reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

Nef- a moja wlasnie na odwrot.Sama sie czasem dziwie ze potrafi przerwac zabawe gdy poprosze ja o przymierzenie nowej kiecki,sweterka czy butow.W slepie sama potrafi sciagnac swoje i zaczac dobierac sie do nowych.Wczoraj bedac w sklepie jedna mala darla sie jak oparzona gdy jej matka probowala tylko przylozyc but do jej podeszwy i w duchu z ulga pomyslalam ze fajnie ze tak nie mam...

a co do butow to bardzo chcialam sprobowac jedna polska firme.To buty recznie robione.Wypatrzylam sobie pewne baletki i teraz sa nawet przecenione.Mala aktualnie nosi 22 ale patrzac na cm ktore podane sa na ich stronie,wydaje mi sie ze najlepszy bylby rozmiar 23.No i niestety nie maja.zaluje bo chcialam je sprobowac;wiedzialabym na przyszlosc.Jest rozmiar 24 i wkladka wewnetrzana ma 14,5 cm.naprawde mam ostatnio problemy z ustaleniem ile tak naprawde trzeba nam tych cm...Wydaje mi sie ze stopa malej ma teraz 13,5 cm wiec 14,5 nie bylby tragedia ale to baletki,wiec nic ich nie trzyma.W butach wiazanych czy zapinanych mala chodzi z powodzeniem jesli maja 14 cm ale inne potrafia klapac...

reklama
marta możesz je oddać do 3 m-cy w każdym sklepie deichmana

powiem ci, że ja też pod Twoim wpływem obejrzałam je na żywo i są całkiem fajne, zwłaszcza, że te dziewczęce są za jasne jak na jesień i bardziej sztywna podeszwa. Ja też raczej wezmę r.24, bo 23 to ma teraz i to sandały, więc jakby więcej miejsca dla stopy.

eijf u nas jest bardzo różnie z tym przymierzaniem, jak ma humor to lubi przebieranki, zwłaszca w coś, co uzna za ładne (czyli jakies wyjściowe sukienki), a jak ma muchy w nosie, to jest wrzask i tyle:sorry2:

dzisiaj np. zaraz po drzemce przebrałam Gosię w przygotowaną na urodziny sukienkę, a potem stwierdziłam, że szkoda, zeby ją zaplamiła przy obiadku... ale już było za późno, bo ta sukienka podobala sie bardziej i nie chciała ściągnąć:laugh2:

a ja chyba zloze zamowienie na pewne baletki ktore wpadly mi w oko juz dawno.Jak mowilam ostatnimi czasy co chwile wynajduje jakies fajne (moim zdaniem) polskie marki i kupuje malej a to ubrania, a to zabawki.czesto robione specjalnie dla niej.Jestem pod wrazeniem materialow,wykonania itd.
no i niedawno wpadly mi w oko buty efvva.rezcnie robione,cale ze skory i z pieknie wyprofilowana wkladka.Moj wybor przyspieszylo to ze jest akurat wyprzedaz.Pani nawet mi do jutra odlozyla pare bo straszny mam dylemat co do rozmiaru.mala nosi teraz 22 a najmniejsze z tych ktore chcialam to 24...No ale niby wkladka ma dlugosc 14,5 cm a stopa malej 13,5 wiec teoretycznie powinny byc dobre.jak nie teraz to za chwile.Wieczorem przymierzylam jej jakies baletki ktore nam zalegaja w szafie (czerwone wiec jeszcze nie noszone.nie bylo do czego.) i okazalo sie ze tez maja 14,5 cm.nie spadaly.Byly oczywiscie troche luzne no ale na wczesna jesien chyba ok,szczegolnie z ratuzkami wiec napisze do pani maila ze je chce:) Szczegolnie ze zawsze chcialam wyprobowac te marke.
mala tak w ogole po zalozeniu stwierdzila ze leci pokazac tacie.poszla na dol,wystawila noge do gory i kazala ojcu podziwiac he he

Nef, a mi się udalo kupic te buty w rozmiarze 24 wlasnie we Wroclawiu!

Wyjezdzalismy juz dzisiaj,a mi się przypomnialo, ze od strony wjazdu z POznania bylo jakies centrum handlowe z Deichmanem i namowilam B, zeby tam wstpaic, sprawdzic, czy są większe Elefanten. I byly wlasnie 24, więc je wzielam, wzielam tez przecenione 23 dla kuzynki (te, co jej opchnelam ze sklepu internetowego rozmiar 23, oddamy), i pumy sportowe dla Poli rozmiar 24.

jestem wiec mega zadowolona, do oddania mam parę 23 co mi przyszly internetem, do opchniecia te przecenione na 60 zl elefanten dla kuzynki i 2 pary butow dla Poli:)

Eifj

a po co te baletki?

eijf mi się te baletki podobają, ale przez net nie kupiłabym butów ani dla dziecka ani dla siebie, chyba, że wczesniej miałabym możliwość przymierzyć

marta fajne zakupy, to chyba byliście w Koronie, tak?
ja stwierdzam, że nowe sandały sa już raczej na styk!:szok::wściekła/y: to już druga para sandałów:baffled: chyba kupie elefanty r.24 na wszelki wypadek, bo coś czuję, że na tych obecnych nie opędzimy lata, no i może te półbuty jesienne, bo baletki mam na zaś.
Jak mi sie w miedzyczasie coś innego spodoba, to najwyżej oddam. (alleluja za tez 3 miesięczne zwroty w deichmanie)

nef-na ogol nie kupuje ale tych akurat nie da sie przymierzyc bo ich tu nie sprzedaja no a mam straszna ochote sprobowac i wole sprobowac gdy sa przecenione choc nowe pewnie mozna zwrocic.szczerze to nie wiem jaka jest polityka zwrotow z przecenionymi no ale najwyzej komus oddam.wydaja sie byc bardzo fajne bo rozbione recznie,wyprofilowane i cale ze skory. jak beda dobre to zaszaleje z kolorem:) a na razie zamowilam te Baletki Love Nude | EFVVA hand painted
w sumie juz dwa razy zamawialam przez net i bylo ok ale wiadomo,ryzyko jest

u mnie tez jedne sandaly na styk.na szczescie drugie sa ok.Mam dylemat czy kupowac sandaly jeszcze bo u nas kiepsko z pogoda.Wiem ze moze sie zmienic ale troche mi kupowanie nowych nie pasuje;)Chyba bedzie chodzila w tych jednych albo w krytych krotkich trampkach czy cos.

Co do butków to my lecimy na materiałowych sandałkach jak Befado, ale firmy Renbut. Na razie 22 a w zapasie mam kupione 23, te 22 sa na akurat, ale jeszcze nie zmieniam bo lepiej niech ma na styk niz cm zapasu przed palcem i sie potem zabija o te buty. Półbuty tez mam nadzieję wytrzymamy do jesieni. Zobaczymy:p
Nef fajny ten szlafroczek może się skuszę, Basia uwielbia poranki w szlafrokach i od września będzie trzeba znów zacząć bo puki co za ciepło:) serwis do kawy cudny, ale u mnie czeka ten porcelanowy z IKEI a puki co plastikowy ma:p

eijf no jak ci się tak podobają te butki, to na pewno lepiej zaryzykować teraz niż jak będą w normalnej cenie.
Z wyglądu sa sliczne:tak:

skrzat szlafrok bardzo się spodobał Gosi i od razu zamierzała w nim chodzić, mimo, że upał:-D
w internetowym smyku taniej jakoś 35 zł(+odbiór w Empiku za 0 zł) bo w stacjonarnym sklepie jest po 50 zł

marta
też kupiłam te czekoladowe elefanten na jesień, też r.24, ale jeszcze zobaczę co będzie w nowej kolekcji, bo nam najbardziej pasowałyby fioletowe na jesień a kozaki w brązie

Dzisiaj nabyłam do nowego łożeczka Gosi poduchy
3671_1331_4abcbb0e15e5d.640x480.jpg3409_1081_4aba0987612cb.640x480.jpg

nowa miarke wzrostu, bo stara drewniana jednoczęściowa odkształciła się i mnie wkurza, bo nie przylega równo do ściany
miarka-wzrostu.640x480.jpg

i domino obrazkowe
kolorowe DOMINO drewniane UKLADANKA wawa (2454080730) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

reklama
Baletki jutro zostana wyslane.Dam znac jak beda.To rozmiar az 24(!) ale wg pani wkladka ma 14,5 cm a stopa malej 13,5 wiec mam nadzieje ze juz albo niedlugo beda dobre.
dzis zamowilam nowe conversy (tym razem krotkie) bo w starych (staruch he he,z marca sa) dlugo juz nie pochodzi.Pojda w odstawke jak przyjda nowe.Conversy rozmiar 22 bo wypadaja wieksze niz inne marki.

Ostatnio wiele dobrego czytalam o polskich,recznie robionych emelach;nie wiem czy ktos slyszal?

Tymczasem przyszly ozdoby do poczestunkow w zlobku.Zamawialam w party bebe z Pl.Sa sliczne;ladniejsze niz na zdjeciu.Mialam
cos dokupic ale nie do konca jak chcialam i zdecydowanie tego nie lubie;)

Do góry