reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

marta-w takim razie chyba wezme L zarowno gory jak i dolu:) ten czerwony zestaw
co do ubran to wielokrotnie slysze ze wygoda i wygoda ale kto powiedzial ze dziecku nie jest w takich ubraniach wygodnie?przeciez nawet ten dzins ktory jej kupilam to zaden dzins;mega miekki material,cienki .no naprawde jak ktoras bedzie w tej zarze skoro o niej mowimy to niech dotknie chocby te spodnie pedal-pusher jeans - Skirts and shorts - Baby girl (3-36 months) - Kids - ZARA Poland i powie ze w nich moze byc niewygodnie.
No ale co kto lubi.Zreszta moje dziecko to strojnisia i ma nieziemska cierpliwosc do przymierzania i przebierania.dzis przyszla kuzynka a ja akurat przymierzalam pare letnich rzeczy i co chwile sciagalam i zakladalam a to dziecko bardzo ochoczo:)
co do butow to warto inwestowac choc sama niejednokrotnie przeklinam ceny butow szczegolnie ze nie chce by pomykala w jednych.Dzis szwagierka byla u lekarza i przy okazji spytala czy jej mala nie ma jakiejs wady bo juz od dawna widzimy ze zaciaga troche nozka.No i rzeczywiscie cos ma choc za wczesnie na konkrety.Lekarz kazal poki co dbac o to by mala miala porzadne buty i najlepiej z takim uwypukleniem przy wkladce

a jeszcze co do wygody to przypomniala mi sie taka scenka.Szwagierka byla w polsce na imprezie u rodziny.Jej mala ubrana w rajtuzki i sukieneczke.byla to wiotka,szeroka sukienko-tunika z naprawde miekkiego materialu,cienkiego na dodatek (jak kogos interesuja szczegoly to to widac ja u kuzynki mojej na zdjeciach z imprezy z okazji roczku:) taka w truskawki).No i mala smigala w niej,bawila sie ale w domu bylo goraco wiec w pewnym momencie szwagierka sciagnela kiece (choc to taka bez rekawow byla) a mala zostala w rajtuzach i body.Od innej kobiety z rodziny uslyszala "no nareszcie !teraz bedzie jej wygodnie...."

Ostatnia edycja:
reklama
marta ten dział biblioteki dla dzieci nazywa się "biblioteka safarii", a zajęcia "biblioteka maluszka"
bardzo fajne babki prowadzą i jest zupełnie za free, nawet jak ktoś ma dalej, to myslę, ze warto, a ja mam jakieś 200-300m. To na Krzykach.

Kropa NO widzisz, to ja jak zwykle przeplacilam. Na dodatek kupialm mega drogą torbę tam (nawet nie podam linka ktora, tak mi wstyd!)

ale troba jest swietna, nie dosc, ze wszystko dla Poli tam wchodzi, to takze moje dokumenty itp, wszyskto wygodnie się z niej wyjmuje, wiec nie zaluję:) i przyda się na wakacje. I w ogoel na nasze wspolne wyjscia, latwiej mi się zorganizowac i wygodniej wszystko zapakowac.

Nef, nie pamietam, jak się nazywa ta dzielnica, gdzie moja kumpela meiszka. ale fajnie, ze cos takiego masz.

Nasze spotkania maluchowe są za 12 zł, wiec tyle mogę wydac:) (patrząc na to, ile kasy ostatnio przepuszczam to naprawdę neiwiele:) W ogole to chyba neiwiele, rozmawialam z kolezanką z pracy, ze ona placila 45 zl za godzine w klubie malucha, na dodatek jej dziecko przez polowę spotkania plakalo, ze chce isc do domu. WIec ona byla mega wkurzona i zostala do konca. ale wiecej się tam nie pojawila:)

Wydaje mi sie, ze teraz jest dorby wiek na socjalizowanie naszych dzieci, potrafią juz się bardziej razem bawic. Po Poli widze, ze uwielbia towarzystwo innych dzieciaczkow. Gdybym mieszkala w bloku, gdzie ejst ich pelno i jest blisko plac zabaw, pewnie bym nie myslala o zadnych specjalnych zajeciach, ale na naszym zadupiu dzieci nie ma zbyt duzo. dlatego mysle,z e to fajny pomysl

Ostatnia edycja:
Kropa
torba to ju ju be tween. Cena moim zdaniem obłedna, ale torba fantastyczna.

jest wielkosci sredniej torebki damskiej. ma wiele przegrodek, na pieluszki, sloiczki, przegrodke dla mamy. spokojnie siebie i POlę tam pakuje, lącznie z butelką i kubkiem niekapkiem oraz zapasowym body czy spodniami. wyjscia staly się o wiele przyjemniejsze.

reklama
Do góry