reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

my zeszly rok mielismy taki weselny- 3 wesela. i w sumie powiem, ze bylam wsciekla, bo kasy poszlo full. tzn na jedno się naprawdę cieszylam, bo to moja bliska kolezanka byla.

ale ogolnie to jest chore, tak jak piszecie, obowiązują pewne "stawki" i trzeba zęby zagryzc i wysuplac kwotę.

kurcze, nie mogę spac. Obejrzalam film "Whistleblower" z Rachel Weisz, gorąco polecam. Na faktach i wstrzasający bardzo. Pokazuje cynizm UN, USA i wszystkich "misji pokojowych"

Teraz oglądam na youtubie wywiad z prawdziwą bohaterką tego filmu, naprawdę polecam gorąco (byl na canal plus film, moze beda powtarzac)

reklama
dla tutejszych stawki jakie "obowiazuja" w polsce na weselach,komuniach sa nie do pojecia.Mnie akurat na korzysc to nie wyszlo gdy bralam slub ha ha.No a przyjeciu pieniedzy od rodzicow moj calkowicie odmowil.

Spodziewlama sie dzis maila od zary ze moge odebrac zamowione rzeczy a tu nadal cisza...Czego bardzo u nich nie lubie to to wlasnie ze strasznie dlugo ta realizacja trwa.Mozna skrocic okres czekania ale kosztuje to jakies 8-9 euro.

skoro mowa o zakupach to mam nadzieje ze uda nam sie jutro kupic krolika maileg bo mam na niego faze:)

eijf, edytowałam poprzedni wpis i dodałam link do nexta ;)
Ja kupiłam tak:
822220.jpg805239.jpg823264.jpg
832404.jpg825157.jpg816665.jpg

:D:D:D

Ostatnia edycja:
Kropa-zajrze sobie pozniej.Wiem ze ludzie chwala nexta.Ja oprocz jednego body nigdy nic z tej firmy nie mialam.Ogolnie to mam gdzie kupowac ale zajrze sobie wieczorkiem.A jak z odsylaniem?

kropa fajne ubranka :tak:

marta
eijf
mnie te "stawki" weselne o tyle bardziej bolą, że po własnym weselu znam mniej więcej koszt na osobę i siłą rzeczy zaczęliśmy dawac więcej (tzn żebyśmy sie zwrócili + coś jeszcze zostało). No i w tym roku wesele szwaga, a pamiętam, że on jako świadek dał grubą kopertę i teraz nie ma że boli, trzeba sie zrewanżować:sorry2:

W Pl jest takie jakieś pojęcie, że wesele MUSI się zwrócić. A to nie prawda. Chcesz to robisz, nie chcesz - to nie robisz.

reklama
Nef-z takiego zalozenia wychodzi moj maz i od samego poczatku twierdzil ze robi dla nas i ze na nic nie liczy a jak mowilam od rodzicow wziac nie chcial i nie wzial.U nas w Pl utarlo sie ze czesto za slub placa rodzice.

Do góry