reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

eijf, no właśnei ja dlatego w ciemno nie kupię :( Ale jestem pozytywnie zaskoczona po raz drugi - ubranka zamówione przedwczoraj, przed chwilą kurier dzwonił, ze już są! Szybciej niż z Warszawy do Warszawy ;)

A z innej beczki, znacie dla dzieci serię "... Na ulicy Czereśniowej"? My mamy lato, jest super. Książeczka do opowiadania, Radek zachwycony, takie szczegóły znajduje że jestem w szoku :)

Ostatnia edycja:
reklama
kropa-znam i nawet dzis szukalam w ksiegarni:) Nie znalazlam ale nic straconego,moze kupie w Polsce.Poki co wzielam kolejna z serii o tym lisie i kroliku (w polsce to Tolek i Fela czy cos takiego).Mala lubi czytac te duze literki alfabetu wiec dlatego.Het Aa Bee See van Vos en Haas - Thé Tjong-Khing Podobno takie ksiazki bez tekstu sa teraz modne ha ha.Ja jeszcze planuje kupic "Wielki piknik".jest tez podobna o torcie ale ta z piknikiem bardziej mi sie podobala.Dzis ogladalam
eh w ogole to faze na ksiazki mam i mnostwo bym ich kupilam.
W Polsce zamowilam teraz "chlopiec i pingwin" Chłopiec i pingwin - Księgarnia NaHamaku.com

zakupiłam dla Gosi sliczną kurteczkę na jesień/wiosnę w Reserved. Ciemnoróżowa, podbita polarkiem w białe kropy. Niestety nie ma jej na stronie www. Teraz mają tam przeceny na wiosenne kurteczki, płaszczyki - warto zerknąć, bo jak potrzeba, to albo nie ma, albo zawrotne ceny. Nasza była za 80 zł i chyba wszystkie gdzieś w tych okolicach, a było sporo modeli do wyboru.

a to fotka nowej kurteczki, ma być na jesień, ale przez gumki w mankietach już teraz dobrze wygląda.
P1100480.jpg

no i tata kupił nowe buty (a raczej zasponsorował) bo jego zdaniem, te co ja kupiłam są za duże... hmm, a mają jakieś 0,7-1 cm luzu, więc tyle co trzeba.

No nic, kupiliśmy drugie, takie na styk, też primigi i nawet ten sam rozmiar, ale faktycznie mają wkładkę o jakies 0,4 cm mniej, a optycznie sporo mniejsze się wydają. Niestety cena juz nie była taka korzystna, ale jak tata taki cwany, to niech płaci;-) no i w sklepie już tak się nie wymądrzał...:cool2:
P1100479.jpg

ja przed wyjazdem dokonalam wielu zakupow

jesli chodzi o zabawki plazowe do wody, to polecam tego sprzedawce, naprawdę tanio

BASEN Basenik Dmuchany RYBKI 61x15cm INTEX 59409 (2278847723) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

kupilam tez jakeis koszulki w smyku przez internet, ale potm stwierdzilam, ze bez sensu, oddalam je i skusilam się na pakę z allegro

MAŁA MODNISIA ROZM 92-98 (2280545185) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

super ciuszki, rozkoszne sukienki icena zachwycająca.

i stwierdzam, ze moje dziecko ma wiecej fajnych letnich ciuchow, niz ja....:)

a ja się obudziłam z "ręką w nocniku"...28 stopni a my nie mamy nic na lato. Myślałam, że czas jeszcze...

tz. mam, ale takie bardziej "wyjściowe", a takich do "piachownicy" nie mamy...

w sumie to może jeszcze być chłodno w maju, no ale jak znów wypadnie taka temperatura, to cieńko

Czas na Szafce pobuszować. Zraz wypłata:-)

u nas hitem okazały się książeczki z krótkimi wierszykami - niektóre nadają sie do śpiewania, inne do pokazywania - wszystkie są ponadczasowe, znane nam z własnego dzieciństwa. Dla bardziej rozgadanych maluchów moga posłużyć do nauki recytowania na pamięć.
Mamy całą serię (4 książeczki) jest super, polecam dziewczyny:)

http://www.aksjomat.com/index.php?s=karta&id=1201

Dziewczyny, a jaki macie pomysl na prezent na drugie urodzinki?

Na pewno dziadkowie będą podpytywac (nawet wolalabym,zeby pytali, a nie wyskoczyli z czyms, co się nie przyda, lub wrecz uwazam, ze dziecko miec nie powinno: typu lalka barbie, czy rowerek, ktory kupili na wielkanoc i musieli oddac)

wydaje mi sie, ze Pola ma wszystko, co na tym etapie jest potrzebne- czyli zjezdzalnie, piaskownicę, konia bujanego.

rowerka na razie nie chcemy.

myslalam nad lozeczkiem turystycznym, ale chyba jednak go nie wykorzystamy. tam, gdize jezdzimy na wakacje, wypozyczają lozeczko bez problemu.

no i sama nie wiem, co jej kupic

reklama
Nef, świetne książeczki ma to wydawnictwo - własnie sporo zamówiłam, najbardziej mi sią potrzebne przed spaniem na wyciszenie - oglądamy sobie, Radek opowiada, trochę czytamy - a to wydawnictwo ma ciekawe pozycje :) Dzięki za podpowiedź :)

Do góry