reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

reklama
kropa Gosia ma decathlonowskie 25, tamtejsza rozmiarówka jest dziwna:eek:

tak normalnie, to teraz nosi 22, a w zasadzie to powinna już 23 (dot.elefanten z deichmana), na dniach coś jej nieźle nóżka skoczyła i wzrost... czuję, że bedą szły piątki:szok: i aż sie boję

ostatnio 2 x wpadła mi w taką histerię, że szok. Nie szło uspokoić dziecka, wyła przez pół godz.
Za pierwszym razem w dzień, jak byłam z nią sama, a poszło o pierdołę - bo śmiałam jej gatki podciągnąć po sikaniu:sorry:
za drugim razem wczoraj w nocy, obudziła się i chciała pić, a ja poszłam do kuchni nalac wodę... a potem to już tylko był dziki wrzask, rzucanie się, kopanie.

Nie wiem, czy to ten sławny bunt dwulatka, czy piatki idą, ale ja dziekuję za takie atrakcje:baffled:

A co w końcu robicie dziewczyny na Dzień Dziecka.

Ja w końcu zrezygnowałam z rowerka Smoby, mimo, że dziedkowie byli już dogadani, bo wystraszyłam się, że nie będzie jeździć.
Dałam moim rodzicom zielone światło,żeby kupili bujak do ogrodu, takiego plastikowego slimaka. A M miał powiedziec teściowej, że rezygnujemy z rowerka i żeby sama coś kupiła (ona lubi ciuchy kupować)... i chyba zapomniał, więc pewnie od drugich dziadków nic nie bedzie, zwłaszcza, że wesele mają na głowie

ja kupiłam dwie książeczki, ale postanowiłam dać jedną, a druga odłoże na później.

Teraz dostanie album, ma zwykłe strony, a Gosia lubi takie przekładać, a na każdej stronie jest piesek i dziecko. Myslę, że się spodoba. Gosia uwielbia łałę i dzidzie:tak:
48 podobieństw psiaków i dzieciaków - Juli Cialone | Księgarnia internetowa Weltbild.pl – tania wysyłka, odbiór osobisty księgarnia Warszawa, Kraków, Poznań, Wrocław, Łódź, Gdańsk, Szczecin, Lublin

Nef, albo jedno i drugie

u nas juz tez pare roznych scen bylo, caly czs winię te piątki, ktorych nadal nie widac.

Wczoraj spala slabo w nocy, a potem wariowala w dzien, uciekając np na golasa i niepozwalając zalozyc gatek, ryczac bez powodu itp.

wlasnie mialam Ci pisac, ze ogladalam nocniki turystyczne w mothercare, i ze to chyba drogo wyjdzie- wiec dobrze, ze Basia sie przelamala do publicznych toalet tudziez natury

marta ja odpuściłam te nocniki, bo tak jak pisałaś, równie dobrze można nocnik w siatę załadować.
Sam nocnik jest drogi, ale ponoć można potem zamiast oryginalnych wkładów zwykłą siatkę-reklamówkę stosować, najlepiej wyłozoną papierem lub ręcznikiem kuchennym.

No ale nie powiem, sikanie na trawke to wygoda i zwykle bez problemu mozna szybko znależć ustronne miejsce. Za to w CH trzeba się czasami naganiać za tą toaletą, ja dzisiaj pietra zwiedzałam, bo jedna była nieczynna:wściekła/y:

Kropa-kolejka wyglada atrakcyjnie tylko czy nie jest za duza?tzn czy maluch nie bedzie musial wchodzic do srodka rozwalajac przy tym elementy?choc moze da sie to zlozyc mniejsze

eijf, są i mniejsze zestawy, ale to się da złożyć zupełnie dowolnie - ja poprosiłam o większy zestaw, na początek złożę mu najprostszą wersję i w miarę jak się będzie tym bawił, będę dokładała następne elementy :) To bardzo rozwojowa rzecz, jest kompatybilna ze wszystkimi kolejkami Brico, Tesco, Woodyland, Play Toys itp., więc potem można dokupować przeróżne elementy i zestawy :) Popatrz sobie u tego sprzedającego np, są fajne stacje itp., a nawet można dokupić elektryczne lokomotywy, drewniane drogi itp :) Fajna alternatywa dla dziewczynek, które mają już kuchnię, domek, sklep, pralkę i odkurzacz albo zwyczajnie nie koniecznie chcą się tym bawić ;)

reklama
Kropa-pomysl fajny.koniecznie musi byc mostek slyszalam:)
ja juz raczej nie kupie bo chyba wystarczy tych prezentow

Do góry