reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

skrzat-nie,nie sadze ze rowerzystow trzeba sie tu bac:)kazdy ma swoje sciezki,kazdy ma swoje swiatla (osobne samochod,osobne rower i osobne pieszy) choc w duzych miastach typu amsterdam wyglada to nieco inaczej.No ale w kazdym innym miejscu jest raczej spokoj.
ja wozilam dzieciaki latami,i z przodu i z tylu no i jak mowilam kwestia upodobania ale nie posadzilabym dziecka do roku z tylu.Po prostu nie wyobrazam sobie moc go nie widziec a takie dzieci potrafia regularnie zasnac na rowerze.Poza tym jak mowilam nie chcialabym tracic tego rewelacyjnego kontaktu jaki jest gdy maluch siedzi przy kierownicy:)
Ja zamierzam wozic mala z przodu jeszcze z rok mysle.Gdybym jednak musiala decyzodwac sie na kupno w tym momencie i na jedno krzeselko to pewnie bralabym to do tylu bo wiadomo ze z tego przedniego dziecko szybciej wyrosnie

reklama
Eijf trochę z przekomarzaniem a otych rowerzystach, jak byłam w Amsterdamie to rowerzyści byli wszędzie, przed tramwajem wśród pieszych, gdzie się człowiek nie obrócił, więc dla turysty nieprzyzwyczajonego i nie znającego ścieżek etc jest "niebezpiecznie" ale z uśmiechem:) Pewnie w małych miejscowościach jest inaczej!
Kropa na fajne te rowerki z tymi centralnymi pedałami, ale dla mnie szkoda kasy na rok:( Wolałabym ten biegowy ale musimy jechać z Basią i zobaczyć jak sobie poradzi:) Puki co na fali jest jeżdzik zyrafa u nas - zajebisty i jestem mega wdzięczna że go wypatrzyłam, bo u znajomych basia probowała na autku się odpychać i kaszana, za szerokie siedzisko i za szeroki rozstaw nóg dla niej (zawsze mi sie to wydawało niewygodne dla dziecka) ale po Basi widzialam, że żyrafa pod tym względem jest super:)

A jak to krzeselko z decathlonu się sprawdza? jak sę montuje? na bagazniku?

poki co to nie mam bagaznika nawet, muszę rower wyposazyc:)

dzisiaj przyszly paputki dla POli. Jakos ciagle bylam niezadowolona z jej paputkow, befado obcieralo jej duze paluchy i w ogole jakos strasznie jej się nogi pocily.

WIęc zamowilam paputki z paputki.pl. bardzo fajne są
Paputki dla dzieci, sk

Marta żeby odpowiedziec przesukałam cała strone decathlonu i jeszcze dr googla, ale nie znalazlam fotelika. A widzialam go ostatnio w decathlonie. Generalnie jest grafitowy z czerwona wysciółką. Montowany na rurę podsiodłową. A dokładnie montujesz taki klips i do tego potem fotelik, tak jakby fotelik miał bagażnik. I potem zdjemujesz tylko fotelik a ten klips cały czas masz!
Uwaga mąż znalazł instrukcję wiec jest i link:D Fotelik Hamax Smiley 2012 czasem można na facetów liczyć:) Teraz sobie spokojnie doczytasz, ale bagaznik potrzebny nie jest, a jedynie mocna opona:) Bo to duże obciążenie dla roweru i tylnego koła (wiec dobrze by nie miało np. małej ilośći szprych)
Mam nadzieję że pomogliśmy:D

skrzat, super, dzięki za info!!

Chyba tego hamaxa widzielismy wlasnie wczoraj.

Ja nie będę zadnego super drogiego modelu kupowac, bo nie wiem, jak czesto bedę korzystac z niego. wiec sredniej klasy wystarczy

odnosnie paputkow, to czytam sobie wlasnie pudelka(haha) i widzę bardzo podobne u coreczki Heidi Klum
butki.jpg

Ostatnia edycja:
A jak to krzeselko z decathlonu się sprawdza? jak sę montuje? na bagazniku?

poki co to nie mam bagaznika nawet, muszę rower wyposazyc:)

dzisiaj przyszly paputki dla POli. Jakos ciagle bylam niezadowolona z jej paputkow, befado obcieralo jej duze paluchy i w ogole jakos strasznie jej się nogi pocily.

WIęc zamowilam paputki z paputki.pl. bardzo fajne są
Paputki dla dzieci, sk

marta, Radek śmigał w paputkach od kiedy zaczął wstawać na nogi :) Są świetne, ale jeśli masz w domu terakotę, to się nie sprawdzą - po jakimś czasie są śliskie jak cholera :( Dlatego po tym, jak Radek wyrżnął mi się w kuchni z rozpędu i grzmotnął czerepem o schody na górę, przerzuciliśmy się na Decathlonowe i są rewelacyjne. Z paputkami ostatnio też mieliśmy problem z rozmiarem, M już za małe, L jeszcze duże i przydeptywał piętę, w efekcie czego przetarła się w miesiąc :(

Tu możesz podejrzeć Radka w pierwszych paputkach:
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=oPf-oSLwdfI

i tu w kolejnych, granatowych z misiem:
http://www.youtube.com/watch?v=xmdagk2hGA8
Ostatnio mieliśmy brązowe z owieczką ;) Radek je uwielbiał, ale niestety było niebezpiecznie :(

Ostatnia edycja:
kropa-co tam paputki,swietna choreografia;) ale to juz kiedys mowilam

a co do paputkow to cos w rodzaju kapci tak?u nas chyba tez tego pelno ale nigdy nie przetestowalam.Mala w domu chodzi w dosyc grubych skarpetach antyposlizgowych

Kropa Ale tancerz:) Czad! a jakie to są te decathlonowe?
Te ze zwierzaki ze skórki super słodkie, ale cena to już raczej ciut gorzka, chociaż na allegro 40 zł to prawie jak befado, a pewnie dziecku lżej by w nich było!:p
Marta a jaki rozmiar wzięłaś dla Poli? I można je gdzieś na żywo przymierzyć?
Tu troche opini znalazłam http://www.bangla.pl/odziez-obuwie/dla-dzieci/obuwie-domowe-c181.htm

Ostatnia edycja:
reklama
Te z decathlonu tez mielismy, fajne byly. TYlko niestety wyrosla i teraz rozmiaru nie widzialam

te paputki przez net kupilam, ze sklepu BOBAJ, chyba wlasnie ponizej 40 zl byly.

My mamy plytki skliwione i parkiety i mysle, ze bedzie ok. Pola bardzo w nich zadowolona. Nie wiem, mi to befado zupelnie nie podeszlo, ale wiem, ze ludzie mają i są zadowoleni

aha, wzielam rozmiar L, bo buty kupowalam na 22 juz. (L to 18 do 24 miesiecy)

Do góry