reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

reklama
ja jak zwykle zapominam że są tu inne wątki. kropa ta kolejka jest cuudna...ale niestety w naszym przypadku mimo wielkiego zainteresowania zosi ciuchciami stacyjkowem i tomkiem to kolejka bawic sie nie potrafi. Niecierpliwi się jak torów złożyc nie może i ogólnie póki co to więcej zabawy ma z wysypywania torów i elementówniz konstruktywną zabawa ;) Ale może jej się zmieni. Zestaw jest uroczy.

Co do poprzedniego tematu to u nas lecimy drugą parę paputków z paputki.pl i jak dla nas są suuper. Zaraz zamawiamy następną parę (mnogość kolorów i zwierzaczków na nich zachęca). U nas mała stópka 21/22 nadal.

z moich wczorajszych zakupów:
Szlafrok dziewczęcy, rozmiar 98 - Cool Club - Ubranka dla dzieci - sklep internetowy Smyk.com

Adamigo, Pieczątki, Moje zwierzątka, zestaw kreatywny - Adamigo - Zabawki i gry dla dzieci - sklep internetowy Smyk.com

Różowy zestaw SERWIS do herbaty herbatki w kwiatki (2444780258) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

za 2 tyg. znowu mamy wesele, ale chyba nie kupie Gosi nowej sukienki, pojdzie w którejś z poprzedniego wesela.
A 3 wesele nam się wykruszyło w dosyć nieprzyjemny sposób... niedoszły Pan Młody porzucił moją kuzynkę na 2 m-ce przed slubem i to już po wysłaniu zaproszeń... strasznie mi jej szkoda, a tu jeszcze musi zaznać goryczy wydzwaniania do rodziny i tłumaczenia wszystkim co się stało:-(

Ostatnia edycja:
Nef, no ladnie pan mlody się zachowal...:baffled: ale moze lepiej przed weselm, niz po- jak to bylo u naszych znajomych. 2 miesiace po weselu się rozstali, a małzonek juz wczesniej mial kogos na boku...

a szlafroczek fajny!

U nas zamiana butów na większe- kupilam dzisiaj te sandalki (rozmiar 23), bo w 22 juz paluchy prawie konca dotykaly
sandały dziecięce - Buty dziecięce - Dziewczęce - DEICHMANN

Bardzo wygodne i fajnie zapinane, więc jestem zadowolona.

Planuję tez wymianę butow na takie
półbuty dziecięce - Buty chłopięce - Chłopięce - DEICHMANN

Jedziemy nad morze i naprawdę nie wiadomo, czego się spodziewac. mogą się tez takie przydac, bo 22 pewnie juz tez paluchami dotyka.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, jeśli któraś nadal poszukuje koca piknikowego, to w Tchibo są fajne:
Koc piknikowy w rozmiarze XXL 274388 w Tchibo

A z sandałów to my ostatnio kupiliśmy takie:
Sandały chłopięce, rozmiar 22 - Cool Club - Ubranka dla dzieci - sklep internetowy Smyk.com
Wersja dziewczęsa jest ładniejsza ;)
http://www.smyk.com/sandaly-dziewczece-rozmiar-24,p1045941424,ubranka-dla-dzieci-p
Za cenę jak widać, przeceny w Smyku są fajne :) No i rozmiar 24. Buty super, Radek ich nie chce zdejmować. Noga się nie poci, nosi bez skarpetki i nic nie obciera. Wczoraj oglądał je ortopeda i stwierdził, ze są bardzo dobre - sztywne tam, gdzie powinny być sztywne i miękkie tam, gdzie powinny być miękkie :) W przyszłym roku też zainwestuję w Smykowe, naprawdę polecam. Kupiliśmy też trampki, rozmiar 25:
Tenisówki chłopięce, rozmiar 25 - Cool Club - Ubranka dla dzieci - sklep internetowy Smyk.com
Ja prawie miesiąc temu płaciłam 28 zł, NICZYM się nie różnią od adidasowych, za które zapłaciliśmy 40 Euro :/ No, adidasowe gorzej trzymały się nogi (bo u nas wąska stopa) i musiałam u szewca przerabiać i doszywać gumki, a tu mam fajną regulację sznurowadłami i do tego rzep ułatwiający zakładanie :)

A co do półbutów, to też wzięłam jedne w rozmiarze 26 ze smyka, będą raczej na przyszłą wiosnę, albo na końcówkę tej jesieni:
http://www.smyk.com/polbuty-chlopiece-rozmiar-26,p1045940276,ubranka-dla-dzieci-p
Za taką cenę to mogą sobie leżeć w szafie i czekać na odpowiedni moment ;) Dla dziewczynek wybór mają o wiele większy :)

Ostatnia edycja:
marta buciki fajne, elefanten ma teraz większy wybór dla chłopców, a te dziewczece modele jakieś takie nieudane.:eek: Jedyny mode dostępny na jesień jest przeraźliwie jasny, a zwłaszcza, ze mam dla Gosi ciemne kurtki, to do niczego nam nie pasuje. Chyba też popatrzę na te chłopięce modele, albo z innej firmy coś wybiorę.

kropa a te butki są ze skóry?
bo nieskórzane sandały jeszcze ok, noga i tak ma jak oddychać, ale pełne to jjuż mi się nie widzi.
Tez się zastanawiałąm nad bucikami ze smyka, ale na stronie www nie piszą czy to skóra, a dla mnie to dłuższa wyprawa...

Te akurat moje niebieskie nie są chyba ze skóry, ale one mają u mnie robić za drugą parę, awaryjną. Ale musiałabyś popatrzeć na opis szczegółowy, tam są informacje o materiałach - nie wiem, na ile prawdziwe. Mają też na pewno skórzane. Powiem Ci, ze my na zimę nie mieliśmy skórzanych, tylko chyba Goretex i było ok.

kropa popatrzyłam na te buty i już miałam brać sandałki, ale się rozmysliłam, bo nie było tego modelu który mi sie najbardziej podobał, a Gosia bardzo niechętna do mierzenia...

za skóry jest tylko wkładka

reklama
kurde, przyszly moje Elefanten butki, ale neistety za male. tzn dobre na teraz, a mają byc tez na jesien. Tak więc do oddania albo opchniecia kuzynce (raczej to drugie)

W sklepie internetowym rozmiaru 24 nie mają, muszę poszperac w sklepach w Poznaniu, moze tam znajdę, bo naprawdę ladne, lekkie i dobrej jakosci.

Do góry