reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

reklama
a ja wczoraj miałam super udane zakupy, az muszę sie pochwalić!

Kupiłam po przecenie butki (baletki) primigi za całe 79zł!!! Są dużo ładniejsze od tych co wcześniej kupiłam z elefanten i 40 zł taniej, więc elefantkom podziękujemy, pójdę do deichmana oddać, bo na szczęście nie było pogody i cały czas leżą w kartoniku nieużywane:tak:
A na allegro sprawdzałam - nówki primigi są w okolicach 200 zł:-D

Chciałam zrobić fotkę tych bucików, ale M zabrał aparat do pracy :sorry:.

No i dla siebie zakupiłam sukienkę na wesele szwagra, a dodatkowo mam zamówione bolerko i druga sukienkę, bo nie było mojego rozmiaru, a potrzebuję jeszcze na poprawiny.

W sumie mamy w tym roku 3 wesela:baffled: Kurcze, od naszego weselicha była posucha, a teraz to chyba chcą żebysmy zbankrutowali. Umówili się, czy co:eek:

ja tez porobilam pare zakupow odkad wrocilam:
-kurtke dzinsowa ale nie ma juz na stronie
-kurtke "na codzien':) jacket with hood - Jackets - Baby girl (3-36 months) - Kids - ZARA Netherlands
-spodnice tulle and lace skirt - Skirts and shorts - Baby girl (3-36 months) - Kids - ZARA Netherlands
sweterek (rozowy.mial byc zielony ale na zywo ten pudrowy roz byl fajniejszy) FLORAL PATCH CARDIGAN - Cardigans and sweaters - Girl (2-14 years) - Kids - ZARA Netherlands

butow nadal szukam...
no i mam w koncu pare pomyslow na prezenty urodzinowe ale zobaczymy jak bedzie z realizacja bo przeciez chcielismy pojechac gdzies na 4 dni a to zas pare stow
w kazdym razie chcialabym kupic domek (mial byc pozniej ale planuje kupno krolikow maileg i bylby jak znalazl he he) poza tym ze znajoma stwierdzilysmy ze one dosyc ladnie sie bawia i nie niszcza Houten Kidkraft Savannah poppenhuis - Kinderopvang Speelgoed Webshop
w planie jest rowerek.najlepiej taki Loopfiets
no i kroliki/akcesoria maileg

eijf fajne zakupy, zwłaszca sweterek mi się podoba

ale domek dla lalek, to chyba za wczesnie. No bo co kupisz na 3, 4, 5 itd. urodziny?
Teraz na komunię wypadałoby kupić komputer, na 18-nastkę - samochód, świat zwariował:baffled: a gdzie czasy, kiedy dziecko cieszyło sie drobiazgami?

Ja raczej dam Gosi na urodziny właśnie jakiś drobiazg, jak coś jest potrzebne, to kupuję na bieżąco, bez okazji. Od "grubszych" prezentów, niech będą dziadkowie

nef-no mialam jej go wlasnie kupic na 3 lub 4 urodziny a teraz robic tekturowy:) ale jak zauwazyla znajoma one po prostu lubia sie takimi rzeczami juz teraz bawic,ukladaja lalki w prowizorycznych mebelkach,do lozeczka,do wozeczka itd itd wiec czemu nie?rower tez rownie dobrze moglby byc za rok czy dwa bo jeszcze sie najezdzi?kuchenka tez rownie dobrze moglaby pojawic sie w tym roku albo i pozniej.To wszystko zalezy od samego dziecka mysle?tak samo jak z koralikami chociazby:jedno bedzie nawlekalo juz teraz,inne za rok a jeszcze inne w ogole tego nie ruszy.to poki co pomysly sa
a na prezenty od innych to raczej nie mamy co liczyc.Tu zreszta nie daje sie "grubych" prezentow raczej.Jakby odwrotnie bo od tego sa rodzice.
No a komunii mala miec nie bedzie;)gdyby miala to komunijnymi prezentami w nl sa kredki,ksiazeczka itp.Nikomu do glowy by nie wpadlo kupic komputer,rower itd

No a komunii mala miec nie bedzie;)gdyby miala to komunijnymi prezentami w nl sa kredki,ksiazeczka itp.Nikomu do glowy by nie wpadlo kupic komputer,rower itd
no to tylko u nas robi się to chore:baffled:
tzn. nie neguję potrzeby posiadania przez dziecko komputera czy roweru, a tylko fakt bardzo drogich prezentów, bo na komunię prezenty powinny być symboliczne, no powiedzmy złoty medalik czy zegarek z dedykacją od najbliższych dopuszczam (choć też nie tanio);-)

joaszka nic nie mów, u nas 3 wesela tego lata, w tym wesele brata Mka, więc i koperta odpowiednio grubsza
już się zastanawiamy, czy z któregoś weselicha się nie wykręcić:cool2:

reklama
joaszka-ja to sie ciesze ze sie nigdy nie dalam wkrecic w bycie chrzestna...to w jaki sposob sie to w polsce odbywa i jakie sa oczekiwania,mija sie z celem

Do góry