reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

marta-ja nigdy nie wiem o co z tym alegro chodzi:sorry: cala pake za ile kupilas?

ja teraz swiateczne rzeczy kupuje.wczoraj kiece Name It feestjurk (va. 74) (G27-W12F/fenny/hotred) | Kixx Online kinderkleding & babykledingjutro chce ten zestaw upolowac tylko cos sie obawiam ze nie bylo odpowiednich rozmiarow w sklepie i bede musiala przez net co mi sie nie podoba bo dojda koszty wysylki Name It tule rok (va. 74) (i226-W12F/isidora/porcelain) | Kixx Online kinderkleding & babykleding , Name It "Glamour" maillot (va. 74) (M221-W12F/nille/porcelain) | Kixx Online kinderkleding & babykleding , MINI NOELIA LS TOP lub S&D Le Chic shirt met lange mouwen | Meisjeskleding z tym ze te sprzedaja od rozm 92 wiec musze popatrzec czy nie bylaby za duza.
z wczorajszych butow tez bardzo zadowolona jestem Clic! 7534 Vision/taupe | mooieschoenen.nl

reklama
sasanka-nie mowie by dziecku od razu laptopa dla doroslych ale chodzi o to ze nie zawsze ten wiek pokrywa sie z umiejetnosciami dziaka.No ale bardziej chodzilo mi ze tak kilka mc do przodu jest ok bo niby kuchenka tez nie dla 1,5 rocznego dziecka jesli by czyac co wypisuja.Czy wozek kiedy go kupowalam.
No ale nikt nie przegnie mojej znajomej ktora kupila juz drewniany wozeczek choc dziecko jeszcze w brzuchu.Ba,malo tego,kupila zanim plec poznala.
ja tez kupilam laptopa bo mala przejawia zainteresowanie komputerami choc na szczescie obchodzi sie z nimi delikatnie.
jesli chodzi o alegro to oczywiscie wiem ze istanieje ale jak dokladnie dziala ,tego nigdy nie zgebilam.Ebay tez nie.Przewaznie znajduje wszystko w sklepach.No i mam podobnie co do paczek.Nie sadze by udalo mi sie kupic tak by zadowolilyby mnie wszystkie ubranka wybrane przez kogos:)No ale na pewno sa mniej wybredni ludzie:)

sasanka moja gosia dostała skrzynkę pocztową fp na urodziny i długo była to jej ulubiona zabawka... a teraz leży odłogiem, może jeszcze się nią zainteresuje kiedyś pod kątem wspólnego śpiewania piosenek, bo to jak szczeniaczek uczniaczek.
Na inne funkcje zabawki julka już za duża, bo wrzucac listy czy podnosić chorągiewkę góra dół to już dla niej nie będzie atrakcja

marta
ładne te ubranka, mam nadzieję, że trafisz rozmiarowo

eijf
a może kupisz do kuchni pluszowe owoce/warzywa z ikei?

Ja dzisiaj w ikei zakupiłam piramidkę
MULA Układanka - IKEA
i warzywa na próbę
DUKTIG Komplet warzyw, 14 szt. - IKEA
miałam jeszcze chęć na owoce, ale nie mogłam znaleźć, a miałam mało czasu (mój M dostawał już szału), o takie DUKTIG Kosz owoców, 9 szt. - IKEA

tych warzyw na razie nie dałam, żeby nie dostała kręćka, juz i tak ganiała po domu, jakby miesiąc jej nie było, a nie tylko 5 dni:-) może przesunę wręczenie warzyw jako prezent na mikołaja, bo dostała ostatnio parę drobiazgów, a i tak coś tam dziadkowie i wujkowie sprezentują.

Z klocków lego duplo miał być dom kubusia albo wyprawa tygryska, ale teraz juz sama nie wiem czy to nie jest dużo na wyrost.
teraz ma piknik kubusia, mało klocków ale w zupełności wystarcza.

Na mikołaja myślę jeszcze o układane drewnianej, coś w tym stylu
goki UKŁADANKA z uchwytami UBIERZ KSIĘŻNICZKĘ 2+ (1935288683) - Aukcje internetowe Allegro
goki UKŁADANKA z uchwytami SŁONECZKO motylek 1+ (1955424025) - Aukcje internetowe Allegro
Układanka z uchwytami chłopiec, kotek, domek 1+ (1920469371) - Aukcje internetowe Allegro

no i te klocki drewniane eichhorn (chyba 50 szt wystarczy)

Ostatnia edycja:
Kropa - dzieki za linka ta mata z ksiezniczkami fajniejsza co do laptopa to musze jej jakiegos kupic bo ona nam nie daje spokoju z naszymi komputerami wiec licze ze sie zainteresuje swoim dlatego mam takie parcie na niego

sasanka, TO TAK NIE DZIAŁA! :D:D:D Też kupiłam w takim samym celu i dupa, to tak jak zabawkową komórką. Te dzieciaki są mądrzejsze niż nam się wydaje, tak łatwo nie dają się zbyć :) Ja ze swoim już różne kombinacje przerabiałam, dawałam mu drugą identyczną słuchawkę od telefonu a on i tak chciał tę, z której gadało ;) Podobnie z komórką, dałam mu starą swoją, nawet włączyłam żeby się ekran świecił a on i tak chce z mojej gadać :) Z laptopem to już przerabialiśmy nawet wersję mojego starego Della, świecił się i dało się coś tam ponaciskać, ale jak tylko siadam do normalnego Radek już stoi przy mnie i jęczy :) Jeśli po to chcesz kupić, to się zawiedziesz ;)

No ale nikt nie przegnie mojej znajomej ktora kupila juz drewniany wozeczek choc dziecko jeszcze w brzuchu.Ba,malo tego,kupila zanim plec poznala.

:-D chyba nie przebiję,ale wyjdzie na to samo, bo mój tata, jako przyszły dziadek zakupił super wypasioną piaskownicę dla dziecka w brzuchu, którego płeć miała pozostać tajemnicą do dnia narodzin

Nef-no nad tymi warzywami tez juz myslalam i nawet znajoma byla dzis w ikei to mogla mi kupic ale poki co juz wystarczajaco tych warzyw mamy.wiem ze od znajomej tez dostanie prezent z przeznaczeniem do kuchenki i kto wie czy znow nie cos w tym stylu.
My mamy takie puzle drewniane z uchwytami.Mysle ze bardzo bardzo odpowiednie dla ich wieku.Moja w kazdym razie sie nimi zajmuje.Inna fajna rzecz to pociag tzn klocki z ktorych naklada sie na te szpikulce

Dzieciom najbardziej smakuja te zakazane rzeczy i dlatego je chca:) No ale moja jak znajdzie moj telefon to mi natychmiast oddaje.

Nef tez mam te wersje kubusia co ty.domku nie kupowalam bo mi sie wlasnie na wyrost wydawal.dokupilam po prostu pudlo duplo.
Teraz przydalyby sie jakies zwierzatka.wlasnie jakas farme chce

co do allegro, to już wyjasnione zostało, ze to taki ebay. Razem z kosztem wysylki cala paka to 90 zł. Tak naprawdę to się skusiłam na sukienki i spodniczkę, plus bluzeczki. Za cenę tej jednej paki to ledwo jedną sukienkę kupię. Więc na pewno się ciuszki przydadza, bluzeczki tez. i na dodatek mam bratanicę ktora ma roczek, a ze ona wielka, a Pola raczej drobna, wiec nic ode mnie ostatnio nie dostaje

Fajne te owoce i ukladanki, moze tez się skuszę i do Ikei podskoczę!

Dzis bylysmy na kontroli, Pani Doktor nie slyszy zadnych szmerów. Mamy jednak skontrolowac mocz, co jutro lub w srodę zrobię, bo te biegunki mogly zaszkodzic. Wzielam sobie opiekę na 3 dni, przynajmniej trochę wypocznę, bo ostatni tydzien dal mi strasznie popalic

marta a mnie się bardzo podoba ten zestaw. Czasem dla jednego ubranka opłaca się kupić taką pakę...
sasanka jeśli kupuje się ubranka konkretnych firm, to spokojnie można z rozmiarówką trafić

marta-nie,no za taka cene to pewnie warto!jak zauwazylas jedna sukienka tyle kosztuje.

a ja dzis kontunuacje zakupow,dla malej oczywiscie,robilam.

reklama
Oj dziewczyny, nie mogę tych Waszych linkow otwierac, bo zaraz cos kupuję!

Kupiłam ukladanki dla Poli i dla jej rocznej kuzynki. Akurat będą święta i urodzinki kuzynki, coś jej z tego dam
UKŁADANKA przebieranka UBIERZ DZIEWCZYNKĘ 18m+ (1947202561)
goki UKŁADANKA z uchwytami SŁONECZKO motylek 1+ (1955424025)
DREWNIANA UKŁADANKA puzzle ZWIERZĄTKA SMILY PLAY (1919744762)
goki UKŁADANKA puzzle WYŚCIG ZWIERZĄTEK 1+ (1918140777)

DLa POli na pewno układankę wyścigi zostawie, bo wiem, że lubi zwierzątka. I może ubierz dziewczynkę, lub zwierzątka smily play. DLa kuzynki słoneczko motylek. Jeszcze muszę dla bratanka kupic na mikolaja, urodziny i gwiazdkę ( to mój chrzesniak), wiec się wybulę na pewno. Zazyczyl sobie chomiki ZHu ZHu i nie wiem, czy go jeden chomik usatysfakcjonuje, czy caly zestaw startowy za ponad 100 musi byc. Poza tym trąbkę i cos z modeliną, muszę dopytac bratową, jak nic ze 150- 200 pojdzie. dlatego siostrzyczka musi się zadowolic ukladanką:)

zreszta, tak jak ktos juz pisal, dzieci lubią sie bawic wszystkim, a nie zabawkami. Moja maniakalnie grzebie mi w torbie, wyjmuje portfel i uklada w slupki drobniaki, albo z szuflad cos wyciaga, no tuczek i nim puka po plytkach (co tępię, bo się boję, ze pękną płytki)

aporpos szuflad, to jak bylam w sobotę w izbie przyjęć w szpitalu, było dziecko, ktore połknęlo środek przeciw komarom, taki do prysktania. przyszlam do domu iz araz zrobilam jeszcze jedne porzadki, wszystkie plyny do naczyn itp do szafki wyzszej schowalam, zeby mala nie miala szans nic takiego wypic

Do góry