nie zbeszczeszcze ich gumkami. Obstawiam ze nie beda klapalay a jak beda to dlatego ze za duze i tzreba poczekac:)

Eijf Byłam na ich stronie, podobaja mi sie jesienne tenisówki ze skóry do kostki, ale puki co czekam na wizytę u ortopedy zobaczymy co powie, bo jak dla mnie Basia lekko krzywi stopę, więc kto wie jakie butki zaleci, puki co stawiam na wyższe do kostki niż niskie:) Ale widzę, że niby w Poznaniu są dwa sklepu gdzie mają te buty, więc jak co można mierzyć, podziwiam Cię za odwagę ja bez mierzenia nie kupuję ani na zapas, już nawet nie chodzi o długość, ale o szerokość, przegub etc. A poza tym widziałam jak mierzyłam Basi wiosenne półbutki że niestety wcale nie te co mi najbardziej się pdoobały kupowałam, bo Basi nie wszystkie pasowały do nogi;/
Nef kusisz tym szlafrokiem, zaraz pokażę Zet, a z czego ona jest wykonany?:p Apropo poduszek to motylek był moim typem, ale nie pasuje do pokoju bo my mamy żółto czerwono zielono:D

Ostatnia edycja:
skrzat-ja juz wielokrotnie pisalam ze nigdy nie kupuje na zapas!To nie w moim stylu:) buty maja byc na teraz;po to pytalam o dlugoc wkladki ale jak beda za luzne to nie wyrzuce.Buty na ogol kupuje w sklepie mierzac, ale jak mi sie cos szczegolnie podoba to nie widze przeszkod.To tylko buty,ktore zawsze mozna odeslac,dac czy odsprzedac komus innemu.Do tej pory te zamawiane byly zawsze ok.
a co do ortopedy to tez zdania sa podzielone.Ostatnio pisala mi znajoma o wizycie u jakiejs slawy w polsce jesli chodzi o ten kierunek i podala mi nowosci przez niego wyglaszane ktore odbiegaja od powszechnych opinii.No i komu wierzyc? Chyba nie bedzie tak zle jak sie pomysli ze wiekszosc z nas jako mali ludzie chodzilo w czym bylo a rzadko slysze o wadach stop. Dla mnie wazne jest by buty byly ze skory,mialy wyprofilowana wkladke i dosyc elastyczna podeszwe (choc na to wszystko stawialam wiekszy nacisk kiedy mala stawiala pierwsze kroki).Czasem kupuje jednak calkiem inne buty, nie odpowiadajace temu opisowi ale to dlatego ze mala ma ich sporo i nie sa to jej buty glowne.
a jeszcze dodam ze ja nie zamawialam emeli tylko buty effva.nie wiem czy jakis sklep w pl je sprzedaje?

reklama
Do góry