reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

rajstopy to ja polecam z firmy WOLA. Kupowalam akurat w Pepco,ale gdzie indziej na pewno są. Nie kulczą się, nie rozciągają po praniu. ok 10 zł

reklama
rzadko ktore rajtuzki pozostaja naprawde piekne i nie zmechacone.raz chyba jedne z benettona sie trzymaly.ogolnie kupuje taki naszej rodzimej firmy. ok 5 e (po ile wy kupujecie ratuzy?).No ale przymykam na to oko bo to w sumie tylko rajtuzy,czesto je wymieniam.

Eijf- u 5 e to ok. 20 zł. Jeśli chodzi o rajstopki wyjściowe, mogę tyle dać. ale te do śmigania pod domu to wolę tańsze:-)
jednak mam i takie wyjściowe za 8 zł i też nie są złe. Tz. to rajstopki na podwórko, pod kombinezon. a takie za 20 zł to do jakieś sukienki czy spódnicy na tzw. okazje:-):-)

Nie zawsze to co droższe jest lepsze, ale ostatnio te tanio wyszło mi bokiem...Kupiłam w pepcco body takie właśnie do śmigania po domu. 8 zł sztuka...za darmo bym nie chciała - po 1 praniu wyglądają jak szmaty! dobrze, że wzięłam tylko 2 pary.
Kiedyś kupiłam w Carefurre na hali za niecałe 6 zł i były super.
a wczoraj na lumpkach za 9 zł ładne body roz. 98 za 9 zł. Firma "Name it".

dziś ma być dostawa to zerknę co tam mają ciekawego. Jednak body w większych rozmiarach to na ogół ciężko dostać na używce, a ja nie lubię tam kupować za bardzo-stać i grzebać w tych koszach, albo przesuwać 150 wieszaków...

Macie sanki? Bo ja się zastanawiam. Nie wiem ile tego śniegu będzie a i kasy mało...w Biedronce są po 65 zł, ale jakieś takie listewki nie oszlifowane a nie sanki wg. mnie....

Joaszka-ja tez wole tansze rajtuzki ale nie widze tanszych.to sa wlasnie jedne z tanszych w "normalnym sklepie".w hm tez chyba tanszych nie ma:( wkorza mnie to bo to rajtuzki pod spodnie,zwykle szare np.Takie ozdobne czesto wiecej ale wtedy jeszcze ok bo ozdobne.wkorza mnie ze skarpety tez 4€ ( fakt ze 2 pary) ale moja chyba je zjada...

Sanki bym chciala ale pewnie ockne sie jak spadnie snieg.bo to wiadomo ile go bedzie?

Aha czyste biale body to tez 4-5€ à tego od cholery trzeba miec...

Joaszka, eijf, ale tak to chyba nie można porównywać cen, bo u nas rajtki kosztują 20 zł przy średniej pensji powiedzmy 2500 zł, a u was kosztują 5€, ale przy średniej pensji pewnie 2500, ale Euro. Generalnie to zauważyłam, że we Francji czy Niemczech np. mniej więcej było tak, że jak u nas coś kosztowało 10 zł, to tam 10€, jak u nas chleb 2 zł, to tam 2€ itd. Czyli to trochę tak, jakby te rajtki eijf kupowała po 5 zł :) Pewnie dlatego nie znajdujesz tańszych ;)

Kropa-nie jestem fanka przeliczania bo nie ma sensu i zarobki tez sa inne (no ale srednia to na pewno nie 2,5.00 nie orientuje sie dokladnie ile zarabia przecietny czlowiek ale stawiam bardziej na 1,5 netto...).w kazdym razie mnie sie 5€ wydaje o tyle duze o ile rajtuzy dla osoby doroslej tez tyle kosztuja.pewnie ze moga wiecej ale ja mowie o przecietnych bo rajstopki dla maluchow to i po 20€ sa...

reklama
Do góry