reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

nef, nie sugeruj się za bardzo, bo podobno z wiekiem stopa wolniej rośnie :-) My na 19/20 nigdy nie kupowaliśmy butów, bo jak Radek zaczął stawać to już miał 21 :-D
eijf, to by się zgadzało, bo rozkładówka do numeru 21 bodajże jest co 0,5 cm, potem do 24 co 0,7 i dalej co 1 cm :-)

reklama
eijf ja nie lubię takich skarpet, bo moim zdaniem nóżka się w nich poci-ocieplają całą stopę, a jak sa buciki to izolują od dołu, a góra oddycha. Najlepsze sa po domu butki z decathlonu, kiedyś je polecałam.
Zimą miałyśmy szare, ale małej się teraz nie podobają i kupiłam różowe... poczatkowo było super, teraz znowu wydziwia... dziasiaj od rana chodzi po domu w kaloszach:eek:

butki mamy teraz takie
Decathlon - obuwie buty DOMYOS - Light baby shoe DOMYOS - do zabaw sportowych.

te decathlonowe są fajne, mialysmy takie mniejsze, chociaz Poli tez się noga pocila w nich, niestety

nie pocą sie zupelnie w tych paputkach, wiec polecam

potwierdzam - paputki ze skórki sa super na lato, gosia zdarła ich kilka par. Niestety raczkowanie dosyć je wykańczało.

a ja chciałam coś o rowerkach biegowych, ale nie takich tradycyjnych, ale 3-kołowych lub nawet 4-kołowych. To bardziej może jeździk.

Wypatrzyłam takie coś
KETTLER ROWEREK BIEGOWY SMOOVY 4KOLA + KASK (2208478344) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Jeździk Wutsch PUKY 4-kołowy - 4 kolory (2180036931) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

...ale jak poczytałam na amazonie, że dzieci zęby na tym straciły, to mi sie odechciało.

Są też składane 3-kołowe, ale tu problem, bo dosyć niskie...
QUICK SMART - SCUTTLE BUG JEŹDZIK 3 KOŁOWY +GRATIS (2224093811) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
JEŹDZIK 3-KOŁOWY s c o o t e r b u g RÓŻOWY ~SUPER (2210517446) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

ten drugi to ewidentna podróba pierwszego....ale za to 3 cm wyższy (jeśli chociaż opis jest rzetelny)

Może znacie coś innego w tym stylu?

ach i jeszcze mała recenzja jabłuszka z V-techu...

hmm... cos nie przemawia do mnie ( do Goski też) to jabłuszko
Jak dla mnie - od razu widać, że to zabawka dla starszych dzieci. Gośka chaotycznie coś tam poprzyciska i szybko się nudzi, bo jest tych przycisków za dużo, żeby załapała jakąś regułę.
Szczerze mówiąc, zawiedziona tez jestem tymi całymi trybami zabawy. Bo wg mnie tryb litery i alfabet to jedno i to samo (no chyba, ze mój egzemplarz jest wadliwy). Tryb głosy zwierzat jest wg mnie w złą stronę , bo najpierw jest odgłos (ja mam kłopot z domyśleniem się o jakie zwierzatko chodzi), a dziecko ma znaleźć przycisk. Z trybem zegar to w ogóle nie czaję o co chodzi. Bo nieważne na jaki tryb jest włączone, to jak porusze wskazówkę zegara, zabawka mnie pyta, o której godzinie karmiona jest np. hiena? Z trybem zoo tez chyba coś nie tak, tylko nie pamiętam co (chyba podobny do Quizu).

Przyznam się od razu, że nie czytałam instrukcji obsługi i tylko chwilę "pobawiłam się" tym jabłkiem, bo też całkowicie straciłam zainteresowanie...

Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam (kropa, gogana), ale ja wolę głupawe piosenki fp:-D

Co do jabłuszka... polezy, dojrzeje... zobaczymy;-)

Nef-taki rowerek jak ten 2 to ma kuzynka mojej.nic mi o wypadkach nie wiadomo.Moja tez na takim i innym (drewnianym) jezdzila.
mnie sie one wydaja dla mlodszego dziecka tzn tak od roku do..dwoch?ja planuje biegowy,dwukolowy chyba.
co do jabluszka to chyba sobie daruje.Zreszta nie jestem fanka takich zabawek.
Teraz mala wygrala naczynia drewniane i planuje kupic jej przy okazji cos niegrajacego,nieswiecacego.Widzialam tablice magnetyczna z literkami i mazakiem ktory mozna scierac albo lub oraz cos do nawlekania wlasnie

Ja też myślę o takiej tablicy. Chyba zamówienie u dziadków na 2 latka zrobimy:-DRowerek kupujemy, ale tradycyjny, 3 kłowy z pedałami. No i spacerówka parasolka. To już na dniach.

Poza tym wczoraj kupiłam płaszczyk na wiosnę, a właściwie 2. Licytowałam też inny, ale nie udało się. Nie mam nerwów, do tych licytacji i nie lubię czekać ,aż aukcja się skończy...Cały tydz. wyszukiwania itd. a potem albo się nie uda, albo cena za wysoka...

To moje nabytki

CUDO śliwkowy płaszczyk,bufki, roz. 86-92 idealny (2228094750) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

średnio tani i nie rewelacyjny, ale chcę coś na święta, a zbyt ciepło nie jest, więc chciałam taki flauszowy i coś w różu lub fiolecie. Szafkę przegrzebałam ale nic nie znalazłam. Trochę długi i wąski, ale mam nadzieję, że będzie fajnie leżał. I szkoda tylko, że pewnie na raz, no bo nie wiem, czy do jesieni dotrwa- z dł ok, ale rękawki i szerokość może trochę zabraknąć cm.

a ten taki bardziej na pełnię wiosny i może bardzie w stylu sportowym (cena też nie szałowa, ale był w opcji kup teraz)

PŁASZCZYK DZIEWCZĘCY"RESERVED"ROZ.92 (2232126375) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

wolałabym może różowy, bo do wszystkiego pasuje, ale Zuzi ładnie w zielonym i niebieskim, więc może coś dla odmiany? Czapkę już mamy, teraz tylko jakaś chustka/szal- już nawet coś tam w ReKids upatrzyłam, teraz tylko czekam na wypłatę.

No i butów nie mamy...A nie chce mi się szukać, mierzyć jak nie wiem co...No i muszę ze 2 pary, tj. jakieś sportowe do latania na co dzień i jakieś baleriny na tzw. wyjścia (choć nie wiem ile ich będzie, chyba tylko święta, a potem już zaraz lato). No i może jakieś trzewiki jeszcze? Kapci nie używamy.

Joaszka-ja taka wieksza tablice to na 2 lata a ta ktora teraz zamowie to taka mala bedzie,na kolana.
moim zdaniem inne kolory tez latwo kombinowac a wiosenno-letnia moda 2012 przyzwala na wszystko.Ja tam staram sie nie kupowac wiele rozowego.
kapci u nas tez brak:)

reklama
Joaszka, bardzo ladne plaszczyki. zwlaszcza ten zielony mi się podoba.

Osobiscie to zygam juz rózem i te kolory to mila odmiana:) i cena tez chyba nienajgorsza.

jak pogoda bedzie taka jak teraz, czyli zimowa, to my wystapimy pewnie w naszym jesiennym z coccodrillo. myslalam, ze go nie ponosi przed jesienia, ale jak rano jest 8 stopni to akurat.

zreszta się nie przejmuje za bardzo tymi swietami w sensie zakupow ubraniowych dla niej. cos ubierzemy i juz

Nef, zaden z tych pojazdow do mnie nie przemawia. Te rowerki do odpychania wydają mi się zbyt dzieciine dla dwulatka.

te dwa ostatnie wygladaja na bardzo niestabilne, na tych malutkich kolach.

ja raczej planuje dwa kolka bez pedalow, ale to pewnie w maju dopiero

Ostatnia edycja:
Do góry