reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

Marta-ja mialam kupic taka ukladanke w ktorej ubiera sie misia ale poki co dosyc drewna nakupilam:)
U mnie nadal plyny w szafce na dole ale ona nie pozostaje bez opieki.dol mam caly otwarty.

W ndz (choc mikolaj u nas w pn) otwieramy pierwszy prezent:)

reklama
A ja jestem wyrodna matka i na Mikołajki nic nie kupuję. I tak nie mam kasy, to raz. A dwa, że i tak już mnie wkurza, że ona niczym się dłużej niż 5 min. nie pobawi, tylko wszystko porozwalane po całym domu:angry: I tak woli gazety, długopisy itp.

Dostanie dopiero pod choinkę i najprawdopodobniej ten laptop ze świnką od wujka, a od nas maskotkę Myszki Minie (bo uwielbia tą postać) oraz zestaw talerzy i kubków i innego ustrojstwa (zabawkowe oczywiście), ale też pewnie jakieś z marketu a nie firmówki, bo i tak znając życie to to w mig poniszczy (uwielbia rzucać zabawkami). Plastik to plastik i nie sądzę, że gdyby to było plastikowe ustojstwo np z FP to był dłużej przetrwało niż zwykłe

eijf jak to się mówi, wypadki chodzą po ludziach. Nawet jak będziesz świetnie dziecko pilnować, to zawsze może się coś zdarzyć...
joaszka zdecydowanie fisherowy plastik potrafi dużo więcej wytrzymać :-D

eijf jak to się mówi, wypadki chodzą po ludziach. Nawet jak będziesz świetnie dziecko pilnować, to zawsze może się coś zdarzyć...
joaszka zdecydowanie fisherowy plastik potrafi dużo więcej wytrzymać :-D

jak mam wydać 100 zł na jakieś tam talerzyki i kubki, nawet jak by miały wytrzymać odrobinę dłużej niż inne, to wolę wydać 20 zł :-)

a co do tych chemikaliów i innych- ja naprawdę nie mam gdzie tego chować. mieszkanie wynajmowane i tak urządzone, że całe 2 szafki w łazience. to co ręczniki mam na podłogę wywalić?
w kuchni też kretyńsko urządzone, a poza tym Zuzia i tak już blokady szuflad rozpracowała. a wszystkie szuflady i szafki są na dole. górnych nie ma w ogóle...
i nawet drzwi do kuchni nie ma.

Bez przesady. te kubeczki i talerzyki to tak samo się z FP rozpadną jak i inne. Takie Garnuszki czy tam laptopy to może i tak, ale jakiś talerzyk i kubeczek to taki sam plastik. jak ma pęknąć i tak pęknie. Jak kogoś stać to niech kupuje FP...

Ostatnia edycja:
na pewno fp wytrzymuje dłużej niż zainteresowanie dziecka:-D

ja na mikołaja chyba dam tylko te warzywa z ikei

wczoraj kupiłam małej w sklepie stacjonarnym puzzle, ale je wymacała, więc dostała do zabawy od razu. Chyba są jeszcze za trudne (mają 7 klocków), woli je wyciagać, niż wkładać. Zresztą wkładanie tylko przy mojej pomocy.
UKŁADANKA DREWNIANA - PUZZLE - DINOZAURY 53043 (1957179434) - Aukcje internetowe Allegro
zapłaciłam mniej niż na allegro, ale był mały wybór, chyba przez zbliżającego się mikołaja

sasanka, u nas ten odkurzacz by się nie sprawdził - KONIECZNIE musi mieć rurę. Taki to dla Radka zwykły pchacz byłby...

Tu dowód ;) :

27112011008.jpg

Ostatnia edycja:
Joaszka-ja tez nie szaleje z mikolajem.mam w planie dac tylko jeden prezent,max dwa gdyby laptop nie wzbudzal zaonteresowania.Reszte chowam na swieta bo mi na nich bardziej zalezy no i przeciez to dziecko i tak nie wie o co chodzi.
Tez myslalam o kubeczkach i czajniczku i przypadkowo akurat z fp bo mi sie spodobal zestaw ale tez sie zastanawiam czy nie lepiej jakies proste,nie grajace itd.Mialaby na dluzej.swoja droga nie rozumiem tego szalu wokol fp.Ja ogolnie w ogole nie jestem fanka plastiku.Wiem ze mozna kupic badziew ale nie wierze ze tansze zabawki sie nie sprawdza!kup smialo à mala i tak bedzie zadowolona!

Tweenie-no lepiej nie kusić losu ale mała na szczęście nie otwiera fanatycznie tych szafek.robi to w konkretnym celu.no i jak mówiła nie zostaje sama a już na pewno na długo

reklama
joaszka-przypomnialo mi sie co do myszki.Moja w zasadzie nie ma wielu maskotek ale kiedys poprosilam kogos o myszke minnie bo zobaczylam u kogos i strasznie mi sie spodobala a znajoma akurat jechala do disneylandu.No i w pewnym momencie kladlam jej ta myszke do lozeczka.myslalam ze sobie tam lezy ale wielokrotnie podpatrzylam ze mala bardzo sie do niej przytula jak zasypia a czasami trzyma za reke.slodkie to:)

Do góry