reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

eijf, no właśnei ja dlatego w ciemno nie kupię :( Ale jestem pozytywnie zaskoczona po raz drugi - ubranka zamówione przedwczoraj, przed chwilą kurier dzwonił, ze już są! Szybciej niż z Warszawy do Warszawy ;)

A z innej beczki, znacie dla dzieci serię "... Na ulicy Czereśniowej"? My mamy lato, jest super. Książeczka do opowiadania, Radek zachwycony, takie szczegóły znajduje że jestem w szoku :)

Ostatnia edycja:
reklama
kropa-znam i nawet dzis szukalam w ksiegarni:) Nie znalazlam ale nic straconego,moze kupie w Polsce.Poki co wzielam kolejna z serii o tym lisie i kroliku (w polsce to Tolek i Fela czy cos takiego).Mala lubi czytac te duze literki alfabetu wiec dlatego.Het Aa Bee See van Vos en Haas - Thé Tjong-Khing Podobno takie ksiazki bez tekstu sa teraz modne ha ha.Ja jeszcze planuje kupic "Wielki piknik".jest tez podobna o torcie ale ta z piknikiem bardziej mi sie podobala.Dzis ogladalam
eh w ogole to faze na ksiazki mam i mnostwo bym ich kupilam.
W Polsce zamowilam teraz "chlopiec i pingwin" Chłopiec i pingwin - Księgarnia NaHamaku.com

zakupiłam dla Gosi sliczną kurteczkę na jesień/wiosnę w Reserved. Ciemnoróżowa, podbita polarkiem w białe kropy. Niestety nie ma jej na stronie www. Teraz mają tam przeceny na wiosenne kurteczki, płaszczyki - warto zerknąć, bo jak potrzeba, to albo nie ma, albo zawrotne ceny. Nasza była za 80 zł i chyba wszystkie gdzieś w tych okolicach, a było sporo modeli do wyboru.

a to fotka nowej kurteczki, ma być na jesień, ale przez gumki w mankietach już teraz dobrze wygląda.
P1100480.jpg

no i tata kupił nowe buty (a raczej zasponsorował) bo jego zdaniem, te co ja kupiłam są za duże... hmm, a mają jakieś 0,7-1 cm luzu, więc tyle co trzeba.

No nic, kupiliśmy drugie, takie na styk, też primigi i nawet ten sam rozmiar, ale faktycznie mają wkładkę o jakies 0,4 cm mniej, a optycznie sporo mniejsze się wydają. Niestety cena juz nie była taka korzystna, ale jak tata taki cwany, to niech płaci;-) no i w sklepie już tak się nie wymądrzał...:cool2:
P1100479.jpg

ja przed wyjazdem dokonalam wielu zakupow

jesli chodzi o zabawki plazowe do wody, to polecam tego sprzedawce, naprawdę tanio

BASEN Basenik Dmuchany RYBKI 61x15cm INTEX 59409 (2278847723) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

kupilam tez jakeis koszulki w smyku przez internet, ale potm stwierdzilam, ze bez sensu, oddalam je i skusilam się na pakę z allegro

MAŁA MODNISIA ROZM 92-98 (2280545185) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

super ciuszki, rozkoszne sukienki icena zachwycająca.

i stwierdzam, ze moje dziecko ma wiecej fajnych letnich ciuchow, niz ja....:)

a ja się obudziłam z "ręką w nocniku"...28 stopni a my nie mamy nic na lato. Myślałam, że czas jeszcze...

tz. mam, ale takie bardziej "wyjściowe", a takich do "piachownicy" nie mamy...

w sumie to może jeszcze być chłodno w maju, no ale jak znów wypadnie taka temperatura, to cieńko

Czas na Szafce pobuszować. Zraz wypłata:-)

u nas hitem okazały się książeczki z krótkimi wierszykami - niektóre nadają sie do śpiewania, inne do pokazywania - wszystkie są ponadczasowe, znane nam z własnego dzieciństwa. Dla bardziej rozgadanych maluchów moga posłużyć do nauki recytowania na pamięć.
Mamy całą serię (4 książeczki) jest super, polecam dziewczyny:)

http://www.aksjomat.com/index.php?s=karta&id=1201

Dziewczyny, a jaki macie pomysl na prezent na drugie urodzinki?

Na pewno dziadkowie będą podpytywac (nawet wolalabym,zeby pytali, a nie wyskoczyli z czyms, co się nie przyda, lub wrecz uwazam, ze dziecko miec nie powinno: typu lalka barbie, czy rowerek, ktory kupili na wielkanoc i musieli oddac)

wydaje mi sie, ze Pola ma wszystko, co na tym etapie jest potrzebne- czyli zjezdzalnie, piaskownicę, konia bujanego.

rowerka na razie nie chcemy.

myslalam nad lozeczkiem turystycznym, ale chyba jednak go nie wykorzystamy. tam, gdize jezdzimy na wakacje, wypozyczają lozeczko bez problemu.

no i sama nie wiem, co jej kupic

reklama
Nef, świetne książeczki ma to wydawnictwo - własnie sporo zamówiłam, najbardziej mi sią potrzebne przed spaniem na wyciszenie - oglądamy sobie, Radek opowiada, trochę czytamy - a to wydawnictwo ma ciekawe pozycje :) Dzięki za podpowiedź :)

Do góry