reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

kropa kurtka śliczna i super cena!
ja bardzo lubię tą markę, ona jest z tesco, ale to są ciuszki bardzo dobrej jakości i nieraz drogie (i zupełnie nie marketowe).
Polecam zerkać do tesco w okresie wyprzedazowymi, mozna naprawde sliczne ciuszki wychaczyć i w dobrej cenie.

A my dzisiaj zakupy, bo Gosia powyrastała z bucików, jedne kupiła babcia, ale brakło mi fajnych kapci, takich nie za ciepłych, bo u nas gorąco. Niby mam paputki i trampki z decathlonu i jeszcze cieplejsze kapcie, ale wg mojej gosi "nie ma się w co ubrać":-D i rano skończyło się na grubych skarpetach, bo zadnych kapci nie dała sobie założyć

kupiłyśmy w końcu takie
Befado - Sklep internetowy
wybrane wspólnie, więc mam nadzieję, że panienka zechce je zakładać
trochę luźne, bo Gosia ma waską stópkę, ale pomyślałam sobie, że może to lepiej, bo nóżka nie będzie się pocić, a rzep dobrze trzyma nóżkę w kostce.

Z dzisiejszych zakupów jeszcze przewlekanka, taką
dsc_0902209492879.jpg
nowa kolorowanka, kubeczki do picia (stare się zużyły), opaskę na uszy i cieniutką bawełnianą chustę na rzep pod szyje- z tego jestem bardzo zadowolona.

Zakupy sie udały, spacer też -chociaż na koniec musiałam nieść małęgo spacerowicza. Ale jak za pół godz. wychodziłyśmy znowu, to cudem udało mi się włożyć do wózka.:-D

reklama
kropa-kurcze wy jak zwykle z wyprzedzeniem ale rozumiem bo zakup po atrakcyjnej cenie!kurteczka fajna,moja miala podobna na jesien/zime

nef-moja po domu to tylko w takich wlasnie grubszych antyposlizgowych skarpetach.
w tym mc kupilam chyba 4 czy 5 par butow ale to z powodu wakacji.obawiam sie ze sandalki latem beda juz za male ale pozyjemy zobaczymy.
Na wiosne poki co ma 2 pary trampek ale po powrocie planuje kupic jakies polbuciki z lepiej wyprofilowana wkladka i cos do sukienek choc od bedy chyba moge zakladac do tych sandaly z pieta rajtuzy (?).Przynajmniej nie bedzie mi tak szkoda jesli latem okaza sie za male.

Fajna abawka do nawlekania a chuste malej to i ja znalezc musze!

Kropa, śliczna kurteczka! a cena to juz w ogole rewelacyjna!!

ja wylicytowalam dzisiaj ocieplacz, tez za dobrą cenę- cale 6,50:)kamizelka cudo jak nowa okazja!!! (2206768494) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Nef, my mielismy takie paputki z befado i u nas się niestety nie sprawdzily- Poli noga latala w nich, strasznie się tez pocila.

Po domu kupilam jej paputki, parę postów wczesniej pisalam (paputki.pl), ze skory, akurat na lato jak znalazl.

dzieci sąsiedzkie noszą z befado sandalki i nei narzekają- moze to lepsze wyjscie bo jest wieksza wentylacja i lepiej trzymają?

Ostatnia edycja:
nef, miałaś rację co do trampkow Befado, u nas też za szerokie :( Za to kapcie Radek nosił bez problemu :) A ta przewlwkanka to nie ma małych elementów? Kupowałam niedawno coś podobnego swojej chrzesnicy i Radek nie umiał się tym bawić...

eijf, nie tak bardzo na wyrost, bo kurtka na 92 jest na Radka tylko - tylko, więc podejrzewam, że będzie nawet już teraz dobra :-)

marta, fajny bezrękawnik, cena też super :-) My mamy podobny, zakładamy czasem na grubszą bluzę dresowa :-)

marta u nas też luźno z przodu, ale rzep mocno zaciagniety, więc w kostce dobrze trzyma. Tak sobie pomyślałam, że przez ten luz, może nóżka się tak nie spoci. No i mają dziurki w podeszwie.
Wczesniej miałam trampki z coccodrillo idealnie dopasowane i też się stopa pociła, ale używałam, bo Gosia lubi sobie pozmieniać buciki. Poza tym w cdrl jest tylko jeden model co pasuje i musiałabym trzeci raz identyczne trampki kupić.
W sumie, to miałam ochotę na trampkowate sandałki befado, ale nie było, a ja potrzebowałam na gwałt.

Mam takie kapcie w stylu paputków, wczesniej nosiła chętnie, teraz nie chce założyć. Latem są naprawdę super, nózka w ogóle się nie poci, bedziesz zadowolona. Tylko jak zimno, to wydają mi się za chłodne.

kamizelka fajna, a next, to na pewno też super jakość

eijf jak bedziesz w polsce, to zajrzyj sobie do Askotu (centrum handlowe dla dzieci), tam mają m.in. fantastyczne czapki i naprawdę duży wybór + dodatki typu szaliki, chustki, opaski, rekawiczki, w zalezności od sezonu. Askoty sa na sztabowej, braniborskiej i zakrzowskiej. Wiem co mówię, bo mam czapko-manię;-)

kropa dosyć duże te elementy, ale jak dziecko bierze coś do buzi, to pewnie dałoby się połknąć. Ale ja nie mam obaw, bo moja od dawna już nie pcha niczego do paszczy.
Jedyny mankament (moim zdaniem), to otwory powinny być znacznie większe od igły, bo wtedy wygodniej by się nabijało. Dziś nie miałyśmy okazji za dużo się tym pobawić, ale dam znać, czy trafiona zabawka.
No i zabawka taka dosyć "babska" więc się nie dziwię, że nie w stylu Radzia:tak:

Ostatnia edycja:
kropa-nie zwrocilam uwagi na rozmiar.Sugerowalam sie tym ze napisalas "na jesien":) 92 to rzeczywiscie juz na teraz

nef-ja mysle ze mojej malej takie nawlekanie baardzo by podeszlo.Tak w ogole to przypomnialam sobie ze nic nie kupilam do samolotu...

marta-ja tez mam dla malej taki bezrekawnik.Rzadko go nosi ale akurat na jutro przygotowalam.A nie za szeroki on?bo pachy w opisie to chyba od jednej do drugiej mierzone?

Ostatnia edycja:
kropa-jak dla mnie to te jedne korale bardzo podobne do drugich tylko rozowego brak;) No ale poczekaj,wyciagnij za jakis czas i kto wie?
Rozmiar rozmiarowi nie rowny.Mialam tunike na 92 ktora za mala byla a mam ubrania na 86 ktore jeszcze z powodzeniem nosi

no a my idziemy wymienić tą nawlekankę, bo wkurzają mnie te za ciasne otworki
idea zabawki jest super, myślę eijf, że twojej małej by się bardzo spodobało, zwłaszcza jeżeli lubi celowac kluczami do dziurki, bądz inne tego typu zabawy:-D

na oko wybrałam taką
dsc_0930.jpg
duzo mniej elementów, ale większe i mam nadzieję, że dużo lepiej bedzie się nawlekać. No i mogą służyć jako figurki do zabawy w wieś:)
no ale 1/3 ceny muszę dopłącić:baffled: ale lepiej dopłcić, niż mieć coś nietrafionego:sorry:

chyba znowu spróbujemy bez wózka iść na ten spacer... mam nadzieję, że znowu nie będe musiała jej nieść spowrotem. wczoraj zeszło nam 2 godz...

reklama
nef-poszukam czegos podobnego po powrocie.
mnie tez schodzi teraz jak gdzies idziemy,np do sklepu.tu przystanie,tam sie zapatrzy,tu sie drazni ze nie pojdzie i tak godzinka za nami;)

Do góry