reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

eijf nasza farma-nawlekanka jest z firmy Vilac. W sumie dobrze, że wymieniłam, bo tą można się bawić też w inscenizację wsi.

Ostatnio u nas zakupy bucikowe.
W deichamnie kupiłam butki do spódniczki i sandałki elefanten. Do tego piankowe klapki na basen typy crocsy.
W decathlonie kolejne butki typu goła stopa... (dalej jest problem z kapciami, bo nie chce nosić).
No i ostatnio były trampki befado... i tak sporo kasy poszło na te buciki:baffled:

reklama
Nef, tez Poli mierxzylam i 22 byly za duze, a 21 na teraz (a to bylo 2 tyg temu), wiec nie kupilam.

Pola teraz ma nogę miedzy 21 i 22 i wszystkie buty kupilam 22 dlatego, bo ma trochę wolnego, a w za duzych czlapala i sie potykala. wiec do lata pewnie dotrwaja, a na jesien jakies inne beda znowu:baffled: co do sandalow, to zobaczymy

tez parzylam na te niby crocsy i sie zastanawialam nad nimi. jak sobie Gosia w nich radzi? moze tez jeszcze jej dokupię...

U nas rozmiar 21 lub 22 ale raczej 22 chyba ze to pierwsze wypada na wieksze jak np w conversach.Mala na szczescie akceptuje wszystkie buty.W zwiazku z nowym sezonem (wiosna) i wakacjami (lato) kupilam 5 par ostatnio...dwie pary trampek;jedne niskie z gumka (super latwe ),drugie wysokie.Poza tym sandaly dwie pary (pewnie w lecie za male beda te jedne) i jakies plastikowe ale nie lubie ich uzywac.

No a w chwili kiedy to pisze mala wyprobowuje moje klapki:)

24 i 25??to juz nawet nie 23?a ile cm stope ma?no ale on facet,niech mojej ta stopa az tak nie rosnie;)

reklama
marta moja Gosia ma w elefantach zimowych i wiosennych r.22, ale te balerinki faktycznie jakieś ciut większe i jak założyłam w domu do rajtuzek, to nie podobało mi się jak Gosia człapie... włłasnie jak w za dużych butach. No a w sklepie były spodnie i tak dobrze tego nie widziałam.
Ale, że już kupiłam, to poczekam aż zrobi sie cieplej i jeśli nadal będą za duże, to oddam i kupię coś innego nie-elefantowego:tak:
A zakupiłam już teraz, bo już nie ma rozmiarów i musiałam specjalnie jechać do CH na uboczu.

Jakaś masakra z rozmiarami w tym deichmanie, wysokie botki jesienno-zimowe cudem kupiła moja mama w odpowiednim rozmiarze i to nie czekając na ocieplenie, ale już na samą wieść, że wiosna idzie:baffled:
Teraz ani kapci nie ma żadnych, ani przejściowych bucików :wściekła/y:

a te niby crocsy super - Gosia takimi małymi kroczkami drepta i ma wielka radochę. Przez chwile myslałam, ze to one nam będą robiły za kapcie (bo moje dziecko żadnych butów/kapci nie chce w domu włożyć)
Może jutro albo pojutrze wybierzemy się na basen zeby wypróbować w akcji:tak:

kropa Gosia zeszłego lata miała bodaj 18/19/20...
ale dzięki za podpowiedź, już wiem jaki rozmiar buta będzie miała Gośka za rok!:-D

eijf to wszystko sie zgadza, bo rozmiarówka dziecięca jest co 0,5 cm

Do góry