reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

sasanka psów na allegro jest od cholery, ceny od ok 90 do 290 :baffled: Wpisz sobie pies interaktywny i jest w czym wybierać.
Takie funkcje, tj. cyferki, kształty ma też garnuszek. tak zrobisz, jak uważasz, ale moim zdaniem za tą kasę można kupić fajniejszą zabawkę, jakiej Mała jeszcze nie zna, a nie kolejny zagracacz pokoju :laugh2:
Mnie się też bardzo podoba cyrk z little people fp.

reklama
tweenie, odkurzacz podobny do tego:Bardzo duży odkurzacz ze światełkami i dźwiękiem
Identycznego nie znajduję, ale ma fajną rurę, włącznik, szumi, ma wyjmowany zbiorniczek na śmieci i w ogóle moje dziecko cały dzień sprząta ;)
sasanka, o macie myślałam takiej, w wersji dla dziewczynek:
Mata wodna Ksiezniczki Aquadraw DISNEY Tomy Super (1953149811) - Aukcje internetowe Allegro
i dla chłopców:
TOMY DISNEY MATA WODNA TOT STORY 3 + 2 FIGURKI (1937162769) - Aukcje internetowe Allegro
lub:
TOMY MATA WODNA *CARS - AUTA* DISNEY *MAXI DUŻA* (1941068411) - Aukcje internetowe Allegro

Z tym laptopem to jest tak, że myślę że teraz na naciskanie i piosenki są już za mali, a na naukę kształtów, kolorów i angielskiego jeszcze za małe... Bo ogólnie to fajny jest, ale myślę, że tak jest teraz z każdym laptopem dla dzieci :)

Ja też myślę o interaktywnym piesku. No i jeszcze o czymś kreatywnym, jakieś pierwsze puzzle, układanki itp.

sasanka a może na następne święta kupić już porządnego laptopa? Tzn. teraz sobie powciska i jej się znudzi, a za rok byłaby to całkiem nowa zabawka i pewnie spełniałby swoją funkcję.
Wydaje mi się, że ten pierwszy piesek będzie lepszy. Uważam, że nie warto kupować zabawek nieodpowiednich dla wieku, kasa wydana, a dziecko nie potrafi do końca wykorzystać zabawki.
kropa z puzzlami poczekam na dzień dziecka. Mam już upatrzone :)
ja jeszcze wpisałam taką pokojową trampolinę dla malucha, może Ola przestanie skakać po wszystkich innych dziwnych przedmiotach. O ile w ogóle, coś z tej listy dostanie ;)

Klikam z telefonu ale za duzo linkow wiec pozniej na spokojnie sobie przejrze jak mala bedzie spala i dodam swoje trzy grosze.

Poki co z tego co zapamietalam to ja kupuje zabawki lekko na wyrost bo wielokrotnie potwierdzilo mi sie ze mala jest na nie gotowa mimo ze do wieku zalecanego brakuje powiedzmy pare mc.Tak bylo np z kuchenka.Najpierw planowalam jej kupic na drugie urodziny i zastanawialam sie czy nie za wczesnie à potem zobaczylam ja bawiaca sie i mieszajaca w garach.Po prostu nasladuje nas.Kiedy mnie nie ma w domu to moj sadza ja kolO siebie jak gotuje i np kroi à ona mu pomaga,wrzuca do gara itd.
Dlatego teraz dostanie kuchenke.Mnie zalezalo na dosyc prostej ,nie za malej ale tez nie za wielkiej i osobiscie wybralam taka keukentje janod | ilovespeelgoed.nl
Do tego skrzynka z drewnianymi warzywami kistje met groenten janod | ilovespeelgoed.nl (warzywa beda tez dla kuzynki)
No i pozostajac przy drewnie kupilam jedzenie ktore mozna "kroic" i lepic na rzepy egmont toys brood ei - Google zoeken

Dostanie tez laptopa z teletubisiami.ma duzo funkcji i moze à raczej na pewno na niektore jest za mala jak np na literki ktore sie wyswietlaja na ekranie ale i tak na pewno bedzie miala co robic.

Z prezentow ktore chce jeszcze kupic to odkurzacz lub cos ze zwierzatkami,jakas farme

Co do pieskow czy innych zwierzatek to coz mamy dwa prawdziwe koty à jeden z nich chetnie bawi sie z mala à ona go glaszcze:)albo za NIM gania

Ostatnio kupilam koszyk piknikowy fp Fisher Price Picknick Set Vormen NL jest fajny i mala bez problemu wrzuca klocki w odpowiednie otwory tylko z serduszkiem ma czasem problemy.poza tym pioseneczki i takie tam ma.moglabym sie przyczepic do paru rzeczy ale ogolnie jest fajny.Polecam tez czajniczek i filizanki z tej samej serii

Jesli chodzi o puzle to my mamy drewniane (takie ktore trzeba wlozyc w odpowiedni ksztalt).mala sobie radzi ale to zalezy od tego jak skomplikowany jest Dany ksztalt.

sasanko, napisałam ci o laptopie, jeśli chcesz koniecznie laptopa to ten jest ok. Wydaje mi się jednak, że jeśli nie kupiłaś do tej pory, to spokojnie może poczekać do lata, jak już dziecko będzie zaczynało kumać kształty i kolory. Radek dostał go na roczek i fajnie się nim bawił, wiskając klawisze i słuchając dźwięków. Teraz takie wciskanie już go nudzi, a jeszcze nie rozumie tego, co ten laptop do niego gada :) Tak sobie myślę, że go schowam i wyjmę za jakieś pół roku :)

kropa-nie wiem o co dokladnie chodzi z tymi ksztaltami ale one juz zaczynaja kumac ksztalty.Jak mowilam mamy zabawke z 4 roznymi otworami tzn o roznych ksztaltach i moja bez problemu wrzuca w odpowiednie.Puzle tez zaczyna ukladac,choc tu akurat zalezy jakie.te mniejsze o mniej skomplikowanych ksztaltach wychodza lepiej inne gorzej

eijf, owszem, kumają już gdzie co wrzucić, ale laptop nazywa kształty, a do nazywania jeszcze trochę wody upłynie :) To, ze wrzuca kwadrat w kwadrat nie znaczy, że wie, że to się "kwadrat" nazywa :) Teraz właśnie u nas w użyciu są wszelkie sortery, bo powoli Radek kuma co w którą dziurę - ostatnio wrzucił do wiaderka z sorterem 50 klocków ;) Ten laptop Fp wymienia litery, kształty, cyfry, kolory, podaje kierunki (np. "strzałka w prawo") i coś tam nadaje po angielsku itp., ale Radek tego jeszcze nie rozumie i nie chciałabym, żeby mu się "opatrzył", zanim zakuma o co biega:)

kropa-aha wiec o to chodzi.
usmialam sie swoja droga z tymi ksztaltami bo mala wrzuca kolko w kolko,kwadrat w kwadrat i trojkat w trojkat ale z tym serduszkiem robi mi na zlosc i upiera sie przy swoim bo wciska go po prostu w kwadrat ale ukladajac tak ze przelezie.Pokazuje "wrzuc tu" a ona "nie" i wrzuca w kwadrat tym waskim koncem do jednego z rogow kwadrata:) ona wie lepiej..

co do linkow to nie bede sie rozpisywac bo juz wymienilyscie uwagi a ja sie z nimi zgadzam.nad domkiem puchatka sama sie zastanawialam ale w rezultacie kupilam poki co same klocki do skladania na siebie.puchatka tez ammy tyle ze bez domku.

laptop jak mowilam nawet nie przetestowalam ale powinien byc ok bo nie jest za "dziecinny" ale 1,5 roczne dziecko bedzie mialo co nim robic.Ogolnie jednak nie jestem fanka takich zabawek.kupilam po prostu dla urozmaicenia te dwie zreczy z plastiku.
kuchenke wypralabym jak to nazwala tweenie "powazniejsza":)

reklama
Do góry