reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

Marta, łóżeczka turystycznego teraz już nie polecam - one mają tylko 120 cm długości, zalecane są do 15 kg i wzrostu 90 cm - czyli lada moment nie będzie się już nadawało :) Ja Radkowi na 2 urodziny chcę kolejkę drewnianą, z firm Tesco, Ikea, Eichhorn, Brie są kompatybilne i można je fajnie rozbudowywać o dodatkowe elementy :)

reklama
marta ja na razie nie myslę o urodzinach.... a tu jeszcze dzień dziecka

nie mam kompletnie pomysłów
chciałam, żeby dziadkowie kupili konika, ale mierzyłyśmy w sklepie (taki jak wasz) i chyba za niski. Zjeźdzalnia też chyba raczej odpada, bo nie będę ją miała gdzie wsadzic na działce.

Chyba więc pozostaniemy przy jakichś zabawkach grająco-swiecąco-edukacyjnych.

Najwygodniej byłoby zarządzić zrzutę na nowe łóżko, ale dziadkowie pewnie na to nie pójdą , bo to byłby bardziej prazent dla nas niż dla dziecka:cool2:

kupilam fotelik. Ale pozalowalam na siestę i kupilam smiley- za 200 zl.

WYdaje mi się, ze nie ma szans na to, zeby trzeba bylo go przechylac, bo Pola spi- ona ma tak wygorowane oczewkiwania co do warunkow snu, ze nie wierze, ze by usnela:)

No i tez nie sądzę, zebysmy jakies ogroomne dystane pokonywali- raczej jazdy po okolicy.

Rowery praktycznie mamy bardzo podobne, wiec do jednego z nich przyczepimy i bedziemy najwyzej się wymieniac rowerami (chociaz liczę, ze przy wspolnych przejazdzkach, bedzie jezdzic z B:)

polecam zeszyty z naklejkami wielokrotnego użytku, mamy taki:
http://bonito.pl/k-90180870-mam-2-lata-wiejskie-zwierzeta

Strony książeczki są śliskie i naśladują łąkę, pole, staw, dziecko ma nakleić odpowiednie zwierzatka (na dole są rysunkowe podpowiedzi), naklejki można wielokrotnie odklejać i przyklejać.

Byliśmy wczoraj mierzyć w decathlonie rower smoby first bike... i było troche wrzasków, bo panienka wolała ciągnąć koszyk sklepowy, a nie jakieś rowerki próbować...

rozmiarowo jest ok, tylko mam dylemat czy da radę pedałować?
Chciałam ten zakup zasugerowac dziadkom na dzień dziecka, bo mnie już trzepie jak widze kolejną lalkę (mamy chyba z 8) lub wózek dla lalek (mamy 4)

Ostatnia edycja:
kropa no ja mam dylemat, bo nie dało rady dobrze przetestować tego rowerku, totalny brak współpracy:baffled:
coś tam tylko przy pomocy Mka trochę popedałowała

ale nie mam innego pomysłu na zrzutkowy prezent,

na biegówkę sie nie zdecydujemy, bo ma jeździk (fropper) i czasem sobie coś tam pojeździ, ale bez rewelacji
ciągnie ją za to do rowerka trójkołowego, ale on ma pedały w kole i nawet ich nie dosięgnie

na drewnianego konika się nie zdecyduję, bo można sobie nogę przytrzasnać, a na plastikowy little tikes jest już za duża

no kurczę, potrzebuję jakiś pomysł na prezent w okolicach 200-300 zł, bo inaczej znowu trafi do nas jakiś grzmot:crazy:

Nef, moze na fali fotelikow rowerowych kupicie tenze wlasnie?

U nas na razie niemoc w montowaniu go, myslę, ze w sobotę moze uruchomimy, a ja w pt pojadę po kask z Polą

reklama
tylko, że my ani czasu ani rowerów nie mamy we Wrocławiu

Jak już jeździmy, to podczas wizyt u dziadków, a wtedy jest opieka dla młodej

ale sam pomysł niezły:tak:

Do góry