reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

reklama
ja jak zwykle zapominam że są tu inne wątki. kropa ta kolejka jest cuudna...ale niestety w naszym przypadku mimo wielkiego zainteresowania zosi ciuchciami stacyjkowem i tomkiem to kolejka bawic sie nie potrafi. Niecierpliwi się jak torów złożyc nie może i ogólnie póki co to więcej zabawy ma z wysypywania torów i elementówniz konstruktywną zabawa ;) Ale może jej się zmieni. Zestaw jest uroczy.

Co do poprzedniego tematu to u nas lecimy drugą parę paputków z paputki.pl i jak dla nas są suuper. Zaraz zamawiamy następną parę (mnogość kolorów i zwierzaczków na nich zachęca). U nas mała stópka 21/22 nadal.

z moich wczorajszych zakupów:
Szlafrok dziewczęcy, rozmiar 98 - Cool Club - Ubranka dla dzieci - sklep internetowy Smyk.com

Adamigo, Pieczątki, Moje zwierzątka, zestaw kreatywny - Adamigo - Zabawki i gry dla dzieci - sklep internetowy Smyk.com

Różowy zestaw SERWIS do herbaty herbatki w kwiatki (2444780258) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

za 2 tyg. znowu mamy wesele, ale chyba nie kupie Gosi nowej sukienki, pojdzie w którejś z poprzedniego wesela.
A 3 wesele nam się wykruszyło w dosyć nieprzyjemny sposób... niedoszły Pan Młody porzucił moją kuzynkę na 2 m-ce przed slubem i to już po wysłaniu zaproszeń... strasznie mi jej szkoda, a tu jeszcze musi zaznać goryczy wydzwaniania do rodziny i tłumaczenia wszystkim co się stało:-(

Ostatnia edycja:
Nef, no ladnie pan mlody się zachowal...:baffled: ale moze lepiej przed weselm, niz po- jak to bylo u naszych znajomych. 2 miesiace po weselu się rozstali, a małzonek juz wczesniej mial kogos na boku...

a szlafroczek fajny!

U nas zamiana butów na większe- kupilam dzisiaj te sandalki (rozmiar 23), bo w 22 juz paluchy prawie konca dotykaly
sandały dziecięce - Buty dziecięce - Dziewczęce - DEICHMANN

Bardzo wygodne i fajnie zapinane, więc jestem zadowolona.

Planuję tez wymianę butow na takie
półbuty dziecięce - Buty chłopięce - Chłopięce - DEICHMANN

Jedziemy nad morze i naprawdę nie wiadomo, czego się spodziewac. mogą się tez takie przydac, bo 22 pewnie juz tez paluchami dotyka.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, jeśli któraś nadal poszukuje koca piknikowego, to w Tchibo są fajne:
Koc piknikowy w rozmiarze XXL 274388 w Tchibo

A z sandałów to my ostatnio kupiliśmy takie:
Sandały chłopięce, rozmiar 22 - Cool Club - Ubranka dla dzieci - sklep internetowy Smyk.com
Wersja dziewczęsa jest ładniejsza ;)
http://www.smyk.com/sandaly-dziewczece-rozmiar-24,p1045941424,ubranka-dla-dzieci-p
Za cenę jak widać, przeceny w Smyku są fajne :) No i rozmiar 24. Buty super, Radek ich nie chce zdejmować. Noga się nie poci, nosi bez skarpetki i nic nie obciera. Wczoraj oglądał je ortopeda i stwierdził, ze są bardzo dobre - sztywne tam, gdzie powinny być sztywne i miękkie tam, gdzie powinny być miękkie :) W przyszłym roku też zainwestuję w Smykowe, naprawdę polecam. Kupiliśmy też trampki, rozmiar 25:
Tenisówki chłopięce, rozmiar 25 - Cool Club - Ubranka dla dzieci - sklep internetowy Smyk.com
Ja prawie miesiąc temu płaciłam 28 zł, NICZYM się nie różnią od adidasowych, za które zapłaciliśmy 40 Euro :/ No, adidasowe gorzej trzymały się nogi (bo u nas wąska stopa) i musiałam u szewca przerabiać i doszywać gumki, a tu mam fajną regulację sznurowadłami i do tego rzep ułatwiający zakładanie :)

A co do półbutów, to też wzięłam jedne w rozmiarze 26 ze smyka, będą raczej na przyszłą wiosnę, albo na końcówkę tej jesieni:
http://www.smyk.com/polbuty-chlopiece-rozmiar-26,p1045940276,ubranka-dla-dzieci-p
Za taką cenę to mogą sobie leżeć w szafie i czekać na odpowiedni moment ;) Dla dziewczynek wybór mają o wiele większy :)

Ostatnia edycja:
marta buciki fajne, elefanten ma teraz większy wybór dla chłopców, a te dziewczece modele jakieś takie nieudane.:eek: Jedyny mode dostępny na jesień jest przeraźliwie jasny, a zwłaszcza, ze mam dla Gosi ciemne kurtki, to do niczego nam nie pasuje. Chyba też popatrzę na te chłopięce modele, albo z innej firmy coś wybiorę.

kropa a te butki są ze skóry?
bo nieskórzane sandały jeszcze ok, noga i tak ma jak oddychać, ale pełne to jjuż mi się nie widzi.
Tez się zastanawiałąm nad bucikami ze smyka, ale na stronie www nie piszą czy to skóra, a dla mnie to dłuższa wyprawa...

Te akurat moje niebieskie nie są chyba ze skóry, ale one mają u mnie robić za drugą parę, awaryjną. Ale musiałabyś popatrzeć na opis szczegółowy, tam są informacje o materiałach - nie wiem, na ile prawdziwe. Mają też na pewno skórzane. Powiem Ci, ze my na zimę nie mieliśmy skórzanych, tylko chyba Goretex i było ok.

kropa popatrzyłam na te buty i już miałam brać sandałki, ale się rozmysliłam, bo nie było tego modelu który mi sie najbardziej podobał, a Gosia bardzo niechętna do mierzenia...

za skóry jest tylko wkładka

reklama
kurde, przyszly moje Elefanten butki, ale neistety za male. tzn dobre na teraz, a mają byc tez na jesien. Tak więc do oddania albo opchniecia kuzynce (raczej to drugie)

W sklepie internetowym rozmiaru 24 nie mają, muszę poszperac w sklepach w Poznaniu, moze tam znajdę, bo naprawdę ladne, lekkie i dobrej jakosci.

Do góry