reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

reklama
kropa Gosia ma decathlonowskie 25, tamtejsza rozmiarówka jest dziwna:eek:

tak normalnie, to teraz nosi 22, a w zasadzie to powinna już 23 (dot.elefanten z deichmana), na dniach coś jej nieźle nóżka skoczyła i wzrost... czuję, że bedą szły piątki:szok: i aż sie boję

ostatnio 2 x wpadła mi w taką histerię, że szok. Nie szło uspokoić dziecka, wyła przez pół godz.
Za pierwszym razem w dzień, jak byłam z nią sama, a poszło o pierdołę - bo śmiałam jej gatki podciągnąć po sikaniu:sorry:
za drugim razem wczoraj w nocy, obudziła się i chciała pić, a ja poszłam do kuchni nalac wodę... a potem to już tylko był dziki wrzask, rzucanie się, kopanie.

Nie wiem, czy to ten sławny bunt dwulatka, czy piatki idą, ale ja dziekuję za takie atrakcje:baffled:

A co w końcu robicie dziewczyny na Dzień Dziecka.

Ja w końcu zrezygnowałam z rowerka Smoby, mimo, że dziedkowie byli już dogadani, bo wystraszyłam się, że nie będzie jeździć.
Dałam moim rodzicom zielone światło,żeby kupili bujak do ogrodu, takiego plastikowego slimaka. A M miał powiedziec teściowej, że rezygnujemy z rowerka i żeby sama coś kupiła (ona lubi ciuchy kupować)... i chyba zapomniał, więc pewnie od drugich dziadków nic nie bedzie, zwłaszcza, że wesele mają na głowie

ja kupiłam dwie książeczki, ale postanowiłam dać jedną, a druga odłoże na później.

Teraz dostanie album, ma zwykłe strony, a Gosia lubi takie przekładać, a na każdej stronie jest piesek i dziecko. Myslę, że się spodoba. Gosia uwielbia łałę i dzidzie:tak:
48 podobieństw psiaków i dzieciaków - Juli Cialone | Księgarnia internetowa Weltbild.pl – tania wysyłka, odbiór osobisty księgarnia Warszawa, Kraków, Poznań, Wrocław, Łódź, Gdańsk, Szczecin, Lublin

Nef, albo jedno i drugie

u nas juz tez pare roznych scen bylo, caly czs winię te piątki, ktorych nadal nie widac.

Wczoraj spala slabo w nocy, a potem wariowala w dzien, uciekając np na golasa i niepozwalając zalozyc gatek, ryczac bez powodu itp.

wlasnie mialam Ci pisac, ze ogladalam nocniki turystyczne w mothercare, i ze to chyba drogo wyjdzie- wiec dobrze, ze Basia sie przelamala do publicznych toalet tudziez natury

marta ja odpuściłam te nocniki, bo tak jak pisałaś, równie dobrze można nocnik w siatę załadować.
Sam nocnik jest drogi, ale ponoć można potem zamiast oryginalnych wkładów zwykłą siatkę-reklamówkę stosować, najlepiej wyłozoną papierem lub ręcznikiem kuchennym.

No ale nie powiem, sikanie na trawke to wygoda i zwykle bez problemu mozna szybko znależć ustronne miejsce. Za to w CH trzeba się czasami naganiać za tą toaletą, ja dzisiaj pietra zwiedzałam, bo jedna była nieczynna:wściekła/y:

Kropa-kolejka wyglada atrakcyjnie tylko czy nie jest za duza?tzn czy maluch nie bedzie musial wchodzic do srodka rozwalajac przy tym elementy?choc moze da sie to zlozyc mniejsze

eijf, są i mniejsze zestawy, ale to się da złożyć zupełnie dowolnie - ja poprosiłam o większy zestaw, na początek złożę mu najprostszą wersję i w miarę jak się będzie tym bawił, będę dokładała następne elementy :) To bardzo rozwojowa rzecz, jest kompatybilna ze wszystkimi kolejkami Brico, Tesco, Woodyland, Play Toys itp., więc potem można dokupować przeróżne elementy i zestawy :) Popatrz sobie u tego sprzedającego np, są fajne stacje itp., a nawet można dokupić elektryczne lokomotywy, drewniane drogi itp :) Fajna alternatywa dla dziewczynek, które mają już kuchnię, domek, sklep, pralkę i odkurzacz albo zwyczajnie nie koniecznie chcą się tym bawić ;)

reklama
Kropa-pomysl fajny.koniecznie musi byc mostek slyszalam:)
ja juz raczej nie kupie bo chyba wystarczy tych prezentow

Do góry